Porkkanakakku


Porkkanakakku:
 2 dl öljyä
5 dl porkkanaraastetta

4 munaa
3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5 tl kanelia

Päälle:
75g voita
1 pkt (4,5 dl) tomusokeria
1 pkt (400g) sulatejuustoa
3 tl vaniljasokeria


Ohjeesta tulee pellillinen tai iso ja pieni kakkuvuoka, kuten minä tein. 
Kiehauta porkkanaraaste öljyssä ja jäähdytä.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita porkkana-öljyseos taikinaan. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrute:
Sekoita aineet hyvin toisiinsa vatkaamalla. Kaada seos kuuman ja kypsän kakun päälle. Koristele.

Porkkanakakun ohjeen sain kauan sitten vanhalta työkaveriltani. Terkkuja sinne!


Kuvasin Helsingin kauniita katuja viime viikonloppuna Tuomaan markkinoilla käydessä. Jouluostokset on vihdoin tehty. 


Tänä viikonloppuna vietetään glögikutsuja ystävien luona ja hankitaan joulukuusi. Kohta lähdetään pojan koululle katsomaan todistusten jakoa.

Iloisia jouluvalmisteluja!

Kommentit

Marita L sanoi…
Ihana kakku!
Pitääkin laittaa kokeilulistalle!
Ihania koulujoulujuhlaa!
Tuire sanoi…
Marita L-Kiitos! Nyt on ihana leipoa jouluisia makuja. :) Hyviä leivontahetkiä!
Sanna/ Vanilija sanoi…
Herkullisen näköinen kakku.
Ihanaa joulua Tuire <3
Tuire sanoi…
Sanna-Kiitos! Oikein ihanaa joulua sinulle Sanna! <3