Pääsiäistä

Askartelimme poikien kanssa pääsiäismunia. Styroksimunat maalattiin ja päälle laitettiin kukkapaljetteja tai kimallusta. Neljävee asetteli ja kaksvee ripotteli ja nyppi pois aina kun silmä vältti. :)
Ilahduin kun löysin myrskyn riepottelemia lehtikuusen oksia hangelta. Vanha ranskalainen rautamaljakko on aina yhtä ihana.
Tämä askartelu oli helppo ja kiva pienille. Meillä on virpomisvitsat tekemättä, ne ovatkin vähän haastellisempia pikkuisille.
Pian onkin jo palmusunnuntai ja pikkunoidat pääsevät virpomaan onnea, joka ovelle toivottavasti.

Ihmettelen kuinka lapsimessut ovat juuri samaan aikaan virpomispäivän kanssa ja täälläpäin myös MLL:n kirpputori.

 Virpomisrauhaa pienille kultturiamme kannattaleville noidille pyydän!

Kommentit

TiinaK sanoi…
Ihania munia. Täytyypä itsekkin käydä ostamassa styrokspalloja ja askarrella poikien kanssa.
Mukavaa virpomispäivää. Täällä pohjanmaalla pikkuvirpojat lähtevät kierroksellen vasta pääsiäislauantaina.
Tuire sanoi…
TiinaK-Kiitos! Tämä askartelu oli mukavan helppo. Hauskoja virpomisia teille pääsiäislauantaina!
Anonyymi sanoi…
Ihanat vitsat kyllä!
Hyvät&uudet ideat onkin taas tarpeellisia, kun täällä työpaikalla alamme virpomisoksia lasten kanssa tänään "tuunailemaan"...

Vaikka olen asunut jo lähes 12 vuotta pääkaupunkiseudulla, en meinaa vieläkään tottua "entisenä pohjalaisena" siihen ajatukseen, että täällä sitä "trullitetaan" jo viikkoa ennen pääsiäistä!

Mukavia viikonlopun hetkiä :)
Syysunelma sanoi…
Onpa kauniita munia!:) Meilläkin on vielä virpomisvitsat tekemättä, onneksi on pari päivää vielä aikaa;) Mukavaa päivää sinulle!
Tuire sanoi…
Kammari-Kiitos! Palmusunnuntai tulee usein yllättäen ja monet eivät ole muistaneet ostaa pieniä palkkoja. :) Toisaalta kiva, että naapurit on virvottu, kun moni lähtee pääsiäisenä reissuun. Kivoja askarteluhetkiä lapsukaisten kanssa töissä!

Syysunelma-Kiitos! Pitäisi käydä pajunkissaretkellä. Iloista päivää sinne myös!
Lovviisa sanoi…
Hyvvää huomenta kammarista ! Meillekin pikkunoijat lämpimästi tervetulleita :)
naana sanoi…
Aivan ihania koristeita olette tehneet. <3 Mekin ajateltiin askarrella tänään poikien kanssa vähän pääsiäisjuttuja. :)

Asiasta kolmanteen, teillä on niiiiin kaunista. Oih ja voih tuota kaappiakin mikä teillä on keittiössä!! Etsin parhaillaan meillekin vanhaa astiakaappia keittiöön, mutta se ei olekkaan niin helppo temppu. :P

Ihanaa viikonloppua teidän perheelle. <3
Tuire sanoi…
Lovviisa-Kiva kuulla! Pikkunoidat ovat niin suloisia!

naana-Kiitos! Menet vaan kesällä Fiskarsin antiikkimarkkinoille niin eiköhän sieltä löydy ihana kaappi teillekin. :) Hauskaa viikonloppua ja kivoja askarteluhetkiä teille!
Aamunkukka sanoi…
Onpa ihana katsella näitä postauksia, meiltä jää tänä vuonna väliin. Äiti ei jaksa;-) mutta jotain pientä, kaupasta ostettua pääsiäiskoristetta ilman muuta laitetaan. Pääsiäinen on muutenkin hieno juhla, saa ihan luvan kanssa kiittää keväästä,-).

Oikein hyvää viikonloppua teidän poppoolle!

ps.jos saa toivoa niin olisi hirmu kiva lukea sun pihasuunnitelmia, mitä istutuksia laitat,miten nurmikko kasvaa jne.

Meilläkin on pientä pihamaata täällä hoidettavana ja suurella jännityksellä odotan mitä kaiken sulaneen lumen alta paljastuu. Vertaistuki olisi ihan parasta;-).
ANNAO sanoi…
Ihania munia ♥
Tuire sanoi…
Aamunkukka-Kiitos! Meillä on huomenna esikoisen synttärit, joten ihmettelen missä välissä vitsat väännetään. Muutama lisätunti vuorokauteen olisi tervetullut. :)

Meidän nurmikko on kuin homekuoren peittämä?! Tuntui hyvältä idealta koittaa vähän avata sitä haravalla, saapa nähdä miten nurmikko lähtee kasvuun. Koitan laitella pihapostausta piakkoin.

