Ruokarauhaa

Jokapäiväinen ruokailun päätös. Pienempi on pöydässä jo ennen ruokaa ja isompaa saa kalastella pöytään kaikin keinoin. Pienempi on yleensä jo syönyt ennen kuin isompi edes aloittaa. Näin pienempi sitten viihdyttää itseään täydellä masulla.
Pitäisi varmaan olla suuri lukollinen kupu, jonne ruoan saisi kattaa ja avata lukon vasta kun kaikki istuvat pöydässä. Vaan tuskin sekään auttaisi. Isommalla on niin paljon kerrottavaa koneista ja pissahätä, että tulos olisi kuitenkin sama.
Teen usein ritarien ruokaa. 
Laitan kannelliseen lasipataan esikypsytettyjä ohraryynejä tai tummaa riisiä (noin 2,5dl ja vettä noin 1,5dl). Ohrapedille lanttua, porkkanaa, kukka- tai parsakaalia ja purjoa. Päälle laitan kanankoipia (tai vaihtoehtoisesti kananfileitä ja ruokakermaa, joilloin veden voi jättää pois). Koivissa on sopivasti rasvaa ja silloin ei kermaa tarvita. Ruoka uuniin pitkäksi aikaa 200 asteeseen ja ulkoilemaan.
Olen päässyt kankaan suunnittelukurssille! Olen siitä niin innoissani, mutta myös vähän stressissä. Olen aina puhissut, ettei ole saatavilla kivoja kankaita, mutta on takki melko tyhjä millaisen kankaan tekisi. Sitä paitsi kivoja kankaita on tullut markkinoille. Ötökkäkangasta olen nyt aloittanut. Toivotaan, että se onnistuu hyvin.


Hohtavia helmikuun hankia!

Kommentit

Anu sanoi…
Ihanat pojat sinulla!
Oli niin mukava lukea juttusi...ihan niinkuin meillä joskus...nyt tilanne on jo vähän toinen kun pojat on 14 ja 15 v.! :)
Kuulostaa TODELLA mielenkiintoiselta tuo kankaansuunnittelukurssi! ...tuskin maltan odottaa mitä ihanaa saat aikaan!

-A-
Vekarus sanoi…
Ihania kuvia! Meillä on pojalla kanssa aina liikaa juttua, eikä puhuessa voi syödä eikä pukea eikä tehdä muutakaan...

Jännityksellä jään odottamaan uusi kankaita!

Iloista viikonvaihdetta!
Tuire sanoi…
Anu-Kiitos! Varmasti jännittävässä iässä teidän pojat. Oikein odotan, että päästäisiin poikien kanssa hiihtolenkille muutaman vuoden päästä. Joo, minäkään en malta odottaa millainen kankaastani tulee, hui. :)

Vekarus-Kiitos! Hauska kuulla, että teilläkin. Pukeminen on oma episodinsa meilläkin. :) Kankaita pyörii päässä kovasti.

Kivaa viikonloppua!
Piia sanoi…
Hei,
Tämä sinun blogisi on aivan ihan! Teillä on niin kaunista, niin kaunista.

Yritin etsiä tietoa, että mitä sarjaa olohuoneessa oleva vitriini on? Olen jo jonkin aikaa tehnyt ajatustyötä uuden vitriinin eteen, jotain tuon tyypistä olen meillekin ajatellut.

Kaikkea hyvää pakkaspäiviin,
Piia
Tuire sanoi…
Piia-Kiitos kiitos! Vitriini on Boknäsin Villinki. Heidän liikkeissä on tosi kiva käydä, kaikkea kaunista esillä. Hyviä vitriiniostoksia!
Hauskaa menoa näyttää teillä riittävän. :)
Yritin eilen etsiskellä blogistasi sähköpostiosoitetta, mutta ei osunut silmään. Olisin laittanut postia sinulle...

Sari
allidaalia sanoi…
Ihanan villi meininki :)
Mia sanoi…
Heipsan Tuire, pitkästä aikaa. :)
Vitsit, pitkään blogeista pois olleena oon ihan yllättyny et kuin ihana teidän kodista tulikaan. Ootte saaneet hirmuisesti aikaan ja tuo sauna, se ON iiiihana!!

Tosi villimeininki juu ja makoisaa ruokaa!! :)

Mukavaa viikonloppua!!
Satu sanoi…
Itse muistelen kaiholla aikaa jolloin sain itse syödä lämmintä ruokaa... Nyt menee juniorin kanssa taistellessa niin kauan että ruoka jäähtyy kylmäksi ja minä kun tykkäisin kuumasta ruuasta. Pitänee kohta harkita järjestystä ensin syö äiti ja sitten lapset :) Mutta joo, joskus ruokahärdelli koettelee hermoja... Tuo kupuidea kuullosti tosi hyvältä! :)
Suvimarja sanoi…
Hyvän ja helpon näköinen ruoka!

Katselin tuossa aiempia postauksiasi, tykkään tuosta teidän olkkarin tapetista, mistä mallistosta se mahtaa olla?
Tuire sanoi…
Sari-Kiitos! En ole vielä saanut aikaiseksi blogille sähköpostia. Yritän piakkoin, olisi ihana saada postisi. :)

allidaalia-Kiitos! Menoa riittää. :)

Mia-Kiitos ilahduttavista sanoistasi ja tervetuloa takaisin!

Satu-Ainoa ruokalaji, jonka äiti saa syödä lämpimänä on jäätelö. :)

Suvimarja-Kiitos! Ruoka on tosi helppo ja kätevä. Tapetti on Laura Asleyn Josette.

Meidän isommalla alkoi oksutauti yöllä. :(
Terveitä päiviä teille!