Äitinä pojilleNyt 8- ja 5-vuotiaiden veljesten äitiydessa on haastava poikien reviirin laajeneminen. Esikoinen kulkee jo kavereille itsekseen ja pikkuveli haluaisi mukaan. Hän on vielä vähän pieni kulkemaan teiden yli ja niinpä hän joutuu jäämään kotiin. Itkuhan siinä tulee.


Hauska on nähdä poikien kasvua ja kiinnostuksen kohteiden kehittymistä. Esikoinen on valtavan kiinnostunut kaikista koneista ja laitteista. Hän tietääkin jo aika paljon sähköstä ja koneiden toiminnasta. Pikkuveli värvätään apupojaksi.Täällä rakennellaan jatkuvasti. Eteisessä saa aina hyppiä porakoneen ja muun rakentelutarvikkeen yli. 


Hän on myös jatkuvasti väijymässä kaikkia kodin laitteita. Ellen pidä varaani löytyvät kodinkoneet osina sängyn alle jemmattuna.


Joskus tuntuu, että olisi helpompaa jos pojat näpyttelisivät iPadejään jossain nurkassa, mutta eivät nämä pojat.


Toki olen kiitollinen ja onnellinen, että saan olla äiti kekseliälle ja toimeliaille pojille, vaikka se onkin välillä rasittavaa.


Pojat olivat tehneet hienot lahjat ja antoivat ne ajatuksella.
Se on arvokkainta.

Ja nyt uimakouluun, vaikka äitiä vähän flunssattaa.
Hyvää arkiviikkoa kaikille!

Kommentit

Pieni Lintu sanoi…
Ihana...hienolta näyttävä äiti! :)
Tuire sanoi…
Pieni Lintu- Aika liikkis tosiaan. Äiti vuorotteluvapaalla on saattanut vähän sovitella vaatteita Pariisin matkalle. ;)
Nanna sanoi…
Meillä muuten toi pienempi natku kulkee isomman peesissä pitkin kyliä. Ei kyllä isompien teiden yli, mutta tän meidän tien yli saavat mennä yhdessä.
Välillä on pakko päästää F yksin, ettei aina tarvitse raahata pikkuveljeä mukana ja siitä seuraa karmiva itku.

Äiti näyttää hienolta :) Just hyvä!
Tuire sanoi…
Nanna-Teiltä pääseekin aika hyvin ilman teiden ylityksiä. Me ollaan aloitettu harjoittelemaan teiden ylityksiä. Ehkä juuri isoveljen kanssa voisi pian aloitella kulkemaan. Hyvä, että äitikin on välillä hieno. :)
Voi tuota pientä insinööriä :) Hellyyttävä kortti!
MariaJii sanoi…
ihana nähdä tuo kuva missä on pojan huoneessa projektit menossa :) eikö oo kuitenkki tosi paljon parempi se, että värkkää tuollasia, ku se että ois koko ajan koneella, nykkyään on lapsilla liian paljon sitä! :)
Hanni sanoi…
Ihanat touhupojat sulla 😊
Ja mahtava Pariisinreissu ollut, kauniita kuvia ja sinä niin tyylikkäänä -kyllä poika on oikeassa, äiti näyttää hienolta 😉
Anonyymi sanoi…
Ihanaa kuulla, että on sellaisiakin poikia, joilla on niin paljon muuta tekemistä,ettei kännyköille ja tietokonepeleille jää aikaa. On suuren suuri ongelma tänäpäivänä se, etteivät pojat oikein muuta tee kun räpläilee kännyköitä ja pelaa...
Nainen Talossa sanoi…
Suloinen kortti. Pikkupoikien äitinä on välillä haasteellista. Mutta teini-iän tullessa kuulemma on helpompaa olla pojan kuin tytön äiti. Meillä 5vee ja 7vee pojat ovat toistensa tärkeimmät ystävät, mutta samalla kovat ottelukumppanit. Kun toinen on jo koululainen, "ikäero" on ehkä myös suurimmillaan, mikä vaikuttaa poikien suhteisiin. Pitkämielisyyttä meille äideille :).
Tuire sanoi…
VillaVaahtokarkki-Entinen Brio-juna kulkee nyt uudella moottorilla. Koulusta tuli tuli tosi tyylikkäät lahjat ja niin huolella hän oli ne valmistanut. Voi liikkis!

MariaJii-Kiitos kannustuksesta! Onhan se hyvä, että pojat tutkivat ja touhuavat, mutta en jaksais enää yhtään; Äiti saanks mä purkaa tän? kysymystä.

Jenna-Aika ihanasti sanottu. :)

Hanni-Kiitos! Pariisi oli kerrassaan mahtava. Hauska, että pienikin huomaa kun Äiti koittaa näyttää pariisittarelta. :)

Anonyymi-Kiitos! Toivottavasti pojat eivät tipu nykyajan hermolta kun eivät pelaa, mutta ehkäpä he oppivat pelaamisen sitten melko nopeaan jos on tarve.

Tuire sanoi…
Nainen Talossa-Kiitos tuesta! Pidetään peukkuja, että teini-ikä olisi sitten helpompi. Ehkä ikäero on nyt tavallaan tosiaan suurimmillaan. Varmasti helpottaa sittenkin kun pienempikin tulee koululaiseksi. Mutta onneksi nämä veljekset ovat tosi läheisiä, kuten varmaan teilläkin. Pitkämielisyyttä meille. :)
rullakatariina sanoi…
"Ellen pidä varaani löytyvät kodinkoneet osina sängyn alle jemmattuna."
Repesin ihan totaalisesti, aivan hillittömän hauska kommentti (yhdistettynä siihen kuvaan!) - vaikka ymmärrän täysin kuinka rasittavaa se voi olla :)

Poikien äitinä itsekin huomaan joutuvani välillä haastaviin tilanteisii, kun ei aina muista tiedostaa että pojilla on vaan erilainen ajatuksen juoksu kuin itsellä.
Tuire sanoi…
rullakatariina-Nää on varmaan niitä juttuja mille naureskellaan sitten kun pojat ovat kasvaneet. Mun joululahja Cupsoloakin on jo väijytty useaan kertaan, mutta onneksi se on säästynyt ainakin toistaiseksi. :)

Näin se on. Ehkäpä olisi helpompi olla äiti tytöille, mutta en silti vaihtaisi. Tsemppiä meille poikien äideille! :)
Anonyymi sanoi…
Päädyin blogiisi etsiessäni tietoja saunavahasta. Blogisi vaikuttaa ihastuttavalta, täytyy paremmalla ajalla perehtyä siihen enemmän.
Kysyisin nyt, miten valkoinen sauna on kestänyt käytössä. Onko seinät pysyneet valkoisina, täytyykö käsittelyä uusia vuosittain tms.
Tuire sanoi…
Anonyymi-Kiitos ja tervetuloa mukaan! Meillä sauna on pysynyt kauniin valkoisena, enkä ole tehnyt uusintakäsittelyjä. Tosin emme ole mitään himosaunojiakaan. :)
Anonyymi sanoi…
Kiitos vastauksestasi. Lämmintä alkukesän päivää :)