Rippilapselle


Kummityttöni pääsi ripille viime kesänä. Hän alkoi kerätä Pentikin Vanilja-astiastoa. Sitä siis lahjaksi timanttiristin ja itse tehdyn kortin kera. 

Puin päälleni silkkimekon, jonka äitini on ostanut minulle ulkomailta ja kaapista löytyi siihen sointuva neuletakki. Pojat juhlivat valkoisessa pellavassa kumpainenkin. Aika moni rippilapsi tuntui juhlivan melkeinpä iltapuvuissa!

Ripille pääsy näytti muuttuneen omista juhlistani. Kirkossa kummit  osallistuvat alttarilla siunaamiseen. Eli kummina kannattaa varautua paikallistamaan oma rippilapsi, ettei tarvitse haahuilla alttarilla. :)

Kummitytölleni pidettiin hienot ruokajuhlat kauniissa vanhassa kestikievarissa. Häntä myös kuvasi ammattikuvaaja. Minulla oli vain kahvitilaisuus kotona.

Ajat muuttuvat ja kamerat onneksi myös. Kuvista huomaa, ettei niitä ole napsittu ihanalla G 12:stani. :) Kummityttöni asuu kauempana, mutta facebookin avulla kuulen kuulumisia. Toivottavasti nyt kesällä nähdäänkin.

Me juhlitaan seuraavaksi tupaantulijaisia! (Lähes vuoden asumisen jälkeen.)Juhlat vietetään 30-luvun tyyliin ja minä pähkäilen menyytä. Ainakin Pavlova-leivoksia ja voileipäkakkua.

Iloisia kesäisiä juhlia! 

Kommentit

Teija sanoi…
Olipas tänne tupsahtanut monta kaunista postausta!

Oikein ihania tupareita toivottelen jo. Meillä ei taida muita juhlia tulla, kuin ristiäiset loppukesästä/alkusyksystä. Siis jos vaan luoja suo!

Mukavaa kesää!
Lovviisa sanoi…
Rippijuhlat niin liikkiksiä...Ja jep, tosiaan muuttaneet muotoaan omanaikaisistani , hauskoja tupareita :)
Tuire sanoi…
Kiitos Teija! Kastejuhla on niin ihanan herkkä juhla! Meidänkään kesään ei taida tulla mitään suuria juhlia, mutta ainahan voi keksiä kaikkia kissanristiäisiä. :)
Tuire sanoi…
Lovvisa-Kiitos! Kaikki elämän juhlat ovat omalla tavallaan kauniita ja tärkeitä. Pois pois pilvet ja aurinkoa viikonloppuun!
Anonyymi sanoi…
Nuorten juhlat ovat parhaita: konfirmaatiot ja ylppärit.

Mun esikoinen pääsi ripille vuosi sitten ( huomisesta vuosi :) ). Tilaisuus oli ihana: tuli sellainen elämä edessä-fiilis. Pappi osasi pukea sanoiksi vaellusriparilaisten loistavan me-hengen ja läheisiksi tulleet suhteet. Mua vaan ihan väkisin itketti... Pidimme pojalle juhlan Suomenlinnassa. Sinne oli helppo mennä Tuomiokirkolta. Oli ihanaa, kun yhdessä vieraiden kanssa matkustimme lautalla ja sitten kävelimme rannasta juhlapaikkaan. Sekä lapset että aikuiset olivat iloisia, ja juhlittava nautti huomiosta, seurasta ja lahjoista. Ihana päivä!

Sunnuntaina menemme kirkkoon katsomaan konfirmaatiota, jossa esikoiseni toimii isosena. Hän palasi pari päivää sitten vaellusriparilta ja oli nauttinut reissusta ja isosena olosta.

Mä muistelen, ettei ripillepääsy ollut mulle mitenkään sykähdyttävä kokemus eikä mulle ole juhlastakaan jäänyt erityisiä muistoja. Olin ainakin harmissani, kun äiti ei suostunut ostamaan haluamaani mekkoa, vaan tylsän hameen ja paidan... Onneksi nykyään on toisin, tai ainakin oman nuoren juhla on tuntunut juhlalta isolla jeellä.

- Kristiina -
selma sanoi…
Tulee varmaan tosi makeat tuparit!!!!!! Suunnittelukin on tosi kivaa. Ja muuten olit tosi makeennäköinen noissa edellisen postauksen kuvissa!
Tuire sanoi…
Kristiina-Poikasi rippijuhlat kuullostavat ihanilta! Ehkäpä nykyään nuoria otetaan paremmin huomioon niin vanhempien kuin seurakunnankin taholta. Hienoa, että poikasi on päässyt isoseksi.

Suomenlinna on juhlien viettopaikkana upea. Olen ollut siellä juhlimassa häitä ja kastejuhlia.

selma-Kiitos! Osa vieraista on ottanut pukukoodista paineita, vaikka eihän se niin vakavaa ole. :) Toivotaan vaan aurinkoa, muutoin krokettiottelu menee mönkään. :)
Kesäkukka sanoi…
Kaunis mekko sinulla ollut!

Me juhlimme sunnuntaina kummityttöni ripille pääsyä. Ja olisi huomenna tarkoitus tehdä juhliin kalavoileipäkakku. Lahjaksi on neiti toivonut rahaa, että saa ostaa järjestelmäkameran. Saa nähdä miten selviän siitä alttarilla siunaamisesta ;)

Teemajuhlat on aina kivoja :)

Mukavaa viikonloppua!
Senni sanoi…
Me pidettiin pieni muotoiset tuparit pian muuton jälkeen, silloin sanoin että sitten juhlitaan kun ollaan saatu remontit tehtyä! Nyt ois keittiö ½ välissä, täytyy varmaan syksyksi alkaa jotain keksimään ;) Mukavia juhlia teille!
Tuire sanoi…
Kesäkukka-Kiitos! Oletpa ihana kummitäti kun teet voileipäkakun kummitytölle! Mä tykkään neidin lahjatoiveesta, hyvin kannatettava idea. Hyviä rippijuhlia teille!

Senni-Kiitos! Kannattaakin juhlia jokaista etappia, juhlia ei ole koskaan liikaa! :)
Kammari sanoi…
Kuulostaa aivan jättikivalta :)

Kiehtova "kolkytluku"...tulee varmasti nastat pirskeet!

Enjoy.
Tuire sanoi…
Kammari-Kiitos! Pirskeet oli tosi nastat. Nyt on tietokoneen muisti täynnä, pitää saada lisää tilaa ja sitten pääsen taas bloggaamaan. :)
Iloa viikkoosi!
Riitta Sinikka sanoi…
Ihanat kuvat! Rippijuhlissa olin minäkin viime lauantaina, suloista..Hyvää juhannusta toivottaa romulyyli-riitta.
Tuire sanoi…
Riitta Sinikka-Kiitos! Ihana päästä rippijuhliin! Hyvää juhannusta sinulle myös! Toivotaan, ettei kovin sataisi.
Riikka sanoi…
Heippa ja kiva, kun olit jättänyt merkin käynnistäsi. :)
Ihanan hempeitä kuvia, taidankin mennä lukemaan ja katselemaan vielä lisää..

Iloista juhannusta!
Tuire sanoi…
Kiitos Riikka! Iloiset juhannukset teille myös! :)