Synttärihulinaa


Huh hulinaa!
Me ollaan juhlittu 7-vuotiasta esikoista sekä lauantaina että sunnuntaina. Lisäksi minun oli aivan pakko sännätä puutarhamessuille. Unet ovat jääneet vähiin, mutta kyllä kannatti.

Järjestin Sinellistä ostetut liskot riveihin erilaisine nameineen ja piilotin ne kupein. Eskari-ikäiset jaksoivat hyvin arvuutella ja osasivat päätellä mitä kuppien alta löytyy. Näin saatiin myös liskot jaettua.

Onnittelulaulun jälkeen lapset nakkasivat yhtäaikaa ilmapallot pöydästä, mikä näytti hauskalta. Syötyään he kävivät koristelemassa liskonsa tussilla ja kimalteilla.
Loppuajan 12 poikaa ja 2 tyttöä leikkivät lastenhuoneissa sopuisasti. Kaksituntinen vierähti oikein mukavasti. En hennonnut kieltää kutsumasta näin isoa joukkoa, kun monet vieraista ovat olleet kavereina vauvamuskarista asti.

Kotiinviemisiksi lapset saivat "liskon munan" ja hampurilaisnamin askartelemansa liskon lisäksi.

Poika oli onnessaan päästessään esittelemään purettuja koneenrämiään ja työkalujaan kavereille. Kiva, että kotisynttärit kelpaa ainakin vielä!

Kommentit

Saila sanoi…
Jos kotisynttärit on noin kivasti järjestettyjä, niin varo vaan - pojat pyytävät sua järjestämään vielä kolmekymppisensäkin ;-D
Tia-Nina Munne sanoi…
Kotisynttärit ovat parasta! Ihanasti järjestetyt juhlat, tekemistä ja leikkiä ystävien kanssa ; mikäs sen parempaa.
Tuire sanoi…
Saila-Kiitos! Pidetään peukkuja, että pyytävätkin. Mikäpä hauskempaa. :)

Päivi Lemström-Kiitos kiitos! :)

Tia-Nina-Kiitos! Olen kuullut, että isommat lapset toivovat kaikkiin erikoisiin halleihin synttäreitä. Minäkin tykkäisin viettää kotisynttäreitä. Katsotaan kuinka käy tulevina vuosina.
Tuire sanoi…
Saila-Olipa kiva nähdä messuilla! Uusi kirjasi oli inspiroiva! Meidän puutarhassa on vielä niin paljon hommaa, että hyotytarha saa hiukan odottaa, mutta sitten.
Tia-Nina Munne sanoi…
Meillä pojat viettivät isompina salibandysynttäreitä, kun pelaaminen oli tärkeämpää kuin mikään muu. Siellä tosin valmentaja -isä sai olla mukana :) ja äiti hod dogeja vääntämässä...
Tuire sanoi…
Tia-Nina-Kuullostaa hauskalta! :)
Vekarus sanoi…
Meillä on jo siirrytty pois kotoa ja toisaalta se on ihan OK sekin :-)

Ihanat juhlat teillä! Saako kysyä, mistä liskot ovat kotoisin?
Sally sanoi…
Voi kun kivat juhlat! Ja kaunis, pirteä kattaus!
Sanna Uusitalo sanoi…
Ihanan pirtsakat kattaukset, viireineen ja herkuineen sekä
onnea hurmaavalle sankarille!
Täti Ruskea sanoi…
Iloiset synttärit ja kivat kattaukset! Tosi kivaa tekemistä olit myös keksinyt juhlijoille. Nuo liskot oli huiput :) Meidän pojat on 12v, 9v, 3v sekä 1v ja pääsääntöisesti ollaan pidetty aina synttärit kotona. (Esikoinen on pitänyt kerran keilahallissa ja kerran kiipeilyseinällä.) Rakennetaan synttärit aina jonkun teeman ympärille (jonka lapsi on saanut itse toivoa) ja mitä isommiksi ovat tulleet, sitä enemmän ovat voineet olla itse mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa juhlaa etukäteisvalmisteluin. Olen pitänyt aina tärkeänä, että juhlissa on jotakin tekemistä, muuten menee helposti vain "sokerihumalassa" riehumiseksi. Vaikka vieraita on ollut paljonkin, juhlat on pysyny rauhallisina. Eskarivuonna pojat ovat saaneet kutsua koko eskariryhmänsä juhliin. Muinakin vuosina juhlijoita on riittänyt. Loppujen lopuksi sitä järjestää samalla vaivalla juhlat isommallekin joukolle. Meidän juhlien haaste on nykyään se, että meidän perheen kuusista synttäreistä neljät ajoittuu yhden kuukauden sisälle ja viidennetkin ovat vain kuuden viikon päässä noista. Melkoista juhlahumua siis tiettyyn aikaan vuodesta ;) No, eipä meitä aikuisia niin juhlita, mutta kuitenkin. ;)
-Heli- sanoi…
Ihania herkkuja ja kivat viirit :) Meillä pitäisi kans pitää pojille yhteissynttärit..huh mikä homma mutta lopputulos aina palkitsee :)
Niin kivannäköinen tunnelma, iloista väkeä :)
AnuElina sanoi…
Lapsilla on varmasti ollut mukavaa, niin kivalta näyttää tunnelma kuvissakin! :)
Korukopan Eija sanoi…
Onpas teillä söpö päivänsankari, ONNEA hänelle :)
Iloisen näköiset koristelut ja herkut!
Nainen Talossa sanoi…
Kiva idea tuo liskoaskartelu. Täytyy pitää mielessä syksyä silmälläpitäen :).
Tuire sanoi…
Kiitos ihanista kommenteista! Hauska kuulla kokemuksianne. Kiva, että teilläkin on juhlittu paljon kotona. Juhlien järjestämisessä on vaivaa, mutta on se hauskaa. :)