Mansikkaherkkujen aika!


Sateisen alkukesän perusteella arvelin, 
että saisimme hyvän mansikkasadon.
Niin kävikin!Kokeilin tehdä jäätelöä hellepäiviksi.

Ohje:
Vanilja Skyr
tuoreita marjoja
hieman sokeria

Sekoita ainekset ja lusikoi kertakäyttömukeihin. Aseta limeviipale päälle. Tee limeen viilto ja laita siitä läpi jäätelötikku. Pakasta noin vuorokausi. Parvekkeelle hankittiin aurinkopedit Ikeasta. Ne ovat jo muodostuneet meidän jäätelöherkuttelun keitaaksi.


Jäätelö oli superhelppo tehdä. Pojat tykkäsivät kovasti. Oikeastaan vähän hämästyin sitä. Skyrjäätelö on myös terveellistä. Seuraavaksi teen isomman annoksen ja pienenpiin muotteihin. Etupihalla ihastuttaa mustaselja. Sen pitäisi olla kovin arka etelän kasvi, mutta se kasvaa hyvin ja nyt ensi kertaa kukkii!
Mustaseljan kukat ovat vaaleanpunaisia ja niitä on paljon. Sirot tummat lehdet luovat kivan kontrastin vaaleanpunaista taloa vasten.


Mansikkaisia päiviä teille!

Kommentit

Vau miten hieno mansikkasato. Täällä mansikat katoavat sitä mukaa suihin kun kypsyvät, aamulla pienet tekevät tarkan kierroksen aina heti kun pihalle kerkeävät. Nuo jätskit näyttävät herkullisilta! Mukavia kesäpäiviä sinne :)
Tuire sanoi…
Kiitos! Täälläkin puskat kuhisee mansikkasuita ja mikä hauskempaa. :) Jätskit oli ihan pop. Mansikkaisia päiviä teille!
Blogi Vanilija sanoi…
Ihania herkkuja olet tehnyt <3

Aurinkoisia päiviä toivotellen:

Sanna
Tuire sanoi…
Blogi Vanilja-Kiitos Sanna! Jäätelöissä oli ihana tuoreen mansikan maku. Kauniita kesäpäiviä! <3
allidaalia sanoi…
Kiitti jäde vinkistä !
Kaunis puutarha.
Hei, tuo jätski ohje näyttää herkulliselta ja hieman helpommalta toteuttaa kuin se mitä suunnittelin. Täytyykin tarttua heti toimeen ja kokeilla tätä!
Tuire sanoi…
allidaalia-Olepa hyvä! Ihanaa kun on mansikka-aika! :)

Rosamaria-Kiva kuulla, kannattaa kokeilla! Tämä jätski on tosiaan superhelppo. Kerro sitten piditkö siitä yhtä paljon kuin me. :)
GardenianKati sanoi…
Antaako tuo lime makua vai onko vain näköasia? Voi kun ei olisi allergioita, niin tuo olisi ihan super! Pitää yrittää kehitellä jotain vastaavaa.

Näin juuri mustaseljan kakkosvyöhykkeellä joka oli paleltunut pahoin. Se oli siitä huolimatta matalista versoista kasvanut uudelleen komeaksi. Aion itsekin tuon hankkia jossa vaiheessa.
Tuire sanoi…
Kati-Lime antaa kyllä makuakin, mutta enempi ajattelin näköä. ;) Tätä herkkua voi muunnella loputtomiin, toivottavasti teille oikea löytyy.

Tosi kiva kuulla mustaseljauutisia, koska kellelläkään tutulla ei tietääkseni ole sitä. Hyvä, että tuo toinen mustaselja lähti uudelleen hyvään kasvuun. Kannatan ideaasi hankkia tuo kaunis kasvi. :)
Kaisa A sanoi…
Oi mitä ihania juttuja jälleen kerran! Pitääpä tehdä tuota mansikkajätskiä, varmasti koko perheen makuun! Nyt luvataan jätski-ilmojakin taas, ihanaa! :) Meillä kasvaa metsämansikoita pihalla, muttei niitä muuhun tule, kuin naposteluun. Marjat on kyllä parhaita. <3
Ihania päiviä teille!!
Tuire sanoi…
Kaisa A-Kiitos kaunis! Kannattaa tehdä ja tosi kiva, että tämä jäätelö on terveellistäkin. :) Oi ihanaa, että luvataan kaunista, täällä on sadellut tänään. Metsämansikat ovat niin herkullisia. <3 Kesäisiä jäätelöpäiviä!
Merja K sanoi…
Ihania kesäkuvia!
Tuire sanoi…
Merja K-Kiitos! Ihanaa kun on mansikka-aika!
Sanna sanoi…
Ihania herkkuja! :) Naminami!
Mikä kaunis ruusupensas niissä kuvissa vilahtaa?! :)
Mukavaa viikonloppua! T. Sanna
Tuire sanoi…
Sanna-Kiitos! Se on neidon ruusu, maidens blush. Se on aivan ihana nyt, mutta kukinta ei kestä kovin kauaa, ikävä kyllä. Iloista kesäviikonloppua!