Vesimeloonikakku ja mansikkakakkuja


Olen järjestänyt kahdet syntymäpäiväjuhlat yhden viikon aikana.


Tein jälleen valkosuklaa hyydykekakun mansikoista ja mustikoista.
Mansikka-aika on nyt parhaimmillaan. 


Pari ystävää ovat alkaneet noudattaa vegaanista ruokavaliota. Heille keksin tehdä vesimeloonikakun. 


Tämä olikin maailman helpoin kakku. Leikkasin vain vesimeloonia ja asettelin marjat ja vaahdon. Vaahto on vispautuvaa Planti-kasvirasvaa. 


Meloonikakku olikin menestys. Omat pojat eivät valkosuklaakakkua edes maistaneet, koska tykästyivät meloonikakkuun. Instagramiin sain monta ihastunutta viestiä sellaisilta aikuisilta, jotka eivät tavallisista kakuista välitä.

Toisiin juhliin tein vesimeloonikakun uudelleen. Nyt oli vähän enemmän aikaa ja kakusta tuli entistä korkeampi.


Suolaiseksi tarjottavaksi teimme sandwichejä. Toteutin nämä yhtä yksinkertaisella tavalla kuin Lontoon teehuoneissa olen niitä maistanut.  Täytteinä; kurkku-margariini, kananmuna-voi, kinkku-yrttituorejuustoa, lohi-ruohosipulituorejuusto. Lisäksi suomalaiset versiot; maksamakkara-suolakurkku, savuporo-tuorejuusto rieskarulla.


Mies leikkasi sormivoileipiä hurjan määrän ja lisäksi tarjolla oli vihreää salaattia ja sipsejä. Voileivistä tykkäsivät niin lapset kuin aikuisetkin. Viimeiset napsittiin iltapalaksi.Kuopukselle tein jäätelökakun Maku-lehden reseptillä, tästä.


Nopeasti valmistui tämäkin kakku. Käytin kakkuun Pingviini vanilja- ja mansikkajäätelöä ja Suffeli Puffi-karkkeja. Näissä juhlissa vesimeloonikakku jäi kakkoseksi. Omat ja vieraat pojat pistelivät jäätelökakkua innolla suuhunsa.


Leivoin pitkästä aikaa myös miljonäärileivoksia, jotka suorastaan sulavat suussa. Nyt taidan pitää pienen leivontapaussin.


Marjaisia leivontahetkiä teille!

Seuraava postaus kertoo Napolista tai Caprin saaresta.

Kommentit

M-E sanoi…
Aivan ihania kakkuja ja leivoksia :)
Tuire sanoi…
M-E - Kaunis kiitos! Kesäisiä herkkuhetkiä sinulle! :)
Sari Riekkola sanoi…
Apua, mitä ihania herkkuja, jäätelökakkusi toi aivan veden kielelle :)
Mukavaa alkanutta elokuuta sinulle Tuire <3