Tapetti-ihmisille

Glims
Viime viikon keskiviikkona kävimme kotiseutumuseossa Espoon Glimsissä. Kylläpä lehdet ovat kasvaneet viikossa.
Siellä oli kaunis tapettinäyttely ja ohjeita vanhojen talojen korjaajiille. 


Kenkäni heijastuvat hauskasti vitriinistä.

Pääohjeena oli, että älä korjaa liikaa. Mua säälittää aina kun vanhat kauniit sydänpuuikkunat vaihdetaan uusiin. Tai kun talo lisäeristetään ulkoa ja ikkunat painuu surullisesti syvennykseen. 

Glimissä sain oppaalta kuulla, että museovirasto on koonnut tapettitietokannan vanhoista tapeteista, joita on ollut eri rakennuksissa. Kannattaa käydä löytöretkeilemässä ja inspiroitumassa!

Glimsiin reissasimme ystävän mainiossa Toyota Versossa, nelivuotiaat takapenkeillä korokkeissa, yksivuotiaat keskipenkeillä turvaistuimissa, heidän vieressä Phil & Teds tuplarattaat ja Emmaljungat kyljellään turvavöissä ja äidit edessä!

Me ollaa retkeilty ja matkusteltu oikein urakalla. Ajoimme viikoloppuna Ouluun ja oli hauska huomata, kuinka tuomet kukkivat koko matkalla pääkaupunkiseudulta Ouluun asti. Maanantaina lähdimme laivalla Tukholmaan pikkuisten kanssa. Siitä lisää piakkoin. 
Kesätukka kesätuulessa.

Sattuma sumaa usein tapahtumat. Nyt me ollaan rauhassa ja leikkipuistoillaan naapureiden kanssa. Jos vaikka saisi kotiin jotain järjestystä.

Ja raksalla kellari on täydessä korkeudessa. Nyt muurataan väliseiniä. Niitä täytyy olla, jotta rakenteet kestää maamassan painon. Kuoppa tullaan peittämään maalla niin, että kellarista alle puolet jää näkyviin, niinkuin täälläpäin määrätään. Autotalli tulee kellariin.

Kommentit

Terhi sanoi…
No onpas siellä tapahtunut kaikenlaista :) Olinkin jo odottanut uutta postausta sinulta.. Kivoja reissuja olette tehneet. Meillä on tuollainen Verso, lapsista on hauska matkustaa viimeisellä penkkirivillä, kun sieltä on etupenkkiin niin pitkä matka ;)
Tuire sanoi…
Ihanan tilava auto. Oli hauskaa mennä yhdessä ja meidänkin pojat nauttivat viimeisestä rivistä.

Mukava kuulla, että olit ajatellut meitä. :)
Kaisa sanoi…
Hienosti on kellarikerros ilmestynyt =D jännittävää.
Glims:n museoretki olisi kiva nähdä. Ihana Tapetti.
Paljon terveisiä
t:Kaisa
Anu sanoi…
MIksi minä en ole keksinyt että ne rattaat voisi laittaa tuohon? Matkarattaat mahtuu meillä konttiin, mutta ei kahdet. Tuota pitää kokeilla jollain kesäretkellä. Tilaihmeautot on eri käteviä!

Tuo teidän talo tulee kyllä huisin paljon korkeammaksi kun naapuri. Mutta toki siellä mäenpäällä on vielä korkeammalla. Käytiin kurkkimassa viimeviikonloppuna....
Krista sanoi…
No jo on autossa ihmisiä ja tavaraa ja mikä huippua, vielä tilaakin ;)

Kiitos linkistä! Täytyy tutkaille tarkemmin, meillä alkaa 1904 rakennetun talon kunnostus vuoden päästä :)
Tuire sanoi…
Kaisa-Terkkuja teillekin! Glims on kiva ja kandee lukea Koiramäen talo-kirjaa niin leivät katossa avautuu paljon paremmin. :)

Anu-Nykyajan tilaihmeautot on ihania. Meidän talo tulee parimetriä korkeammalle ja seuraava naapuri taas parimetriä korkeammalle. Niin se rinne kohoaa.

Krista-Voi teillä on varmasti ihana talo, jonne voi totetuttaa parhaimmat tapettiunelmat. Hyviä tapettilöytöretkiä!
Ulla-Kristiina sanoi…
Mukavat reissut lasten kanssa. Missä kummassa noin lämmintä on ollut, että ihan hihattomassa tarkenee?
Hyvin edistyy työt raksalla.

Oikein mukavaa viikonvaihdetta!!
Saila sanoi…
Ihana tuo kesätukka! Nytpä pitää varata aika kampaajalle kun seuraavan kerran menen kaupunkiin.
Kävin tuolla tapettitietokannassa jokin kuukausi sitten, ja hankin Suomalaisen tapettikirjankin (julkaisija SKS) mutta niistä ei löytynyt yhtäkään niistä 7 ja rapiat tapettikerroksen malleista mitä olen talostani löytänyt.... Mutta kyllähän sieltä saa osviittaa eri aikojen malleista/tyyleistä, ja kyllähän sen muutenkin näkee että tapetoitu on noin 10 vuoden välein. Niin että osattiin sitä sisustusta muuttaa ennenkin :-) Helposti ajattelee, että ennen oli köyhää ja talot oli aina samanlaisia maailman alusta asti, mutta eipäs ollutkaan.
Tuire sanoi…
Ulla-Kristiina- Espoossa oli lämmintä viimeviikolla. Tulispa taas lämmintä!
.
Saila- No onpa yllättävän usein tapetoitu. Ahkeria ovat olleet ennen vanhaan. Suomalaisesta tapettikirjasta en ollut kuullutkaan. Se on varmasti mielenkiintoinen.

Iloista viikonloppua kaikille!