Rippijuhlat ja pioneja


Viikonloppuna meillä juhlittiin miehen pojan konfirmaatiota.


Tilasimme sinivalkoisia pieniä kimppuja juhlapöytiä koristamaan. 
Ne sopivat hyvin Suomi 100-juhlavuoteen ja pojan juhliin.


Vieraita oli paljon, joten tilasimme ruoat pitopalvelusta tällä kertaa.


Sinisiä kruunuvuokkoja, hortensiaa, sinipiikkiputkea, ruusuja, lumimarjaa ja eukalyptusta.


Mekko on Banana Republicin ja ostettu Pariisista jokunen vuosi sitten. Kesähäihin tilattu Tory Burchin kirjekuorilaukku pääsi taas käyttöön.


Itsenäisyyspäiväksi tai jouluksi täytyy saada samanlaisia kukkasia. 


Juhlapäivä oli todella harmaa ja sateinen, 
mutta kirkossa oli lämmin ja kaunis tunnelma.

Tilasin huhtikuussa pioneja Ranskasta. Kevään ja kesän mittaan olen ihmetellyt missä pionit viipyvät ja pohtinut olinko tilatessani niin kovassa kuumeessa, että olisin jättänyt jotain oleellista täyttämättä tilaukseen. 


Yllätys yllätys, viikolla ennen juhlia sain sähköpostia ja pionin mukulat kurvasivat kotiovelle laatikossa lastunauhaan pakattuina. Kiireessä yritin istuttaa pioneja. Sain vain kaksi maahan kunnes väsähdin kaivamiseen ja taas tuli sadetta niskaan. 


Jätin ranskalaisen laatikon keittiön oven eteen, koska sisäilma kuivattaisi mukuloita liikaa. Matkalla kirkkoon asia tuli puheeksi ja  Kulta kertoi tyhjentäneensä laatikon kompostiin haravoimiensa lehtien alle. 


Argh. Onneksi sain kaivettua kompostista kaikki 8 pionia takaisin. Nyt pitäisi taas tarttua lapioon. Onneksi tulee syysloma. Toivottavasti nämä rankkasateet nyt loppuvat, että päästään puutarhahommiin. Meidän tielle oli tulvinut jo vettä oikein kunnolla.


Me lähdemme tänäkin syyslomana Viroon. Jos ehdin teen vielä postauksen viime vuoden Tallinnan reissusta,  josta en ole vielä muistanut kertoa.

Hauskaa syyslomaa kaikille!

Kommentit

Saila sanoi…
Hyvää syyslomaa!
Ihana rippijuhla-look.
Ja ihanat pionit! Oi, onneksi ne löytyivät kompostista :-D Taisivat siellä ihan viihtyäkin, kosteassa ja viileässä, mutta olisi ollut sääli ne sinne hävittää.
Tuire sanoi…
Saila- Kiitos! No onneksi löytyivät. Niin hartaudella pioneja keväällä valitsin. Poika kysyi, että olisiko meille tullut hieno komposti. ;D Aurinkoisia päiviä!
Anonyymi sanoi…
kotinne näyttää ihanalta kauniilta kartanolta. Olisi kiva saada esittelyä siitä, ellei mene liian henk.kohtaiseen ja aivan ihanat kukka-astelemat
Lilli Lauttasaaresta