Mämmiä ja tummaa suklaata


Meillä pojatkin tykkää mämmistä. Kun tulen töistä olen löytänyt tyhjät mämmikulhot pöydältä joka päivä jo parin viikon ajan. :)


Itse saan ottaa mämmiä vain lupaamalla ostaa heti lisää kun se loppuu. Meillä mämmi nautitaan kahvikerman kanssa. Tällä kertaa lisäsin tummaa suklaata lastuina. Meille tuli kurja vieras vatsataudista. Päätin tehdä itselleni herkkumämmi annoksen, ettei vaan jäisi pääsiäisherkut nauttimatta jos tauti iskee minuunkin.


 Pientä harmitti kun vaivalla tehdyt vitsat jäi virpomatta. Televisiotakin on katsottu riittävästi. Pieni piristys löytyi siementen peittelystä. Kylvimme tomaattia, hernettä ja ruohosipulia.


Miten sinä tykkäät syödä mämmiä?
Edit. Tahdon lisätä vielä Marttaliiton linkin mämmin alkuperästä kun Facebookissa innostuttiin asiaa pohtimaan. Mekin mietittiin mämmikulhon ääressä mistä tulee sanonta: Senkin mämmikoura!

Kommentit

Kati 100%outdoor sanoi…
Olen aina vierastanut näitä perinteisiä pääsiäisherkkuja, kaikkia niistä. Tuo sinun annoksesi näyttää kyllä minuakin hämäävän herkulliselta. Ehkä pitäisi taas antaa mahdollisuus ja kokeilla. Aikuisena sitä huomaa monesti maun muuttuneen :)
Tuire sanoi…
Kati- Ai hämäävän herkulliselta näyttää. :) Kokeilepa mun mämmi yhdistelmää. Se on hyvää ja maistuu aika mämmille. :) Ihan totta muuten, että maku muuttuu ja aikuisenakin kannattaa kokeille. Mä voisin antaa vielä mahdollisuuden vesimeloonille.
Teija Hakula sanoi…
Tuo suklaan ja mämmin liitto kuulostaa herkulliselta! Itse en ole mämmin ystävä, mutta mämmikakkuja ja -mousseja maistelen mielelläni.

Mukavaa maaliskuun vikaa päivää <3
Tuire sanoi…
Teija-Kiitos! Se on kyllä hyvää! Mämmikakkuja tai -mousseja en ole maistanutkaan. Hyvää maaliskuun vikaa sinne myös! <3 Täällä on kauheasti lunta.
Sari Riekkola sanoi…
Mämmi on taivaallista vanilja kastikkeen kera, mutta varmasti hyvää myös suklaalla höystettynä:)
Tuire sanoi…
Sari-Aika moni tykkää vaniljakastikkeen kanssa, mutta mä olen kerman kannalla. ;) Suklaa on aina hyvää! Iloista pääsiäisen aikaa! <3
jori sanoi…
Mämmisi näyttää kyllä houkuttelevalta, mutta nuo istutukset ovat enemmän kuitenkin minun mieleen kuin mämmi =)
Tuire sanoi…
jori- =) Sinulla onkin varmasti jo paljon kasvamassa. Meidän pojista on tosi kiva kastella viljelyksiä ja kerätä satoa iltasella parvekkeella. :) Sulaisi vaan tuo lumi pois!
Marita L sanoi…
Meillä mämmi nautitaan vaniljakastikkeen anssa! Täytyykin kokeilla tuota suklaata mämmiin! <3 kauniit kuvat olet ottanut ja toivotaan, että vatsatauti hellittää pian!
Mukavaa pääsiäisen odotusta!
Tuire sanoi…
Marita L-Kiitos! Me voidaan jo paremmin ja ollaan just lähtökuopissa arkeen. Ai sinäkin olet vaniljakastikkeen kannalla. ;)Hyvää pääsiäisenaikaa! <3
mjohanna sanoi…
Sulla on kiva blogi ja mukavan vaihtelevat aiheet. Mä rakastan mämmiä, mutta ehdottomasti jääkylmän rasvattoman maidon kanssa.
Tuire sanoi…
mjohanna-Kiitos kauniista sanoistasi! Rasvattoman maidon kanssa mämmi on kyllä tosi terveellistä! Kunpa minäkin pitäisin siitä eniten noin. :)