Mustikkasydän-juustokakku


Nyt on hyvä aika kaivaa pakkasesta kesän mustikkasatoa ja leipoa kaunis mustikkasydän-juustokakku. 

Itse en taaskaan saanut aikaiseksi lähteä marjaan, mutta onneksi äitini toi terveyspommit suoraan metsästä meille.


 Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 d vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua

Pinta:
1 dl mustikoita (pakaste)
1 rkl sokeria


Päätin kokeilla kakkua myös punaisilla puolukkasydämillä.


1. Pohja: Sekoita voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan.

2. Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos vuokaan.

3. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose pisaroiksi kakun pinnalle. 

4. Kuvioi pinta: Pidä tikku kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä jokaisen pisaran läpi, näin muodostuvat sydämet. Aloita kakun keskeltä.

5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

6. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa sydänjuustokakku jääkaappikylmänä.



Nämä virheet minä tein ;)
1. Mustikkasose oli vielä jäässä, joten se muljahteli lusikan vierestä möykkyinä sotkien kuvion.
2. Tipautin pisarat liian lähekkäin, jolloin edellinen sydän ei ehtinyt loppua ennen toisen alkua.
3. Laitoin muovikelmun piiraan päälle, jolloin pinta kostui ja kuvio levisi.



Kakku on herkullinen ja tykätty. Olen leiponut sen monesti ja kokeillut varmaankin kaikki virheet, joten näillä ohjeilla se onnistuu kyllä. :)

Herkullisia syyspäiviä!

Kommentit

Onpas hauska, ja varmasti maukas :)
Mervi sanoi…
Nam miten herkullisen näköinen! ★ Täytyypä kokeilla. :)
Tuire sanoi…
Katja-Kiitos! Varsinkin meidän kuopus tykkää ja toivoo sydänkakkua. :)

Mervi-Kiitos! Kannattaa kokeilla. Tuntuu tosi hauskalta vetäistä tikulla sydämet kakkuun, se jotenkin vähän ihmetyttää aina. :)
Kaisa A sanoi…
Voi että, onpa kaunis ja varmasti suussasulava! Kyllä leipominen ja herkuttelu tuovat oman, ihanan tunnelmansa näihin syksyn kauniisiin päiviin. Ihania syyspäiviä sinulle Tuire! ♥
Tykkään tykkään :-) Pitäisi kokeilla itsekin. Mä sain vihdoin hankittua meidän kaasu-uuniin täällä sellaisen "pizzakiven", joten se tasaa lämmön ja pohjat ei enää pala. Voisin siis taas leipoa!
Tuire sanoi…
Kaisa A-Kiitos! Ihana totta, näinä kylmenevinä päivinä on ihana leipoa uunin lämmössä ja käpertyä sitten sohvalle herkuttelemaan. Ihania syyspäiviä sinulle!<3
Tuire sanoi…
Hannis-Kiitos! No onpa hyvä, että sait uunin toimivaksi. Hyviä leivontahetkiä sinne, yllätä kaikki sydämin! <3
Marita L sanoi…
Tätä on ihan pakko kokeilla! Ihana tuo sydän-juttu!
Micu sanoi…
Ihan upea kakku, niin makealle näyttää!
Ja mun mielestä mitään virheitä ei näkynyt <3
Teija Hakula sanoi…
Onpa suloinen kakku! Hienosti olet onnistunut sydämien teossa.
Tätä reseptiä täytyy kokeilla,
ehdottomasti! Rakastan juustokakkuja.

Ihanaa viikon jatkoa Tuire <3
Outi sanoi…
Herkullisen näköinen! Ja mukavaa että uskalsit kertoa virheesi, hyvän itsetunnon merkki, ja kaiken lisäksi ne ovat hyväksi opiksi meille lukijoille :) Onnittelut vielä syntymäpäiväsi johdosta! Upeat juhlat olit järjestänyt ja nähnyt valtavasti vaivaa valmisteluissa. Vieraat taatusti arvostivat. Mukavaa syksyä ja kynttilätunnelmointeja!
Nainen Talossa sanoi…
Ihana! Ja kiitos kun jaoit virheet. Ei sitten tarvitse niitä itse tehdä :).
Tuire sanoi…
Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

Kakkua kannattaa kokeilla. Ei se ole vaikea kunhan muistaa välttää nuo virheet. ;)

On tosi hauskaa vetäistä pilkut kauniiksi sydämiksi, siitä tulee aina hyvä mieli. <3
Kauniisti koristeltu ja taatusti herkullinen piirakka!
Ihana ohje! Täytyy kokeilla. :)
kotimeidän sanoi…
Hurmaavat nuo sydämet! Ihanko vain vetämällä tikulla ne onnistuvat? Täytyypä kokeilla vaikka ensin rahkapullien päälle. ;) Kiitos vinkistä! tuikku
Anonyymi sanoi…
Minäkin kyselen sitä, että millaisella tikulla sait sydämet aikaan? Hammastikulla, jäätelötikulla vai millä?
Tuire sanoi…
Kiitos kaikille kommenteista! Niin ne vaan sydämet muodostuvat pilkuista kun vetää tikulla yli.

Itse olen käyttänyt pikkulusikan toista päätä, joka sattuu olemaan pyöreä. Ehkäpä mehupilli voisi toimia tässä tehtävässä myös hyvin. :) Leipomisen iloa! <3