Huvila Ranskan Rivieralla


Villa Jolie, Cannes


Meidän kesän kohokohta oli lomaviikko Ranskan Rivieralla. Lähdimme matkaan lasten, vanhempiemme ja miehen siskon perheen kanssa. Vuokrasimme Cannesista suuren huvilan, jonne mahduimme kaikki mukavasti. 


Isolla joukolla lomailu oli niin kiireistä, etten huomannut ottaa kuvia juurikaan sisätiloista. Olohuoneessa vietimme vain vähän aikaa, jos satuimme olemaan kuumimpaan aikaan lomakodissa. 


Muutoin nautimme ulkotiloista, uima-altaasta, suuresta parvekkeesta tai terasseista. Parvekkeelta pilkotti hieman meri.
Parasta huvilassa oli ehdottomasti 17 metriä pitkä uima-allas. Se oli toisesta päästä myös 2,5 m syvä, joten sinne saattoi hyppiä miten päin vaan. 


Oli tosi hauskaa, että allas oli viikon meidän oma. Ei tarvinnut varoa vauvoja, eikä vanhuksia, eikä noudattaa aukioloaikoja ja omat jättilinnut kelluivat siellä koko viikon. 
Kyllä lapset ja teinit peuhasivatkin altaassa tauotta. Minäkin nautin altaasta paljon, siinä pääsi uimaan jo vähän matkaakin. Kaunis oliivipuu varjosti allasta lempeästi.


Vanhempani nukkuivat allastalossa. Mummi lupasi lapsille vahtia heidän uintia joka aamu heti kun heräävät ja näin tapahtui. Huvila osoittautui juuri niin kivaksi vaihtoehdoksi suurelle seurueelle kuin toivoinkin. Meillä oli oma rauha. Kaikki tilat oli varattu meille, ei tarvinnut jonotella tai jännittää mahtuuko ravintolaan 12 henkeä. Aurinkotuoleja ei tarvinnut käydä varailemassa. Uima-allas ei mennut koskaan kiinni, eikä tarvinnut varoa muita uimareita. Sai syödä ja juoda omasta jääkaapista. Tosin piti käydä kaupassa ja laittaa ruokaakin. Iltaisin ei tarvinnut istua pienessä huoneessa ja katsella lasten unta. 

Rauhaisa aamu altaalla. Heräisivätpä jo muutkin uimaan. Parvekkeelta  oli helppo vahtia uimareita myös.Huvila kätkeytyy muurien suojiin. Californien kauniilla aluella tiet kiermurtelevat edes takaisin. Alpit alkavat todella suoraan Välimerestä.Kuopus on alkanut seurata tubettajia ja siksi hänkin halusi aamulenkille kuten idolinsa matkoilla tekevät. Niinpä lähdimme huvilalta  rinnettä ylöspäin reippailemaan. 


Ihailimme upeita portteja ja mietimme millä huvilalla on parhaat maisemat. 


Löysimme luonnonsuojelualueen, jossa oli muitakin lenkkeilijöitä. Etelä-Ranskan metsät ovat kovin erilaisia omiimme verrattuna.
Useimmiten heräsimme rauhassa ja lähdimme sitten päiväretkelle, johonkin alueen viehättävistä kaupungeista. Tässä olen valmiina lähtemään Cannesiin. 


Vuokrasimme kaksi autoa 12 hengelle. Tuo suuri auto oli aika hankala ajaa tai parkkeerata täällä päin. Autot saimme huvilalla parkkiin lukkojen taakse. Liikenne Rivieralla oli toivottaman hidasta. Kävelijät olivat totisesti ennen autoa perillä, mutta kuumuudessa se on aika rankkaa.


Illat vietimme pääasiassa huvilalla. Oli ihanaa, ettei tarvinnut lähteä mihinkään.  Iltaisin katoimme pöydän puutarhaaan oliivipuiden katveeseen.


Kokkasimme yhdessä illallista, grillaisimme pihvejä tai tilasimme pitsaa. Ruokailun jälkeen lapset hyppäsivät tietysti takaisin altaaseen. 


Lapset jatkoivat uintia alimmalla terassilla pimeään yöhön asti. 


Me aikuiset joimme rose viiniä ja katselimme kuinka ilta-aurinko värjää vuorten rajat näkyviksi siniharmaan eri sävyillä. 
Juhlistimme isäni 70-vuotispäivää matkalla. Alkuaan ajatus matkalle lähdöstä koko joukolla syntyikin juuri tämän merkkipäivän vieton johdosta.


