The Wizarding World of Harry PotterThe Wizardin World of Harry Potter, Orlando, Florida


Kun vihdoin löysimme Viistokujan Universal Studioilta loksahti meiltä kaikilta suut auki.( Etsi liilaa bussia.)


Suunnistimme ensimmäisenä Olivandersille ostamaan taikasauvoja. Pitkät ja korkeat hyllyt olivat taikasauvoja väärällään. Sauvoja oli kahdenlaisia. Kultaisella etiketillä merkityt olivat interaktiivisia taikasauvoja, joilla voi taikoa.


Montaa sauvaa kokeiltiin ja käänneltiin tungoksessa. Lopulta molemmat pojat valitsivat itselleen Harry Potterin sauvan.


  Laatikosta löytyi myös kartta, johon oli merkitty taikomispaikat, taikomissuunnat ja sauvan heilautus liikkeet. Katuun oli myös kiinnitetty metallilaatat, joista selvisi nämä seikat myös. Sitten taikomaan. Taikominen olikin aika vaikeaa. 9-vuotiaalta se sujui, mutta 6-vuotias ei aluksi onnistunut.  
  Floridan kesäkuu oli paahtavan kuuma. Frozen Butterbeer, jäähileinen kermakalja oli samettisen hyvää!Viistokujan pelottava puoli oli todella pelottava.

Karkkikaupassa riitti katseltavaa ja pojat pääsivät käyttämään dollareitaan.


 King´s Cross


Löysimme laiturin 9 3/4 osaa.
Junamatkalla oli hienot maisemat, näimme myös Malfoyn kartanon. 


Juna  vei meidät oikeasti toiseen paikkaan ja ikkunat olivat näyttöjä.


Saavuimme lumiseen Tylyahoon.


 6-vuotias malttoi kokeilla uudelleen ja taiat alkoivat luistaa.


Taika onnistui ja padasta kaatui vettä. 
Nyt on hyvä mieli! 


Tylypahkan linnassa olisi ollut ilmeisesti vuoristorata, mutta jonot olivat kauheat ja laukkuja ei saanut ottaa mukaan. Laukut olisi pitänyt laittaa minikokoiseen lokeroon. Meidän laukut eivät sinne mahtuneet ja menimme viereiseen vuoristorataan ja ihailimme Hagridin mökkiä.


Päivä oli aivan upea ja lapset olivat kokemastaan onnellisia.

Kaikki nämä kuvat ja kokemukset siis kesältä 2015. Kuvia oli paljon enemmän ja havainnollisempia, mutta ne hävisivät viime kesäisessä tietokonerikossa.

En ole käynyt Lontoon Harry Potter-maassa. Olen ymmärtänyt, että siellä on aitoja kuvauspaikkoja ja että siellä ei voi taikoa.

Hauskaa syyslomaa kaikille!
TallennaTallenna

Kommentit

Teija Hakula sanoi…
Upea paikka tuo Harry Potter -maa! Ihan mahtavaa, että
pojat pääsivät tekemään taikojaan omalla taikasauvallaan!
Kermakalja kuulostaa mielenkiintoiselta herkulta, mistä se oli
tehty?

Ihana tuo kuva sinusta ja pojista <3
Ooh, miten taianomaiselta näyttää! Yksi ystäväni kävi tuolla lastensa kanssa ja paikka oli ollut heidän mielestään paras lomakohde ikinä.

Meilläkin ollaan Harry Potter -faneja. Floridan-matkaa ei ole nyt kiikarissa, mutta aina niin rakkaaseen Lontooseen on lennot ja hotelli varattuna eikä ole vaikea arvata minne studioille siellä mennään. :)

Mukavaa syysviikonloppua!

Anonyymi sanoi…
Vuosi sitten olimme Harry Potter -studioilla Lontoossa ja oli todella kokemuksen arvoinen paikka. Jopa teini ja isäntä olivat ihan fiiliksissä paikasta. Kuvauspaikat todellakin niitä aitoja ja Viistokuja oli todella kaunis ja uskomaton. Uutuutena oli junavaunun osastot, joissa oli jokaisesta elokuvasta hytti sisustettuna. Suosittelen ehdottomasti, varsinkin kun sinne on todella helppo mennä omatoimisesti.
Maria
Tuire sanoi…
Teija- Kiitos! Taikominen oli kova juttu tosiaan. :) Kermakalja oli todella hyvää kuin kinuskia! Iloista viikonloppua!

Katja- Paikka oli kuin hyppäisi kirjaan. Hieno puisto, mutta kallis se oli myös. Voi miten ihanaa, että lähdette Lontooseen! Olisi ihana päästä sinne katselemaan kuvauspaikkoja! Hauskaa ja taianomaista matkaa!

Maria- Oi miten hauska kuulla! Kuullostaa aivan upealta. Olisi kiva nähdä myös ne aidot kuvauspaikat. Hyvä, että paikka sopi isommallekin niin meilläkin on vielä aikaa ehtiä sinne. :)
Voi että, en ole edes tiennyt tuollaisesta paikasta! Ehkä on paras etten kerro tästä mitään meidän ysivee-Potterfanille, vois tulla lievää painostusta Amerikan suuntaan!
Varmasti ollut teillä ihan mahtava reissu! !
Tuire sanoi…
Elise- Kyllä se olikin melkoinen paikka! Los Angelesiin on avattu vastaava myös. Potter-kuume sen kun kasvaa maailmalla. Harry Potter-synttärit voisi olla hauska juttu myös. :) Värikkäitä ruskapäiviä teille!
Voi että, en ole edes tiennyt tuollaisesta paikasta! Ehkä on paras etten kerro tästä mitään meidän ysivee-Potterfanille, vois tulla lievää painostusta Amerikan suuntaan!
Varmasti ollut teillä ihan mahtava reissu! !
Oho, enpä tiennytkään, että tuollainen on tullut Floridaan! Tuonne täytyy ehdottomasti mennä sitten, kun poika on isompi! Ja sitä ennen täytyy olla edes alkupään kirjat luettu :)
kotimeidän sanoi…
Harry Potterit eivät ole minuun iskeneet (vielä) samoin kuin muuhun perheen naisväkeen. He ovat kahlanneet koko sarjan alkuperäiskielellä. Saattaa olla, että innostun vielä minäkin. Ainakin nämä kuvasi houkuttaisivat luomaan uusia matkahaaveita. Lukuisaa lokakuun loppua! Tuija
Tuire sanoi…
Mia- Teillä se tuo paikka varmasti meneekin kivasti kotimatkalla koukatessa. Olipa hyvä, että kerroin. :) Me olimme lukeneet ensimmäisen oopuksen kun kävimme taikomassa.

kotimeidän- Mukava kuulla, että inspiroiduit. Onpa teillä siellä hyvät kielipäät, vau! Nuo suomennokset ovat minusta myös aivan mahtavia, jästit ja ankeuttajat ovat niin oivallisia nimityksiä. Kiitos toivotuksista, niitä tarvitaan sillä en ole vielä aloittanut omaa kirjaa. Lukuintoa sinulle myös!