Puutarhatöissä


Maljakkoon keräsin eilen suloisen Suomen suven, 
lemmikkiä ja tulppaaneja.

Naapurien kanssa ollaan muokattu maata ja istuttettu raja-aitoja. Alanaapurin kanssa laitettiin noin 10 metriä jasmikeaitaa, 10 m lumipalloheittä ja 10 m erilaisia hortensioita. Ylänaapurin kanssa päätettiin laittaa jasmiketta ja isotuomipihlajaa. Siis erilaisia ja eriaikoihin valkeana kukkivia pensaita. 
Tulee varmasti tosi kaunista! 

Puutarhan takaosa jätettiin ilman aitaa, jotta lapsilaumamme pääsevät leikkimään, liikkumaan ja pulkkailemaan turvallisesti pihan puolella. 
Isotuomipihlajan alle laitettiin nopeasti leviävää ja lasten suihin katoavaa mansikkaa kuorikatteen sijaan.

Pensasaitaa rajataan samoilla bendersin (Kivikoplasta)kivillä kuin etupihaakin ja lisäksi laitetaan vihreä muovinauha nurmikon juurien leviämistä estämään. Linjalanka on hyvä apu. Pian tästä saa ruohonleikkurilla nurmen heti kauniiksi!
Viikonloppu on huhkittu puutarhatöissä. Olen päättänyt tehdä tänä vuonna kaikkia tylsiä puutarhatöitä. Viime vuonna olin saamaton ja kesä vilahti etupihan tekijöitä odotellessa.

Tänä kesänä laitetaan rajauksia ja kitketään kukkapenkkejä. 
Muotopuutarhahaave on työnnettävä taas tuonnemmaksi.
Kommentit

Mia sanoi…
Pihasta tulee varmasti aivan superkaunis, kuulostaa jo nyt niin kivalta. Juuri jotain tuollaista meillekin, kiitos! :)

Aurinkoista viikkoa!
allidaalia sanoi…
Pihastasi tulee varmasti upea kun se puhkeaa kukkaan.
Pieni Lintu sanoi…
Oi miten reippaita ootte ollu :)
Tuire sanoi…
Mia-Kiitos! Olen päättänyt raataa tänä kesänä, jotta tulevaisuus on helpompi ja kauniinpi! :) Aurinkoa myös sinne!

allidaalia-Kiitos! Kiertelin kuvaamassa kaikkea jo nyt kukkivaakin. Kunpa vaan ehtisi blogata enemmän!
Tuire sanoi…
Pieni Lintu-Kiitos! Ja reippauden on syytä jatkua vielä jonkin aikaa, sillä valmista ei vielä tullut. :)
GardenianKati sanoi…
Hyvältä näyttää. Nyt kun jaksat tuossa vaiheessa raataa, niin työt on helpompia aina jatkossa. Omaa vanhaa rikkaruoista pihaa kääntäessäni toivoisin, että joku olisi ollut aikoinaan huolellisempi =)
Riitta sanoi…
Lopputulos on varmasti kaunis !Mukava kun voi naapureiden kanssa yhdessä suunnitella ja toteuttaa :)
Alexandra sanoi…
Niin siististi olette kaikki jaksaneet tehdä! Voi kun itsekin olisin kaksi vuotta sitten reunustanut kukkapenkit sun muut huolellisemmin, nyt saa sitten jälkikäteen kaivella auki...Kivirajaukset antavat kyllä todella viimeistellyn ilmeen!
Anna G sanoi…
Uudessa pihassa riittää hommaa, nimim. samaa hommaa raatava :) Lopputulos onneksi palkitsee kun pensaat ja kukat alkavat kukkia! Tsemppiä raadantaan :)
Tuire sanoi…
GardenianKati-Kiitos! Rikkaruohot ovat niin nopeita, että niitä löytyy meidän uusista kukkapenkeistäkin. Huh.

Riitta-Kiitos! Puutarhasta innostuneiden naapurien kanssa on tosiaan hauska höpistä ja suunnitella. :)

Alexandra-Kiitos! Kivissä on hommaa, mutta kauniilta näyttävät minustakin ja nyt ruoholeikkurilla on helppo hoitaa rajat. Ja minä ja kaikki ystävänikin huokailevat, kunpa olisivat rajanneet huolellisemmin. :) Ihan kaikkea ei vain ehdi pihaa perustettaessa.

Anna G-Kiitos tsempeistä! Hommaa piisaa, mutta pala palalta tulee valmista. :) Samoin tsemppejä teille omaan raadantaanne!
Hanna sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hanna sanoi…
Pihasta tulee varmasti ihana, ihania pensaita tulossa. Muistatko mitä mansikkaa laitoit? Minä olen kahden vaiheilla laittaisinko, ehkä jotenkin epäilen tuleeko niistä oikeasti syötäviä mansikoita :).
Tuire sanoi…
Hanna-Kiitos! Laitoin kulkuria, koska sillä oli hauska poikamainen nimi. :) Ennestään meillä on polkaa, jota siirretään sinne myös ja naapuri siirsi vielä joitain muita mansikoita. Älä suotta epäile, mansikat kasvaa hyvin. :) Meidän vanhasta pienestä rivaripihasta tuli parhaimmillaan iso kulhollinen polka-mansikkaa!

Mansikanmakuisia kesäpäiviä teille!
Anonyymi sanoi…
Myös ihan luonnonvarainen ahomansikka on mukava maanpeittokasvi. Meillä sitä on monessa paikassa. Se kukkii alkukesästä ihan valkoisena, keskikesällä punaiset marjat ovat nättejä ja syksyllä on hieno ruskaväri. Mutta armottomia ovat leviämään...
Tuire sanoi…
Kiitos!Ahomansikkakin voisi laittaa. Pensaiden alusta on reunustettu hyvin, jotan saa ollakin hyvä leviämään. :)Ruskaväri olisi kiva bonus. :)