Snorklaamassa Ile Sainte-Margueriten saarella


Saimme Ranskan lomalla kokea jotain aivan uutta, 
vedenalaisen maailman. 


Quai Laubeuf, Cannes

Lähdimme Cannesista mukavalla lautalla kohti ile Sainte-Margueriten saarta ja luonnonsuojelualuetta. Matka kesti noin 15 minuuttia.


Kävimme ensin saaren linnoituksessa ja museossa.
Tässä sellissä on virunut kuuluisa vanki Rautanaamio.


Museossa on löytöjä Rooman valtakunnan aikaan täällä sijainneesta kylpylästä ja meren pohjasta löytyneitä esineitä.Linnoituksesta oli upeat maisemat Cannesiin. Veneiden ja jahtien paljous näytti hauskalta kirkkaassa vedessä.


Fort RoyalKävelimme kuuman mäntymetsän halki saaren toiselle puolelle ja löysimme hyvän paikan sukelteluun.


Sitten näimme yllättävän näyn ja meihin tuli säpinää.
Jäätelövenee lipuu rantaan!Missä on rahat? Ja nopea ryntäys kivirinnettä alas. Vene melkein ehti jo karkuun, mutta saimme jäätelöt keskellä luonnonsuojelualuetta. Se oli hyvä, koska päivä oli todella kuuma. Meidän jälkeemme jäätelöveneelle syntyi yllättäen jono. Rivieralla ei olla yksin.
Se on ehdottomasti osa alueen tunnelmaa ja viehätystä.


Snorklaamaan lähti minun ja mieheni lisäksi kaikki seurueemme 9-16-vuotiaat lapset ja nuoret. Se oli kaikista hieno kokemus. Vesi oli ihanan lämmintä ja jaksoimme sukellella kauan. Myös 9-vuotias pärjäsi hyvin snorkkelin kanssa.


Erityisesti 11-vuotias poikani nautti snorklaamisesta valtavasti. Vedenalainen elämä kiinnosti häntä paljon. Huvilan uima-altaallakin hän harjoitteli jatkuvasti snorkkelin käyttöä.Hän näytti ja osoitti minulle kaikkia meren nähtävyyksiä hengästyttävällä tahdilla, kuten tämän punaisen meritähden.Ja mustat merisiilit, joita hän ehti silittää hieman! 
Ei tullut haavoja, huh.


Miten sitä aina unohtaakin kuinka suolaista vesi voi olla? Onneksi oli tiiviit maskit.

Snorkkelit olivat tosi hyvät. Sukellettaessa syvemmälle venttiili sulkeutuu, eikä putki täyty vedellä. Ne hankittiin pari vuotta sitten sukellusliikkeestä nimeltä Sammakkomies. 


En olisi keksinyt lähteä juuri tänne ilman ystävän vinkkiä. Kiitokset Karoliina! Tästä tuli meidänkin loman paras päivä.


Kuumuus vie voimia. Onneksi meillä oli riittävästi juomaa mukana.
Ohessa video sukeltamisesta. Toivottavasti se tällä kertaa toimisi. 


Vihdoin löysin Rautanaamiosta kertovan elokuvan Prismasta.
Viikonloppuna vietetään siis leffailtaa yhdessä.


Milloin sitten seuraavalle matkalle lähdetäänkään täytyy ehdottomasti ottaa suunnittelussa snorklaus huomioon.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

P.S. Vinkkejä hyviin snorklauskohteisiin otetaan vastaan.

Kommentit

Saila sanoi…
Vau, ihan mahtavat vedenalaiskuvat! Voi vain kuvitella lapsen riemua. Mua tosin snorklaaminen pelotti lapsena enkä tykkää sukeltamisesta vieläkään - meressä näkyy aivan liikaa epäilyttäviä tyyppejä, hui :-D
Anonyymi sanoi…
Minulla on edellisen kanssa ihan sama juttu: Snorklaus on ihanaa, jos vedessä olisi pelkkiä kasveja! Ryhmäpaineessa suostun sentään joskus matkoilla menemään kalojen ja muitten liikkuvien joukkoon, mutta silloin kaikki huomio keskittyykin siihen elossapysymiseen...t. Minna H
Tuire sanoi…
Saila- Kiitos! Se oli upea kokemus. Onneksi meidän lapsia ei pelota. Kaikki nauttivat kovasti. :)

Minna H- No voi ei. Kalathan ovat ihania! Kunhan vain mikään hai ei saavu paikalle. Missä olette snorklanneet? Olisiko teillä vinkkiä seuraavalle matkalle? :)
Anonyymi sanoi…
Hei!

Aivan upealta näyttää! Omat poikani ovat innokkaita sukeltelijoita, mutta nuo snorkkelit puuttuvat vielä. Voisitko kertoa, minkä merkkiset nuo teidän snorkkelinne ovat (varsinkin lasten) ja oletteko tyytyväisiä niihin?

Tuire sanoi…
Anonyymi- Kiitos! Hauska kuulla, että teilläkin on innokkaita sukeltelijoita. :) Snorkkelit ovat italialaisen Cressin valmistamat. Ne ovat olleet todella hyvät. Maski, putki ja räpylät tulivat setissä. Pojat kantavat niitä Cressin omassa kassissa selässään näissä kuvissa. Hyviä snorklailuja teille!
lisay sanoi…
Erittain hieno vedenalainen maailma loytyy Eilatista Israelista.Olimme nuuri Eilatissa lomalla,mutta talla kertaa emme ehtineet sukeltelemaan.Eilatissa on huipputason ,hotelleja,ostoskeskuksia,risteilyja,vesiaktiviteetteja,eramaaretkia ja paljon muuta mielenkiintoista.Suositten!
Tuire sanoi…
lisay- Kiitos vinkistä! Kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Tuo alue on ollut aina välillä mielessä, mutta sitten turvallisuus mietityttää. Toisaalta Ranskassa on varmasti ollut enemmän ikäviä tapahtumia viimeaikoina kuin tuolla alueella. Olisipa maailmassa rauha!
lisay sanoi…
Kylla tanne uskaltaa matkustaa.Kaikki tanne vieraaksi tulevat aina ihmettelevat miten rauhallista taalla on.Olen asunut taalla 30 vuotta enka viela (onneksi)ole nahnyt yhtaan selkkausta.😊
Tuire sanoi…
lisay- Voi miten hyvä kuulla! Ihanassa lämmössä saat asua! Kävinkin jo katsomassa Aurinkomatkojen Eilat-sivuja. :) Olispa kyllä houkuttelevaa!