JuhannusTeimme tyttöjen kanssa kukkaseppeleet kevyessä kesäsateessa. Tuju kurkku-raparperikeitto keräsi kehuja aikuisilta, mutta lasten astiat kerättiin täytenä tiskiin.Venäläinen kesäbooli kuohuviinistä toi juhlatunnelman.


 Jälkiruoka vartaat hävisivät sukkelaan pienempien suihin. Vartaat valmistuivat helposti pienistä Pirkka suklaaleivoksista (tästä), vaahtokarkeista, meloonista ja mansikoista.


Herkullinen paahdettuvalkosuklaa-raparperikakku jäi aikuisille.

Hyvät ystävät ja kesäiset maut tekivät ihanan juhannuksen, 
vaikka sää oli kylmin 30:een vuoteen! 

Kylmän sään luvattiin jatkuvan,
pukeutukaahan lämpimästi!
Onneksi voi sujauttaa legginssit kesämekon alle.

Kommentit

Saila sanoi…
Kesämekkokelejä ei oikein ole ollut sitten toukokuun ;-) Oma juhannukseni meni farkuissa ja villapaidassa, mutta en ollutkaan missään noin hienoissa juhlissa. Ihanan näköistä! Tuju keitto kuulostaa oikein houkuttelevalta.
Tuire sanoi…
Saila-Niinpä, toukokuu oli kuuma! Toivottavasti lämpö palaa Suomen maahan. Kiitos, juhlat oli hienot ja superhauskat! Keittoa pitänee kokeilla toistekin, vaikka kurkkujen survominen oli hiukan työlästä. Farkut ja villapaita sopii tähän suveen mainiosti. :)
Sari sanoi…
Vesi herahti kielelle vartaiden ja boolin kohdalla. Muutenkin oikein kauniita juhannustunnelmia. :) Ihana tuo pylväs jossa seppele roikkuu! Olette varmaan viettäneet juhannusta jossain ihanassa vanhassa huvilassa?
Tuire sanoi…
Sari-Kiitos! Ne olivatkin ihania kesäherkkuja, joita kannattaa kokeilla. Harmittelin, että kaupassa oli jäljellä pikkuruisia mansikoita. Täytyy tehdä toiste komeammista mansikoista vartaita. :) Oikein päätelty, vietimme juhannuksen oikein kauniissa vanhassa rakennuksessa. Hyvää keskikesää!
Marita L sanoi…
Niin kaunista taas!! Hyvä idea tuo makea varras!! Maistuu varmasti vähän vanhemmillekkin juhlijoille!!

http://villejalupiineja.blogspot.fi/
Tuire sanoi…
Marita L-Kiitos kiitos! Makea varras maistuu varmasti kaikille! Se on ihanan kesäinen ja nopsa valmistaa. :)
Niina sanoi…
Nappaan varrasohjeen mukaani:) kuulostaa hyvältä.
Mukavaa viikkoa, koitetaan pysyä lämpimänä :)
Tuire sanoi…
Niina-No hyvä, etten turhaan etsinyt pirkka leivosten kuvia. :) Legginssit jalkaan vaan ja nautitaan kesästä! ;)
Sanna sanoi…
Hauskan näköiset juhlat teillä on ollut! Mitä herkkuja!! :D Raparperista saa hyviä herkkuja varsinkin marengin kanssa. Olisin kysynyt sinulta puutarha aiheista kysymystä... Kun olen käsittänyt että pidät ruusuista? Haluaisin perustaa puutarhaan ruusupenkin, mitä pitäisi ottaa huomioon sitä perustaessa? Mitkä lajit ovat mielestäsi kestäviä ja kauniita? Kannattaako istuttaa penkkiin jotain muutakin? Entä tuholaiset? Onko sinun ruusuissa ollut paljon kirvoja? Paljon kysymyksiä! :D Toivottavasti ehdit vastata! Kiitos jo etukäteen!! T. Sanna
Tuire sanoi…
Sanna-Kiitos! Raparperi on niin kesäinen herkku ja marenki on ihanaa. :D

Rakastan ruusuja tosiaan. Sellaisia, jotka kukkivat koko kesän. Pensasruusuista en niin välitä, en pidä niiden suuresta koosta ja lyhyestä kukinta-ajasta. Mielenkiintoinen kukinta-aika taulukko löytyy Oulunjoen taimiston sivuilta.

Suosikkiruusuni on Bourbonruusu Louis Odier ja nyt pihallani ovat talvehtineet David Austin ruusut. Niitä hankin lisää!

Olen paljon miettinyt mitä istuttaisin ruusujen kaveriksi. Katteet eivät minusta kaunista istutuksia. Viimeisimpään penkkiin laitoin hopeahärkkiä aluskasviksi. Se on kaunis, eikä vie paljoa voimaa ruusuilta. Kirvoja on vähän, mutta yleensä en jaksa tehdä asialle mitään. :)

Tee syvä kuoppa ja laita paljon puutarhamultaa. Hyviä ruusuhetkiä!
Surkea oli sää juhannuksena. Kaatosadetta. Kylmä myös. Kauhulla odotan, millainen sää on tulevana viikonloppuna Avointen puutarhojen aikaan..

Ihanat juhannusherkut! Lurps!
Tuire sanoi…
Satu-No niin oli. Meillä satoi ja paistoi vuorotellen ja oli kylmä. Pidän peukkuja avointen puutarhojen päivään. Hyvä kun muistutit asiasta! :) Kiitos, herkut maittoi. :)
Anonyymi sanoi…
Ihania herkkuja. Vartaatkin hyvä idea. Kivoja ideoita blogissasi. Olet sievä ja kaunis. Harmi, kun sää oli niin karmea juhannuksena.
Pieni Unelma sanoi…
Miten herkullinen pöytä ja suloinen kesäkukkiin sonnustautunut nainen. Sää ei tällä kertaa suosinut ulkoilmasta nauttimista, mutta hyvässä seurassa se ei haittaa

terkkuja Naantalista Kirsi
Tuire sanoi…
Anonyymi-Kaunis kiitos! Ilahdun aina kun, joku kertoo löytäneensä idean. Harmi, että juhannussää oli karmea ja mansikat pieniä, mutta eihän me anneta sen häiritä. :)

Pieni Unelma-Kiitos Kirsi! Onneksi saimme kukkaseppeleet tehtyä ennen kuin sade yltyi. Juhannusmuistoihin jää kylmää sää ja lämmin tunnelma. :) Terveisiä Naantaliin!
Kauniita juhannustunnelmia teillä ollut jälleen herkullisine kattauksineen!
Tuire sanoi…
VillaVaahtokarkki-Kiitos! Pitäisi ostaa lisää uusia perunoita. :)
DLL sanoi…
Hei, ihana blogi. Kun tämän löysin pläräsin koko blogin läpi kerta heitolla. Kaunis koti ja kauniit lapset. Tykkään!
Tuire sanoi…
DLL-Kaunis kiitos! Tervetuloa mukaan!
Nainen Talossa sanoi…
Aivan ihana jälkiruokaidea. Menee kyllä kokeiluun kun tulee juhlistettavaa.
Tuire sanoi…
Nainen Talossa-Kiitos, kiva kuulla! :)
sweeeet!!!
follow to follow?
http://defishencia.blogspot.ru/
Tuire sanoi…
Thank you! You look lovely in your white outfit!