Pikkujouluissa jäänmurtajalla


Ystäväni kutsui perheemme pikkujouluihin jäänmurtajalle.


En ollut koskaan käynyt jäänmurtajilla, vaikka ne näkyvät niin hyvin Helsingin kaupunkikuvassa.Jäänmurtajalta on mitä kauneimmat näkymät yli Helsingin. 


Urholta löytyy tietysti Kekkoselle kuulunut hytti ja taideteos hänestä.


Viime vuonna ystäväni pisti pystyyn arvauskilpailun milloin jäänmurtajat lähtisivät liikkeelle. Aika myöhään lähtivät, mutta sitten murtajille tulikin paljon töitä ja kaikki jäänmurtajat tarvittiin jäätä särkemään.


Unohdin ottaa kuvan joulupukista, mutta lapset saivat pienet paketit. 


Jouluruoka oli ihanaa. Lanttulaatikko varsinkin, joka on minun suosikkini.Alukselta löytyy suuri sauna ja uima-allas. Allas täytetään talveksi kun jäänmurtajat lähtevät.


Tonttu konehuonetta tutkimassa.


Tuuli oli kova. Onpa kiva, että lämpötilat ovat pakkasella kun päästiin joulukuuhun. Laskettelukeskukset ovat auki jo etelässäkin. Huomenna mennään rinteeseen. 


Arki on ollut yhtä juoksua juuri nyt. Milloinkohan ehtisi laittaa joulukoristeet esiin?

Ihanaa joulun odotusta kaikille!


Kommentit

Saila sanoi…
Onpa eksoottinen paikka pikkujouluille! Jännää nähdä kuvistasi vähän, millaista jäänmurtajalla on. Miehistöllä on toivottavasti siellä ihan kotoisat oltavat, kun on sauna ja pieni uima-allaskin.
Iloista joulukuuta!
Tuire sanoi…
Saila- Eikö olekin. Jäänmurtaja oli kyllä hieno juhlapaikka! :) Miehistöllä näytti olevan asiat hyvin; hyvää ruokaa ja vielä kirjastokin. Hauskaa joulunodotusta!
James Miller sanoi…
Amazing blog Post....
Book online bus ticket from Redbus