ANNAO-Kiitos! Ihanaa kun pääsiäinen tulee.
Anonyymi sanoi…
Voi... vaikka en olekaan ortodoksi, tuntuu hieman ihmeelliseltä - ja kurjalta, että lapset puetaan noidiksi lähtiessään virpomaan.
Noidat ovat ennenvanhaan tuoneet pahaa koteihin, mutta virpojien tarkoitus on ollut tuoda siunaus ja hyvyyttä vitsojensa muodossa. Nyt menee hieman puurot ja vellit sekaisin...
Mitäs jos puetaankin lapset kauniisti vaikka perinteiseen tyyliin ja laitetaan siten kiertämään ovelta ovelle. Uskon, että virpomispalkkiot nousisivat hurjasti, kun esim. perinteet tuntevat ikäihmisetkin innostuisivat virpomisista. :)

Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle! Blogisi on kaunis.

t. vierailija Savosta
Anonyymi sanoi…
Meidän ovella on viime vuosina käynyt niin kiittämättömiä virpojia, että oikein suututtaa. Jo portailla kommentoidaan liian vähäistä saalista jne. USKOMATONTA! Me paetaan nykyisin suosiolla kotoa virpomispäivänä...
Teillä on kyllä niin kaunista ja jotenkin ihan "omannäköistä". Piti oikein pysähtyä tuon viimeisen kuvan kohdalle miettimään ja ihmettelemään. :)
Iloisia virpomishetkiä!
Tuire sanoi…
Vierailija Savosta-Ehkäpä pienet hyvisnoidat ovatkin juuri siksi tehtävään sopivimpia. :) Hyvää pääsiäistä!

Anonyymi-Harmillista. Meillä ei ole kiittämättömiä noitia virponut. Kukaan ei ole valittanut yksi muna joka noidalle palkkiosta.

Sari-Kiitos kauniista sanoistasi! Iloisia virpomishetkiä sinnekin!
Anonyymi sanoi…
Ihastuttavia oksia! Meillä on myös huomenna virpomisoksien teko edessä. Ja minäkin olen menossa mml:n kirpparille myymään sunnuntaina enkä voi käsittää, miten se on virpomispäivänä... Mutta olen puoli vuotta odottanut tapahtumaa, joten pakko mennä. Järjestelin tänään vanhoja lastenvaatteita ja saa nähdä, mahtuvatko henkilöautoon...
Anonyymi sanoi…
En oikein ymmärrä tuota ovelta ovelle kiertelyä&virpomista. Messut ja muut voivat siis mielestäni hyvin olla palmusunnuntaina. Vaikka itsellänikin on lapsia niin en aio heitä kannustaa ovelta ovelle kiertelemään. Mummon tai muita tuttuja voivat kyllä virpoa. En itsekään ole lapsena muita kuin sukulaisia virponut, ja siksikin varmaan koen muunlaisen vieraana touhuna. Lisäksi tuntuu, että lapset saavat nykyisin yleensä ottaen niin paljon karkkia muutenkin, ettei tuolla virpomispalkkiolla ole niin suurta erityisarvoa kuin joskus aikoinaan. Oon myös kuullut tuota samaa "mikään ei enää riitä"- asennetta virpojilta, ja sellainen on ikävää kuultavaa.
Hyvää pääsiäisviikkoa teille!
Tuire sanoi…
Kauniit Kuvat-Kiitos! Kiva, että lapset pääsevät kuitenkin virpomaan. Toivotaan, että saat kamat autoon ja kaikki myytyä! :)

Anonyymi-Minä taas en ymmärrä miksei lapsille voi virpomisen iloa suoda.

Hyvää pääsiäisviikkoa!
Anu sanoi…
Meidän virpoja simahti äsken päikkäreillensä :)
Kauniit oksat teillä. Me koristeltiin vasta eilen iltasella ja hauskaa olikin sen homman parissa. Melkein iski hätä, kun en löytänyt viime vuoden askarteluista jääneitä (jäi hillittömästi) höyheniä mistään. Mun piti ne vain napata laatikosta ja sitten ei löytynytkään...Onneksi pieneen pääsiäiskoristelaatikkoon oli eksynyt muutama höyhen, niin niitä sitten hyödynnettiin.
Iloista palmusunnuntaita teille,
Anu
Tuire sanoi…
Anu-Voin kuvitella teidän pienen virpojan. :) Mulle on iskenyt hätä aika monta kertaa täällä uudessa kodissa, viimeksi coctailtikkujen kanssa. Mietin juuri, että kauanko pitää asua, että tavaroilla on paikkansa. Pikku hiljaa varmaankin.

Iloista palmusunnuntaita!
Päivi sanoi…
Voi että, teillä on niin kaunista. :) Toivottavasti on noitia käyny virpomassa, meillä ei käynyt yhtään. :(

Mukavaa sunnuntain jatkoa! :)

-Päivi-
Tuire sanoi…
Päivi-Voi harmi, ettei teitä virvottu. Meillä kävi vain kaksi noitaparia kun olimme itsekin virpomassa. Tällä kylällä pyöri noitia oikein mukavasti tänäkin vuonna. :)

Kivaa alkuviikkoa!
Terhi sanoi…
Upeita nuo styroxmunat! Viitsisiköhän sitä itsekin väsätä lasten kanssa jotain vastaavaa.. Hilettä on varmaan kyllä homman jäljiltä joka paikassa :)
tiina sanoi…
Mukavaa pääsiäista,
niin... palasin. ;)
♥ tiina.