Lasten kanssa Berliinissä


Vuosi sitten vietimme ensimäistä adventtia ystäviemme luona Berliinissä.  


Berliinin joulumarkkinoilla on huomioitu myös lapset kivasti. Siellä oli karuselleja ja muita huvipuistolaitteita. Nämä kuvat ovat muistokirkon joulumarkkinoilta. Kurkkaa tästä Charlottenburgin joulumarkkinat vanhasta postauksesta.

Varasimme vierailuajan Saksan valtiopäivätalon kupoliin. 
Pistettiin juoksuksi kun tuli vähän kiire.Glaskuppel des Bundestages


Sadetta Berliinin yllä.


Lähdin ensimmäistä kertaa matkalle yksin poikien kanssa ja ystävälläni on neljä poikaa, joten vähän jännitin kuinka selviämme suurkaupunkiseikkailusta. 


Kävimme lapsille sopivissa nähtävyyksissä ja kaikki sujui oikein mukavasti. Kuvassa pojista vanhimmat.
  Luonnontieteellinen museo oli kiva kohde kuuden pienen pojan kanssa. Valtavat dinosaurusten luurangot täyttivät kauniit vanhat salit.Naturkundemuseum, BerlinYstävämme asuivat viehättävällä Charlottenburgin alueella lähellä keskustaa.


 Viimeisenä päivänä menimme Saksan vanhimpaan eläintarhaan.

   
Zoologischer Garten, Berlin


 Eläintarhassa oli tosi jännä kävellä, koska siellä ei ollut aitoja. Eläimet pysyivät tallessa vallihautojen avulla, joita ei juuri huomannut. Eläimet tuntuivat olevan samassa tilassa ja tosi lähellä.


Sain Saksasta joulutorikärpäsen pureman. Tänä vuonna haluan mennä ainakin Tuomaan markkinoille Helsinkiin ja Antiikin ja Taiteen Joulumarkkinoille Astoria-saliin 6. – 7.12.2014.

Oikein ihanaa ensimmäistä adventtia kaikille!


Kommentit

Tämä oli kiva lukea, meillä on nimittäin Berliinin matka tiedossa. Niin ikään ensimmäistä kertaa lapsiperheenä. :) Eläintarha on ainakin pakko nähdä. :)

http://pikku-bambin.blogspot.fi/
Nainen Talossa sanoi…
Hieno reissu. Dinot kiinnostivat varmasti poikia. Voin vain kuvitella, miten innoissaan meillä oltaisiin ;). Joulutoreissa on kyllä tunnelmaa. Kaiholla muistelen vuosien takaista Wienin reissua joulun alla. Keski-Euroopan torit ovat upeita.
Marita L sanoi…
Oi miten mukavalta reissulta kuulostaa! Varmasti kiinnostavinta olivat nuo dinot...meillä ainakin päiväkodissa pojat pystyttää dinoleikit päivittäin ja tutkitaan kirjoista dinosauruksia! Ihania nuo jouluiset torit!
Tuire sanoi…
Niina-Kiitos! Voi miten kiva, että postaus sattui hyvään saumaan teille. :) Eläintarhaa suosittelen lämpimästi. Pojat tykkäsi myös bratwursteista. Oikein hauskaa matkaa teille! Ehkäpä saan lukea postauksiasi sitten myöhemmin.

Nainen Talossa-Kiitos! Dinojen koko teki kyllä vaikutuksen, muutenkin näyttelyt oli hienosti rakennettu. Oi, Wien on matkustustoivelistani kärjessä! Ja wienin joulutorit olisi ihana nähdä.
Tuire sanoi…
Marita L-Kiitos! Oli tosi kiva reissu, vaikka satoi. Dinot olivat vaikuttava näky. Kiva, että pojat saivat nähdä ne pikkuisena. :)
Näyttääpä joulutunnelmainen Berliini ihanalta. Ja hieno kaupunki se onkin. Kävimme siellä lasten kanssa hiihtolomalla, hotelimme oli Charlottenburgissa ja eläintarhassakin totta kai kävimme.

Nyt tekisi mieli jonnekin Keski-Euroopan joulumarkkinoille. Kaksi vuotta sitten olimme Münchenissä, joka oli hurmaava. Ja sitä ennen muissa kaupungeissa. Tänä vuonna emme ole lähdössä joulumatkalle, mutta loppiaisen aikaan on pieni reissu tiedossa.

Suloisia joulutunnelmia sinulle ja perheellesi!

Tuire sanoi…
Katja-Kiitos! Berliini on ihana. Harmi, etten saanut postausta aikaiseksi ennen matkaanne, mutta samoissa paikoissa olemme näköjään olleet. :)
Munchenin markkinat olivat varmasti kauniit. Joulutorimatkailu on aina hyvä ajatus. Tunnelmallista joulua ja hauskaa loppiaismatkaa teille!