Kauan sitten Fidzin kaukaisilla rannoillaLapsena laivan kannella ollessani fidziläinen nainen käveli minua vastaan, hän nappasi helmet kaulastaan ja asetti ne minun kaulaani. 

Olin aivan ihmeissäni, eikä hän hiljentänyt vauhtia selittääkseen. Varmaankin hän ymmärsi, ettei meillä ole yhteistä kieltä. Luulen, että hän halusi antaa minulle kauniin muiston saarivaltiostaan. Vai olisihan hän suutahtanut helmien alkuperäiselle antajalle ja halunnut niistä nopesti eroon? 

Keltaisista simpukoista punotut helmet ovat yhä tallessa. Niistä jäi kaunis muisto ja tulen hyvälle tuulelle kun silloin tällöin koristan niillä kesäisen asuni. Äidin kanssa laivan kannella ja isä on kameran takana. Tosi hauskaa, että isä sai skannattua muutaman kuvan vanhoista dioista. Kuvista olisi ehkä voinut saada parempilaatuisiakin, mutta pääasia, että sain jotain talteen omalle koneelle.

Tahdoin ostaa kaislahameen muistoksi, joka tosin on muoviakin. Kaivoin senkin näkyville ja sain kauhean kaukomatkakuumeen. 


Nyt meillä on matka varattuna pitkästä aikaa Kanariaa kauemmaksi.
En malta odottaa valkeaa hiekkaa!


Täällä on varsinainen lumimyrsky. Olikohan lumitöissä rehkimisestä mitään hyötyä, kun tuuli pöllyttää lumet minne haluaa. Tulipahan kuntoiltua.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!


Kommentit

Heidi sanoi…
Ihania muistoja. Aika käsittämätön talvi tuikuineen ja loskineen. Näillä kuitenkin mennään ja onneksi kohti kevättä koko ajan :) Leppoisaa sunnuntaita :)
Tuire sanoi…
Heidi-Niin on, minkälaisia muistoja saamme seuraavasta reissusta? Melkoinen talvi tosiaan, lunta, loskaa, pakkasta ja sulaa vuorotellen! Leppoisaa sunnuntaita sisätiloissa!:)
Päivi Lemström sanoi…
Ihania kuvia ja mitkä muistot oletkaan säilyttänyt. Oikein ihanaa tulevaa matkaa!
XX
Tuire sanoi…
Päivi-Kiitos! Olen iloinen, että nämä muistot ovat säilyneet. Matkakuume nousee. Iloista talvipäivää sinulle! XX
Nainen Talossa sanoi…
Oi mikä kaukokaipuu. Rakkaita matkamuistoja kuvissa. Pitäisikin tallentaa noita vanhoja aarteita itsekin digimuotoon.
Kaukomatka on ihana haave. Meillä vielä haaveet Kanarialla. Pienimmän kanssa ei lentorohkeus riitä kauemmaksi. Mutta joskus vielä sinne missä hiekka on täydellisen valkoista ja meri turkoosi. <3
Saila sanoi…
Ihanat kuvat paratiisista! Ja sinulla on vielä nuo aarteet jäljellä, uskomatonta!
Tuire sanoi…
Nainen Talossa-Kaukokaipuu nostaa päätään nyt kovasti. Vanhat kuvat pitäisi tosiaan pelastaa ennen kuin kokonaan haalistuvat pois. Kanaria on myös ihana! Saapa nähdä kuinka väsytään pitkästä lennosta.

Saila-Kiitos! Tuntuu melkein jännältä katsella näin vanhoja kuvia pitkästä aikaa. Kauniit helmet ovat kyllä olleet käytössä lähes koko ajan. :)