Pääsiäisoksat


Tänään olemme keränneet pajunkissoja sumuisessa säässä.


Vitsat on koristeltu odotettua huomista varten. 
Kaapit on täytetty pääsiäismunilla kaikkia virpojia varten.


Paras juttu on se, että me olemme päässeet kellarista pois!
Paloeristeet ja ilmastoinnit on hoidettu kuntoon ja lopputarkastus on hyväksytty. Isäni teki suurimman työn ja laihtuikin monta kiloa. Kiitokset!


Tänään on Earth Hour klo. 20.30.
Minun pieni ilmastotekoni on aloittaa pyöräilykausi ja jättää auto kotiin. Aiotko sinä tehdä ilmastoteon? Sytytetään tänään ainakin kynttilät!

Toivottavasti meidät kaikki virvotaan oikein tuoreiksi ja terveiksi huomenna.
Tuoretta ja tervettä tulevaa vuotta!

Kommentit

Nonna sanoi…
Ihanat sävyt teidän oksissa. Nyt on sumuista, mutta huomenna kai kuitenkin kuivaa. Parempi sekin kuin viime vuoden märkä keli! :)

Täytyykin miettiä jokin hyvä ympäristöteko. Tunnin sähkötön hetki tuntuu jotenkin vähäpätöiseltä, mutta ehkä tarkoitus onkin herättää ihmisiä ajattelemaan...
Nainen Talossa sanoi…
Kauniit oksat. Virpomistouhu on lapsille niin hauskaa. Meilläkin pojat odottavat pääsevänsä tosi toimiin. Vaan vielä odotamme viikon, sillä vietämme pääsiäistä mummulasssa, ja pohjalainen perinne on virpoa vasta tulevana lauantaina ennen kokkotulia. :)
Minua niin hymyilytti, kun edellisessä postauksessa kuvailit olohuonettanne parkour-radaksi. Sehän se on - meilläkin :).
Tuire sanoi…
Nonna-Kiitos! No hyvä jos lupaavat parempaa säätä huomiseksi! Tunti on pieni hetki, enkä ole varma onko kynttilä se ympäristöystävällisempi, mutta asian ajattelu on tosiaan tärkeää. :)

Nainen Talossa-Kiitos! Virpominen on ihana perinne. Meidän virpominen sai juuri huonon käänteen kun vitsojen koristelija alkoi oksentaa. :( Nyt meille sopisi paremmin tuo pohjalainen tapa. Joo, parkour-ratapa hyvinkin. :) Oikein hauskaa virvontaa teidän pojille!
Saila sanoi…
Ai niin, ääh... nyt pitikin olla Earth Hour. Riittääkö, että mulla oli juuri puolentoista tunnin ajan valot pois kun olin ystävillä saunomassa ;-)
Todella komeat pajunkissat teidän oksissa, mahtavan kauniit! Tulee hienot virpomisoksat.
Tuire sanoi…
Saila-No kyllähän se riittää. Kuullostaa hyvälle lauantai-illalle! Meilläkin meni Eart Hour nyt ohi kun siivoilin täällä pettyneen pikkuisen oksuja. Onneksi isovanhemmat lupasivat tulla tänne virvottaviksi. :) Hyvää palmusunnuntaita!
Mitä, oletteko asuneet kellarissa? Jotain on mennyt ohi...

Minua huvitti ihmisten fb-päivitykset Suomessa tuon earth hourin aikaan. Esimerkiksi kuvia hienoista illallisista, joissa oli UUNIRUOKIA. Kaikilla on Suomessa sähköuunit! Tai saunomisia SÄHKÖsaunoissa. Ei paljon auta, jos on uunia pidetty päällä tuntikausia, sitten ollaan tunti pimeässä ja sen jälkeen viisi tuntia sähkösaunassa. Hih!

Toki idea on herättää ajattelemaan, mutta voisi sitä tosiaan sitten ajatellakin!

Minun ympäristötekoni on vaikka se, ettemme ole lämmittäneet suihkuvettä sähköllä reiluun kahteen vuoteen. Aurinko lämmittää veden Chilessä puolisen vuotta. Loppuaika menee pesuvatipesuissa ja vesi lämpeää ihan vain kattilassa kaasuhellalla. Meillä ei muutenkaan ole paljon sähkölaitteita ja valot sammutetaan aina huoneesta poistuttaessa.

Emme ole käyttäneet sähköä reiluun pariin vuoteen edes vesipumppuun! Meillä ei nimittäin ole kaivossa riittävästi vettä, joten kunta tuo meille vettä tankkiin, joka tulee painovoiman avulla tankista taloomme.

Nyt olemme suunnitelleet ottaa käyttöön yhden kuivakäymälän.

Turhia automatkoja vältämme, kauppareissun teemme kerran viikossa ja silloin hoidamme samana päivänä kaikki asiat. Työmatkoihin ei menee bensaa, sillä emme käy töissä :D

Sadevesi kerätään suihkua ja vessanpyttyä varten.

En harrasta turhaa shoppailua, kuten Suomessa varmaan tekisin.

Olen siis aika säästäväinen, jos näin ajatellaan, mutta toisaalta pilaan ilmastoa matkustamalla Suomeen Chilestä noin joka toinen vuosi.

Kaikkea hyvää kevääseen!
Tuire sanoi…
Mia-Harmi, että huomaan viestisi vasta nyt. Kuullostaa kyllä melko ympäristöystävälliseltä elämiseltä, upea juttu! Joo, siis meillä tehtiin paljon hommia kellarissa, jotta saataisiin lopputarkastus läpi. :) Iloista syksyä sinne!