Isän herkullisessa kakussa lukee suloisesti Happy Birthday 70 ans.
Muurinkoloista löytyi tuikkuja, joten mekin osasimme hyödyntää niitä tunnelman luomisessa.


Pimeän laskeutuessa äänekkäät kaskaat lopettivat ja sammakot aloittivat kurnutuksensa. Lämpimässä yössä lasten äänet 
hukkuivat luonnon yllättävän koviin ääniin.


Olipa ihanaa viettä lomaa kunnon lämmössä kun tämä Suomen kesä oli tälläinen kylmempi versio.

Nyt on arki taas alkanut.
Sujuvaa arjen aloitusta kaikille!

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Kommentit

Saila sanoi…
Ihana paikka! Tuttua maisemaa, äitini viettää Rivieralla puolet vuodesta. Loistoidea tuo oma huvila, siellä on tunnelmallista, viihtyisää ja tilavaa, eikä illalla tarvitse kenenkään ajaa ravintolaan ja takaisin yms. Mahtavat nuo kylpyankat :-D
Tuire sanoi…
Saila- Voi mikä onnenpekka tuo äitisi! Ja sinä varmasti käyt siellä moikkailemassa. Riviera on kyllä ihana paikka ja lentokin on lyhyt. Huvila oli hyvä valinta suurelle porukalle. Ja kylpyankat oli pakko saada mukaan! :D
Tiu sanoi…
Voi mikä ihana lomaparatiisi. Luin tekstisi kahteen kertaan ja katsoin kaikki kuvat, teillä on ollut niin ihana loma. Oo kuinka upea tuo huvila onkaan.
Onnea vielä isoisälle juhlapäivän johdosta <3
Nonna sanoi…
Oih, ihana paikka! Mukavaa paluuta arkeen!
Tuire sanoi…
Tiu- Eikö olekin! Olisi niin ihanaa päästä takaisin. :) Kiitos, kerron isälle terveiset!

Nonna- Kiitos! Huvilassa oli monta ihanaa paikkaa, jossa rentoutua. Iloista arkea teille myös!
H / Lumimäellä sanoi…
Aivan huikea lomaviikko teillä ollutkin! Tuollaisen huvilan vuokraus on kyllä ollut itselläkin haaveissa pitkään toteuttaa perheen kesken. Ihan luksusta suorastaan olla lasten kanssa tuollaisessa paikassa. Ranskan Riviera kyllä vei palan sydämestäni <3
Tuire sanoi…
Lumimäellä- Kiitos! Niin teilläkin! Ihailin juuri blogistasi. Huvilassa oli tosi kiva asua. Sai melkein leikkiä olevansa paikallinen. :) Ranskan Riviera vei palan minunkin sydäntä. <3
Nainen Talossa sanoi…
Näyttääpä ihanalta. Ja kerrot niin kivasti että pääsee helposti mukaan lomatunnelmaan. Lempeää syksyä teidän perheelle <3
Tuire sanoi…
Nainen Talossa- Kiitos, kiva kuulla! <3 Toivotaan, että syksystä tulee lempeä. :) Aurinkoisia päiviä teidän perheelle!
Anonyymi sanoi…
Waude, waude ja vielä kerran waude! Kerrassaan upea loman vietto paikka!!!! Haluaisitko hieman valottaa mitä kautta varasitte huvilan ja mitä talon vuokra maksaa (noin)? Oliko kauppoja lähellä ja oliko helppo ostaa ruokatarvikkeita (eli tiesi mitä ostaa... :))? Joku vuosi kun tuollaisen reissun voisi toteuttaa... Aah.

Ihanaa syksyä! Sinun postauksesta tuli oikeasti hyvälle tuulelle ja mielikuvitus alkoi lentää. :)
Tuire sanoi…
Anonyymi- Kiitos! Kiva kuulla, että mielikuvitus lähti lentämään. Kaupat löytyi googlettamalla ja läheltä, ruokaostosten teko oli helppoa. Lähikaupassakin oli ihanat tuoretiskit täynnä leivoksia. Kanafileitä siellä ei samalla tavalla myyty kuin Suomessa ja ostimme porsaan lihaa sen sijaan.

Huvilan vuokrasimme Tripadvisorin kautta ja se sujui kätevästi. Villa Jolie oli melko kallis, mutta kulut sai jakaa 12 hengelle. Hauskoja suunnitteluhetkiä!
Hieno huvila ja varmasti hyvä valinta isolle joukolle. Etenkin tuo allas on aivan upea.
Tuire sanoi…
Tuuli- Kyllä oli oiva valinta. Allas oli tosiaankin ihan parasta! :)