Joulukalenterin 23. luukku

Kuusi on koristeltu
Meidän kuusessa on Marsalkan nauha ja lippuja. Äitini lapsena arkartelemia tonttuja, minun nimikoimia muovipalloja, pojan kerhotöitä ja valokuvia. 
Lasipallot jäävät varastoon. Aitoja kynttilöitä on poltettu lasten nukkuessa tai syödessä, mutta nyt jätin ne laittamatta.
Aivan ihastuttava!: Henkäisi neljävee.
Itse en ole yhtä ihastuksissani. Läheiseltä koululta ostettu suomalainen viljelty kuusi on kaunis, mutta kuiva ja neulasia putoaa. Se ei edes jaksa kantaa tätä latvatähteä. Pyysin myyjää sahaamaan tuoreen imupinnan ja sillä on ollut runsaasti vettä kokoajan.
Kaksi edellista vuotta oli ilo hakea kuusi tontilta. Hento metkäkuusi kantoi tuon painavan tähden. Ei karistanut, vaikka asui meillä viikkoja. Kasvatti vain kauniita kerkkiään.

Mistähän kuusi ensivuonna?
Ihania koristelu hetkiä ja tuoreen kuusen toivotuksia!

Kommentit

Terhi sanoi…
Kaunis on kuusi! Ja latvatähti myös! Meillä tuikitavallinen tähti eikä vähiten siksi, etten ole muita saanut pysymään kunnolla. Huomasin muuten saman, tiputtelee meidänkin viljelty kuusi neulasia runsaasta vedestä huolimatta ja ruskeita neulasia löytyy. Kaunis on silti :)

Nyt on joulu tosi lähellä, nautitaan!
Johanna sanoi…
Upea kuusi. Oikein ihanaa joulua teille.
Lumikettu sanoi…
Kivan näköinen kuusi. Meillekin pitäisi hommata tuollainen nauha Suomen lippuja. Sellainen oli aina lapsuuskodin kuusessa...
Minä meinaan hakea tämänin vuoden kuusen epäisänmaallisesti Plantagenista. Ne ovat olleet parhaita tähän saakka... Pihtakuusi ei ole niin ihana kuin suomalainen kasvatettu, mutta se ei karista yhtään.

Ihana kuusi teillä muuten, piti vielä se sanoa :-)
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Saila sanoi…
Kaunis puu, ja ihana latvatähti! Se pääsee taas jonakin toisena jouluna latvaan sitten.
Esmeralda sanoi…
Ihana kaunis nostalginen kuusi!
Susu sanoi…
Kovat pakkaset voivat kyllä vaikuttaa siihen että kuusi varistaa neulasiaan.
Tuire sanoi…
Terhi-Kiitos! Muodoltaan kuusi on kaunis. Teillä siis samat vaivat kuusella. Nautitaan joulusta ja kuusista! :)

Johanna-Kiitos! Kaunista joulua teille!

Lumikettu-Kiitos! Meillä ei ollut lippuja lapsena, liekö siksi tykkään niistä? :)

Hannis-Kiitos! Ehkäpä ensi vuonna meillekin Plantagenista. Minusta olisi tosi hauska päästä kuusiviljelmälle itse valitsemaan ja sahailemaan kuusta. Olisikohan sellaisia?

Saila-Kiitos! Ensi vuonna tähti pääsee tuoreeseen tukevaan kuuseen. :)

Esmeralda-Kiitos! Nostalginen sopii meille.

Susu-Hyvä tietää, että pakkasilla voi olla vaikutusta.

Hyvää aatonaattoa!
Anu sanoi…
Ihana kuusipuu! Teille suloista joulua,
Anu
Anonyymi sanoi…
Minä taas olen kuullut, että viime kesän kuivuus olisi syypää siihen, että tämän vuoden kotimaiset kuuset tiputtelevat neulasia ja ovat muutenkin erityisen kuivia.
-M-
Anonyymi sanoi…
Hei.

Ensimmäistä kertaa lukemassa blogiasi, aivan ihana! =o)

Kuusesta kommentoisin, että otitteko kovasta pakkasesta kuusen suoraan lämpimään sisälle vai sulattelitteko ensin esim autotallissa tai muussa sisätilaa viileämmässä tilassa? Tässä ainakin meillä käytetty vinkki, eikä tänäkään vuonna kuusi varistellut lainkaan. Vanhemmillani taas ottivat suoraan sisälle ja kuusi varisti uudesta imupinnasta huolimatta. Plantagenin kuusissa on monesti kovin jännä ominaisuus, tuoksuvat koivulta. Vaikka kuusi kaunis onkin, tuoksu on kovin erikoinen jouluun. =o)

Piia