Laskettelureissussa lähellä


Joululoman lopuksi vuokrasimme ystäväni kanssa mökin Messilästä.
Lähdimme äidit ja pojat reissuun.


Se olikin tosi hyvä, koska säät kotikulmilla olivat aivan hirveää vesisadetta ja olimme viettäneet aikaamme jo aivan liian paljon sohvalla.


Perjantaina ajoimme kaatosateessa Messilään. Ehdimme rinteeseen kolmeksi tunniksi ja söimme todella herkullisen ja monipuolisen buffet-illallisen Kartanoravintolassa.


Illalla paahdoimme vielä vaahtokarkkeja vuokramökkimme avotakassa. 


Kaikki rinteet eivät olleet auki vielä joululomalla. Onneksi muutama hyppyri oli ehditty kuitenkin rakentaa ja kaikki neljä poikaa jaksoivat innoissaan laskea kolme päivää.Joululahjaksi toivoin ihanan Odd Mollyn välikerros swetarin ja legginssit.


Päätin vihdoin ostaa itselleni uudet sukset ja ostinpa vielä Everestin takinkin.


Rinteessä olin supertyytyväinen uusiin välineisiini ja vaatteisiini.
Pojista oli aivan parasta, että mökkiin sai laskea suoraan rinteestä. He menivät ja tulivat oman mielensä mukaan.


He kävivät mökissä katsomassa mitä Go pro oli tallentanut, söivät pari keksiä ja lähtivät taas rinteeseen.


Lauantai-iltana grillasimme makkaroita ja söimme salaattia. Tavallisesta kuoharipullosta paljastui Suomi-yllätys.


Pojilla on oli paljon puuhaa takan sytyttämisissä, lisäksi saunoimme ja pelasimme lautapelejä.


Sunnuntaiksi saimme upean auringonpaisteen ja rinteestä löytyi vielä vanhat naapuritkin. 


Olipa hyvä, että keksittiin vuokrata mökki. Saimme viettää talvisen viikonlopun ulkoillen ja liikuntaa harrasten. Tänne oli helppo ja nopea tulla, eikä tullut kauhean kalliiksikaan.


Minulla on hirveä Lappi-kuume. Matka sinne vaan tuntuu kovin vaivalloiselta. Tänä talvena lähdemme koko perhe lämpöön, joten Lappi saa vielä odottaa.


Tämä reissu me tehdään vielä uusiksi.

Aurinkoisia talvipäiviä kaikille!

P.S. Tämä ei ole yhteistyöpostaus, mutta otan mielelläni lahjakortteja vastaan. ;)
TallennaTallenna

Kommentit

Saila sanoi…
Onpa talvisen näköistä! Täällä etelärannikolla on tosiaan ollut vähäluminen talvi tähän asti. Olen kerran käynyt Messilässä, ja se on tosiaan yllättävän lähellä pääkaupunkia, ja kaunista maastoa.
Tuire sanoi…
Saila- Todella, joululoma pelastui. Niinpä, sitä melkein unohtaa kuinka lähellä Messilä onkaan. Toivottavasti saadaan lunta pian eteläänkin, että kukkaset saa levätä hyvin hangen alla.
Teija sanoi…
Laskettelu on niin mukavaa! Innostuin siitä uudelleen pari talvea sitten, ja jatkuvasti on hinku mäkeen. Harmi että kelit on täällä etelässä niin mälsät :( Joulun olimme Pyhätunturin möksällä mutta keuhkokuumetoipilaana en päässyt vielä mäkeen, hiihtolomaa odotellessa! Lappi on ♡!
Tuire sanoi…
Teija- Niin on! Laskettelussa on parasta, että sitä voi tehdä kaiken ikäiset yhdessä. Etelän kelit ovat tosiaan olleet ennätyshuonot. Voi olipa teillä ihana joululoma, keuhkokuumetta lukuun ottamatta siis. Se on kamala tauti. Lappi on aivan hurmaava paikka. Hauskaa hiihtolomaa teille sinne!
Varpuslintu sanoi…
Ihanan tunnelmallista. <3
Tuire sanoi…
Varpuslintu- Kiitos! Talvi on tunnelmallista aikaa!
Marjaana sanoi…
Mekin mietimme talvilomaa Lapin laskettelujen tai ulkomaan auringon välillä. Päädyimme lopulta Dubaihin sillä Lappiin kerkeää myöhemmässäkin vaiheessa ``lyhyen`` matkansa vuoksi. Ovat kyllä hinnoissaan Lapin matkat! Samalla hinnalla melkeinpä menemme nyt maaliskuussa Dubaihin Kiva nähdä ja kuulla kuitenkin, että lähempääkin Suomesta löytyy noinkin kivan näköisiä rinteitä ja lasketteumahdollisuuksia :) Onneksi saatiin nyt tänne etelämmäksikin lunta ja pikku pakkasta :)
Tuire sanoi…
Marjaana- Dubai on ihana. Teille tulee hyvä matka, vaikka kyllä Lappi vetää vertoja Dubaillekin. Mutta joo, eikö olekin ihan parasta, että voi tehdä molemmat kun laskettelumatkan pienemmästi. Minusta mahtavaa kun saa tehdä erilaisia juttuja ja kokea paljon. Ihanaa lomaa teille!
Jonsku sanoi…
Voih, teilläkin pojat ovat luopuneet haalareista... Meillä nuorin halusi vielä kouluun vuoden alussa haalarin jotta lumi ei tullut selkään ja pääsi nopeammin välitunnille. Toivon todella jos vielä ensi vuonna saisin laskettelureissulle pojan pukemaan kätevän haalarin eikä tarvitsisi aina muistuttaa toppahousuista... Mutta äidit ja pojat -reissu kuulostaa ihanalta idealta <3
Tuire sanoi…
Jonsku- No ei ihan kokonaan. Kuopuksella oli toisena päivänä haalari. Haalarit on kyllä ihan parhaita! Varsinkin nyt kun Reimalla on ainakin sellaiset henkselit haalarin sisällä, jotka on kätevät kun haluaa riisua osittain vaikka syödessä. Onko sinulla vinkkejä mistä löytäisi haalarin isommalle lapselle? Sitä paitsi pojan kaveri jäi takistaan raahautumaan ankkurihississä. Onneksi ei käynyt pahasti, mutta haalarin kanssa ei olisi käynyt ollenkaan. Kiva kuulla, että tekin olette lähdössä laskettelemaan. Oikein hauskaa laskettelureissua teille!
Jonsku sanoi…
Meillä on ystäviä Ruotsissa ja siellä haalareiden käyttö on paljon yleisempää kuin meillä täällä. Siis koululaisilla. Heillä on pari merkkiä, joilta löytyy isompia haalareita ja vieläpä hyvännäköisiä: Gneis ja Lindberg. Niitä en ole löytänyt mistään Suomesta eikä tilaamineenkaan ole helppoa. Suomesta olen löytänyt Travallen Super-Remu haalarin ja Reiman edellisten kausien haalareita vanhemmille.
Tuire sanoi…
Hei Jonsku! Kiva kuulla, haalarimuoti saisi rantautua tännekin. Kiitos vinkistä! Noita voisi onnistua tilaamaan jostain. :) Mä voisin hankkia haalarin itsellenikin. :)