Satulinnassa Saksassa hiihtolomalla


Neuschwanstein Castle

Pari vuotta sitten kun matkustimme laskettelemaan Saksan Alpeille ja kävimme myös katsomassa tätä ihanaa satulinnaa. Neuschwansteinin linna on prinsessa Ruususen linnan esikuva.


Ostimme liput alhaalta laaksosta pienen jonotuksen jälkeen. Sitten lähdimme kapuamaan portaita ylös Baijerin kuningassuvun vanhaan linnaan. 


Hohenschwangau


Molemmissa linnoissa kuljetaan oppaan mukana. Pidin vanhan linnan opastusta parempana. Vanha Hohenschwangaun linna on yhä kuningasperheen omistuksessa. Minusta se on mielenkiintoista, ehkäpä he tulevat tänne viettämään joulua yhdessä?


Uuteen linnaan lähdimme nousemaan hevoskärryllä. Se oli hyvä ratkaisu, varsinkin kun seurueemme nuorin oli 2-vuotias.


Neuschwansteinin linna kätkeytyi lumipilveen koko päivän. Lumisade oli niin sakeaa, että edes linnan portilta ei voinut nähdä tornin huippua. 


Vasta kun olimme lähdössä pois huomasimme lumipilven väistyneen ja linnan ilmestyneen näkyviin kuin lahjaksi. Pysäytimme auton ja nappasimme pari kuvaa.Oman piponi olin tunkenut laskettelukypärän sisälle, en löytänyt sitä ja sain palella paljain päin. Onneksi lasten pipot sentään löytyivät lähtökiireessä.


Täällä kuljimme suuressa laumassa ja oppaan murteella puhuma englanti kaikui suurissa kivisaleissa niin, että siitä oli vaikea saada selvää.

Ludvig II tuli kuninkaaksi vain 18-vuotiaana. Hän rakennutti Neuschwansteinin lisäksi lukuisia satumaisia linnoja Baijeriin. Velkaantuneen Ludvigin mielestä rahasta puhuminen oli pikkumaista niuhottamista. Ehkäpä juuri siksi hän koki hukkumiskuoleman nuorena epäselvissä olosuhteissa. Olisi mahtavaa nähdä näitä lumoavia linnoja lisää.


Ottaen huomioon, että olen Louvressa kuvannut aidon Mona Lisankin, oli minusta vähän hassua, ettei sisätiloissa saanut kuvata lainkaan. Vaikka linnat ovat hienoja, eivät ne ole lopulta kovin vanhoja tai sisällä maailmanluokan mestariteoksia. Vain tässä keittiössä sai ottaa kuvia.


Alas kävellessämme vuoristopuron viertä pysähdyimme ravintolaan syömään pitsaa. 

Baijerilaiset rakennukset ovat ihastuttavia. Maisemat olivat kauniita kaikkialla missä autoilimme.


Vatsat täynnä kävelimme vuoristopolkuja alas ja leikimme lumella matkan varrella.Molemmat linnat ovat koristeltu upeasti loputtomin joutsenin. Joutsenia on kirjailtu kankaisiin, taottu lamppuihin ja verhotankoihin, maalattu seiniin ja astioihin ja veistetty sänkyihin. Niitä oli jopa satoja yhdessä ainoassa huoneessa.


Minullekin tarttui pieni joutsenvimma. Joulukuusessa meillä on paljon joutsenia. Sain mieheltä jopa lahjaksi vanhoja joutsenaiheisia servettitelineitä, joissa pidän meikkejäni.Pysyisipä päivät talvisina täällä Etelä-Suomessakin.
Valkoisia ja valoisia päiviä!

Kommentit

Saila sanoi…
Hienon näköistä, talven satumaa. Maisemat näyttävät todella upeilta!
Tuire sanoi…
Saila- Alan pitää talvesta vuosi vuodelta enemmän! Kesällä olisi tosin nähnyt onko ympärillä kaunis puutarha vai? Minulla ei ole siitä aavistustakaan.
Varsinainen Disney-linna!

Viime kesänä ajelimme Reinin vartta, Pfalzin viinitietä ja Alsacessa. Ensin olimme linnoista aivan innoissamme, mutta jo muutaman tunnin kuluttua olimme nähneet matkan varrella lukemattomia erikokoisia linnoja pienistä joensärkälle rakennetuista tullilinnoista mahtaviin vuoren huipulla komeileviin kivilinnoihin emmekä enää jaksaneet kiljahtaa innosta uuden linnan putkahtaessa mutkan takaa näkyviin. Muutamaa komeinta kävimme tutkimassa tarkemminkin ja olivathan ne aikansa taidonnäytteitä.
Tuire sanoi…
Tuuli- Eikö olekin! Oi kuulostaa mahtavalta, että saa ajella tiellä linnojen pilkahdella esiin aina kulman takaa! Alsacen viinit siihen päälle, taisi olla täydellinen matka!
Iloinen Kulkuri sanoi…
Oooo! Ihana linna! 🙂
Tuire sanoi…
Iloinen kulkuri- Jos aikoo nähdä vain yhden linnan niin tämä on se! :)
Heippa! Vierailimme tässä satulinnassa ja lähistöllä ystäviemme kanssa, kun suuntasimme yhdessä Müncheniin pikkulomalle. Upea paikka, maisemat ja hieman epätodellistakin! Mukavaa alkavaa viikkoa 😊
Tuire sanoi…
-A- Voi miten hauska kuulla! Kyllä siellä on ihan epätodellisen kaunista! Teillä on siellä Saksassa koko Eurooppa niin ulottuvilla. Iloista viikkoa!