2. päivä Pariisissa


Menimme aamiaiselle kuuluisaan Cafe de Floreen, joka oli lähellä hotelliamme. Croisantit olivat parhaita, mitä olen koskaan syönyt. Täällä Jean-Paul Sartre ja Simone de Beavoir kehittelivät eksistentiaalista filosofiaansa.Jardin du Luxemburg


 Jatkoimme kävellen Luxemburgin puistoon. Puisto on jäänyt mieleeni Edelfeltin maalauksesta. Puisto oli hyvin kaunis ja eläväinen, siellä leikittiin, lenkkeiltiin ja luettiin puiston penkeillä.


Fontana di MediciNousimme metrosta riemukaarella luvattuun sateeseen.
Lähdimme kulkemaan alas Champs-Elyseetä yhteisen sateenvarjon alla.


Ladureelle oli valtava tungos, jonot kiermurtelivat ulos asti.
Mies keksi, että voisimme lounastaa täällä niin pääsisimme helpommin sisään. 


Pian meidät ohjattiinkin yläkerran kauniiseen 1800-luvun saliin, jonka kolme ikkunaa näkyvät kuvassa. Poissa oli häly ja tungos.


Nautimme pitkän ja rauhallisen vappulounaan Ladureella. 
Ulkona sataa, kaupat ja museot ovat kiinni.
Aloitimme Larudeen omalla shampanjalla.
Ladureen leivokset olivat odottamisen arvoisia.


Laduree on keksinyt macaronsit. Niitä maisteltiin ja vietiin kauniit laatikot tuliaisiksi. Suosikkimakuni oli karamel ja appelsiinin kukka. Maistoin myös kielon makuista! Lähin Laduree on Tukholmassa. Viimeksi kuljin ohi, en voi kuljea enää.Kieloja oli vappupäivänä aivan kaikkialla. Ehkäpä se on ranskalaisten vappujuttu? Serpentiiniä, ilmapalloja tai ylioppilaslakkeja ei Pariisissa näkynyt, mutta mies oli ottanut meille omat serpentiinit mukaan!

P.S. Toivottuja huivikuvia tulossa. :)

Kommentit

Miia sanoi…
Ihania kuvia :)
Marjo sanoi…
Ihania kuvia! Samaisella Ladureella kävimme tyttöni kanssa myös, joimme cappuchinot, söimme suklaacroissanttit ja maistelimme ihania macaronseja, ihania! Hinnat ovat ruhtinaallisia, mutta laatu on huippua! Tyttöni on konditoria-alalla, joten hän oli haltioissaan näistä kädentaidoista. Meille lähti myös mukaan macaronseja tuliaisiksi. Entäs ne laatikot, mihin ne pakattiin, niin suloisia! Viikonloppuja, Marjo
Tuire sanoi…
Pieni Lintu- Pariisi on yhtenäisen kaunis kaikkialta!

Miia-Kiitos! Voit arvata, että kuvasin paljon. :)

Marjo-Kiitos! Oi kuullostaa ihanalta teidän kahvihetki! Ladureen laatu on tosiaan huippua! Macaronssien maistelu koukuttaa nopeasti. Laatikot ja kaikki pakkaukset aion kyllä säästää. :) Hauskaa viikonloppua!
Nainen Talossa sanoi…
Taas niin ihana postaus ihanasta kaupungista. Macaronssit ovat hyviä. Noita alkuperäisiä en olekaan saanut vielä maistaa :).
Ihan olen matkakuumeen kourissa täällä ; ) Äsken luin toisesta blogista Prahan tunnelmista ja nyt ihailen sun kauniita kuvia Pariisista. Ihan mahtavalta reissulta kuullostaa. Oikein hyvää loman jatkoa teille : )
Tuire sanoi…
Nainen Talossa-Kiitos! Matka oli niin ihana. Onneksi Tukholmastakin saa Larudeen macaronsseja. Ehkäpä kesäristeilyllä voisimme poiketa siellä poikien kanssa. :)

Päivi-Kiitos! Matkakuume on ihana-kamalatauti. Haaveilu on kyllä hauskaa! Et arvaakaan kuinka paljon olen suunnitellut tätä matkaa. :) Hyviä lomasuunnitelmia !
Heips, ihania kuvia taas! Voi että, kuinka olikaan herkullisen näköisiä nuo teidän lautasen antimet :-)
Tuire sanoi…
Hannis-Kiitos! Ladureen leivokset ovat jotain aivan ihanaa! Nycissä on pakko olla Laduree. Käy maistamassa. :)
Matkakuumeen näillä ihanilla kuvilla kyllä saat aikaan. Oliko tuo mansikan näköinen leivoskin syötävä? Sen pinta on kuin pehmeää kangasta :)
Karo-Liina sanoi…
Voi, kyllä lämpöä ja kuumettakin nostattaa, kyllä tuonne on pakko joskus päästä! Onnentyttö! Luksusravintola on joskus nostattava kokemus, itse olin pari viikkoa sitten pääkaupungissa Brondassa ja pitkä menyy ja viinipaketti päälle oli ihanaa!
Tuire sanoi…
VillaVaahtokarkki-Kiitos! Voisin tuijottaa näitä kuvia ja palata Pariisiin kaiket päivät. :) Aika hieno tuo mansikka ja oli kuulemma hyvääkin. :)

Karo-Liina-Kiitos! Onneksi nykyään saa välillä edullisia lentoja, mutta Pariisin hotellit ovat kalliita. Oo, pitkä menyy ja viinipaketti kuullostaa ihanalle illalle!