Kukkaisia kevätpäiviä!


Meillä on juhlittu 12-vuotissynttärit.
Ostin Noa Noalta uuden mekon. Se on juuri sellainen, jota olen etsinyt. Harmi, että pitkähihaisia mekkoja on niin vaikea löytää. Täällä pohjoisessa niille on kuitenkin paljon käyttöä.


Leivoin mustikka-kinuskimoussekakun pojalle. Löysin valtavia pensasmustikoita koristeeksi. Syksyllä kaivoin uuden kukkapenkin Ranskasta tilaamiani pioneja varten. 


Pionit tulivat syksyllä myöhään, mutta sieltä ne nousevat oikein voimalla. Siitäkin huolimatta, että jouduin ne jo kertaalleen kaivamaan kompostista kun rakas oli siivotessaan kipannut pionin mukulat sinne.


Meidän puutarha on keväisin parhaimmillaan. 
Vanhat nurmikot ovat sipulikukkia sinisenään! 


Kevään paras retkikohde on taimitarha!
Kukkapaljous tekee niin iloiseksi.


Kävin hakemassa riippapelargonit ovensuuhun ja uusia ruusuja kuolleiden tilalle.


Posliinihyasintit ovat suloisia maljakossa, vaikka ovat pieniä.


Kahvihetket puutarhassa tuntuvat melkein epätodellisilta pitkän talven jälkeen. 


Verannalle ei viitsi mennä kun mehiläiset ovat vallanneet sen. Tein kahvinsuodatuspussista valepesän, mutta ikävä kyllä se ei noita tunnu häiritsevän ollenkaan. Viime kesänä oli sama juttu, joten kyllä harmittaa.


Hyvää äitienpäivää kaikille!
Nautitaan tästä harvinaisen lämpöisestä ja aurinkoisesta keväästä!

Kommentit

Saila sanoi…
Oi! Justiin nuo vanhat sipulikukkia täynnä olevat nurmikot ♥ Harmittaa, kun on vanha puutarha, mutta täällä ei ole asunut ketään sipulikukkien istuttajaa - olen sitten itse niitä istutellut, mutta tuollaiseen kukkameren aikaansaamiseen kuluu vuosikymmenet! Lapsuudenkodissani oli juuri tuollainen sininen skillameri, niin ihana.
Upea kakku, vau! Ja mekkosi on todella ihana, naisellinen ja romanttinen. Olet niin oikeassa hihojen tarpeellisuudesta, ilman hihoja ei tarkene, vaikka onkin jo ihmeen kesäistä.
Tuire sanoi…
Saila- Kiitos! Mekko on ihan suosikki. Niinpä, hihoja näillä leveysasteilla tarvitaan. Meillä on onnea kun tänne on istutettu paljon sipulikukkia ehkä sata vuotta sitten. Ne ovat unenomaisen kauniita paljoudessaan. Ihana kuulla, että lapsuudessasi sait nauttia kukkamerestä. Ehkäpä juuri se teki sinusta kukka-ammattilaisen? <3
Anonyymi sanoi…
kaunis kakku, mutta voi kun hiukset mielestäni näyttävät huonokuntoiselta ja vanhentavat. Ota 20cm latvoista pois ja nuorrut.
mukavaa alkavaa kesää
Tuire sanoi…
Anonyymi- Olen samaa mieltä. Kampaaja leikkasi tosi lyhyeksi päällimmäiset hiukset ja tukka muuttui pörröiseksi. Olen aikeissa lyhentää latvoja ja odotan kivasti, että päällimmäiset hiukset kasvaisivat. Ehkäpä talvella ne ovat taas hyvät.
Anonyymi sanoi…
Täällä on myös etsitty juhlaleninkiä jossa olisi sopivasti hihaa. Ei ihan helppoa tosiaakaan. Olet niin taitava leipuri että oksat pois :D
Mukava kevään/kesänjatkoa. t. Anni
Tuire sanoi…
Anni- Ei ole helppoa tosiaan. Pidän peukkuja, että löydät juuri niin ihanan mekon mitä etsit. :) Kiitos, tämä kakku tuli helpolla kun käytin valmista kinuskituorejuustoa. ;) Aurinkoisia päiviä!