Eloisa Skansen


Tukholmassa kävimme Skansenilla viime viikolla.
Kävelimme Viking laivalta Slussenille (6vee jaksoi kävellä hyvin, 4veelle otettiin rattaat) ja sieltä hyppäsimme Djurgårdenlauttaan. 

Lautalla pääsee Grönalundin huvipuiston viereen, Skansenin pääportti on lähellä ja pari vuotta sitten kävelimme lautalta Junibackeniin. 

Skansen on todella upea paikka, joka tuntui olevan elossa! 
Täällä sai seurata ihmisiä perinnetöissä ja vanhojen ammattien harjoittajia. Pojat olivat kiinnostuneita lasipuhalluksesta, dreijaamisesta, puusepän työstä ja viikatteen teroittamisesta.

Joka talon pihaa koristi hyvin hoidettu kasvimaa.

Ruusutarhassa kukki pensasruusut. Ihanassa puksipuiden rajaamassa muotopuutarhassa olivat ryhmäruusut nupuillaan.

Emme halunneet hoppuilla vaan vietimme koko maissaoloajan Skansenilla. Neljä poikaa juoksi ja kaksi äitiä ihasteli puutarhoja ja taloja.

Leikkipuistossa kävimme ja eläimiä piipahdimme katselemassa myös.
Päivä oli kokemus. Menemme varmasti uudelleenkin.

Me lähdemme nyt hakemaan uutta passia 6-vuotiaalle.
Iloista alkavaa viikkoa!

Kommentit

Kuvissasi on ihana tunnelma toiselta vuosisadalta...kiitos matkavinkistä, emme ole Skanssenin aikamatkaa vielä tehneetkään. Saatko nauttia jo pionikaaresi täydestä kukinnasta?
Tuire sanoi…
VillaVaahtokarkki-Kiitos! Skanssenille on tosi kiva mennä lasten kanssa! Pionikaaressa on muutamia nuppuja, mutta vielä tänä vuonna se ei ole niin hieno. Teidän puutarha näytti ihanalle!
AnnaO sanoi…
Kivoja reissukuvia!
Paikka näyttää ihanalta, tuolla viihtyisin minäkin :)
Terhi sanoi…
Skansenilla emme olekaan käyneet vaikka suht säännöllisesti Tukholmassa käymmekin. Näyttää aivan ihastuttavala paikalta. Täytyy ehdottomasti laittaa korvan taakse :)
AnniK sanoi…
Tunnelmaa täynnä oleva paikka, kiitos matkakuvien jakamisesta.
Toivottavasti passinhakureissu ei venähdä. On kuulemma ollut kovia ruuhkia.
Mukavaa maanantaita!
Kesäkukka sanoi…
Skansen on ihana paikka mihin vuodenaikaan tahansa, aina löytää kaikkea kivaa katsottavaa. Nuo kasvimaat mm. ovat aivan upeita.

Kyllä siellä päivän saa hyvin kulumaan :)

Mukavaa viikon jatkoa teille!
Tuire sanoi…
Kiitos kommenteista! Skansenilla viihtyy varmasti kaikki vauvasta vaariin! Passinhakureissu meni ihan hyvin kun meillä oli aika varattuna ja passikuvakin onnistui hyvin. :)

Ja nyt lähdemme rannalle, vihdoinkin kunnon kesäpäivä!
Laura sanoi…
Kiitos kauniista kuvista! Tuli taas ikävä Tukholmaan, jossa olin opiskeluaikoina kesätöissä 5 kesää. Junibackenin ja Skansenin välissä on Nordiska museet, jossa on ihana lasten leikkihuone:
"Lekstugan är en fantasivärld om livet på landet på 1890-talet och passar barn i åldrarna 5–12 år i vuxnas sällskap. Alla föremål får användas, även de som är hundra år gamla."
http://www.nordiskamuseet.se/category.asp?intLevel=2&Cat=329&CatName=For_barnen&topmenu=142

Nordiska museet on mielenkiintoinen iso museo. Siellä on esillä mm. pukumuotia ja kalustettuja huoneita eri vuosikymmeniltä, katettuja pöytiä, tekstiiligalleria, nukkekoteja ja vaihtuvia näyttelyitä.