Leikkimökki pojille


Pojille on tulossa ritarilinna!
Tai siis muumitalo, mutta meille se on ritarilinna. Kuvaa vastaava leikkitalo on tilattu Tammelan työllisyyspajalta. Klik.

Alakertaan mahtuu ehkä pieni pöytä ja muutama istumapaikka. Parvelle laitetaan patja köllöttelyyn ja sarjisten lukemiseen ja kovasti pojat jo suunnittelevat yöpyvänsä siellä.


Etsin Tikkurilan väreistä ulkomaisen lehden leikkitalon sävyjä vastaavia maaleja. Leikkimökki tulee meille osina ja valmiiksi maalattuna.

Pikkuritareille on jo hankittu huonekalujakin.
Suureen kirstuun mahtuu paljon puumiekkoja ja muuta tarpeellista. Se on myös hyvä istumapaikka. 1800-luvun arkku löytyi Bukowski Marketista, johon niin moni teistä lukijoistakin kertoi jääneensä koukkuun.


Kuistia koristamaan tilasin Siperian karhunvadelman. Sen pitäisi köynnöstää jopa kolmen metrin korkeuteen. Lisäksi seinustalle kasvatetaan tietysti ritarinkannuksia kukkimaan. 

Sisäseiniä maalailen myöhemmin jaksamisen mukaan. Haluaisin seinien yläreunaan kiertämään jonkin ritarillisen mietteen. Ehkäpä juuri nämä Salaisen maan esikoulumateriaalin laulun sanat.

Älä jätä tekemättä,
älä yhtään pelkää.
Ritarina taistele,
tähti suojaa selkää.


Toisaalta, sopiva vaihtoehto voisi olla myös Raisa Cacciatoren:
Vallattomat valloittavat maailman.

Mitä mieltä olet mietelauseista? Olisiko sinulla jokin ehdotus?


Pojat odottavat jo kovasti ritarilinnaansa. 
Sitä on piirrelty ja siitä puhutaan koko ajan. 


Tulisipa kevät jo! Sulaisipa lumet jo!
Meillä on paljon hommia.
Eikä me millään malteta odottaa!


Kommentit

Vekarus sanoi…
Meillä on se merirosvolaiva kotona ja kioski saaressa ja sinne piti myös tulla prinsessalinna/ritaritorni, mutta ei taida valmistua ennen kuin lapset on jo turhan isoja, joten mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän torninne valmistumista :-)
Tuire sanoi…
Vekarus- Kuullostaa tosi hauskoilta leikkipaikoilta nuokin. Meidänkin vanhempi täyttää jo seitsemän, niin että oli jo aika pistää toimeksi. :)
-Heli- sanoi…
Ihana pikku "mökki" teille on tulossa :) Meillä pihalla pojilla on tavallinen punainen leikkimökki..yläkerta olisi sinne kiva saada tai katsotaan mitä keksitään :)
Tuire sanoi…
Heli-Kiitos! Leikkimökit ovat niin kivoja. Pääsevät pienet omaan rauhaan. :) Kivoja mökkisuunnitelmia teille!
Silja sanoi…
Kuulostaa ja näyttää hienolta! Tämmöiset on parhaita piilopaikkoja. Ei taida lasten riemulla olla rajaa kun tuonne pääsevät leikkimään. :) tätä kyllä jään odottamaan innolla :)
Saila sanoi…
No ei varmaan malteta! :-D Ihanat sanat, hyvä idea. Minusta tuo tähti ensimmäinen, jossa tähti suojaa selkää on aivan ihana. Linna on huippu! Siinä voi varmaan leikkiä myös laivojen ja viikinkien tähystämistä ym.
Ihana ritarilinna, mahtavaa kun pojillekkin on oma linna eikä aina vain tytöille leikkimökkiä :) nimimerkillä kahden, ennen pienen pojan äiti ;)
GardenianKati sanoi…
Hieno linna! Tuo karhunvadelmakin on tosi mielenkiintoinen. En ole köynnöstävään törmännyt. Voisi sopia munkin pihaan :)
Tuire sanoi…
Silja-Kiitos! Minäkin odotan innolla. Monta kivaa ideaa pyörii päässä. :)

Saila-Kiitos! Kiva kun tykkäsit mietteestä. Tähti antaa turvaa. :) Varmasti linnassa leikitään vaikka mitä, pojat leikkivät usein matoa. Olenkin miettinyt sellaista porvoolaista juorupeiliä tähystämiseen. :D

Susanne-Kiitos! Niinpä, leikkimökit eivät ole tyttöjen yksinoikeus. :)

GardenianKati-Kiitos! Köynnöstävä karhunvadelma kuullostaa ihanalle. Toivotaan, että se kasvaa rehottaa hyvin. Kuvauksessa kerrottiin myös, että marjojen pitäisi antaa kypsyä kunnolla ennen poimintaa ja olen ihan varma, ettei yksikään marja ehdi kypsäksi asti. :D
Vau! Kuulostaa todella ihanalta. Kelpais kyllä meillekin tuollainen ihanuus.
Anne sanoi…
Hei Tuire,
meidän pihalta löytyy samanlainen linna :)
Meillä tämä on nimetty muumitaloksi ja on ollut jo 13 v. Paljon silloin käytetty, nyt puutarhakalusteiden varastona ja eritoten pihan koristeena :)
Onnea teidän ritareille linnastaan :)
Anne sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Täti Ruskea sanoi…
Tosi hienoa,että saatte ritareille oman linnan! Toi arkku on ihana :-) Meidän perheessä asustaa 4 ritaria. Aikanaan kun vanhemmat pojat olivat pieniä, meidän pihaan rakennettiin isohko leikkimökki,joka ristittiin "merimajaksi". Se on siis sisustettu merihenkeen. Terassilta löytyy mm.ruori ja laivan soittokello eli laivaksikin on mökki päässyt ja monet näytelmät ja leikit on mökin ympärillä nähty. Sisällä mökissä on mm.levitettävä sänky,jossa on nukuttu kesäöitä kera kaverin tai veljen.

Nyt ollaan pari vuotta suunniteltu takapihan toiseen nurkkaan ritarilinnaan,johon tulisi tähystystorni ja sen alle tyrmä/sisätila. Josko tulevana kesänä saisimme vihdoin jotakin aikaiseksi.

Oon aina innoissani,kun pojillekin tehdään mökkejä. Kunpa niitäkin näkyisi joskus lehdissä eikä vaan tyttöjen mökkejä. Toivottavasti laitat jatkossakin juttuja&kuvia teidän ritareiden leikeistä ja tietenkin myös valmiista linnasta :-)
Suloiset ritarit! Voisiko torniin vähän "liimata" joitakin sisustukseen tarkoitettuja kiviä vaikka oven tai ikkunoiden ympärille? Niitä littania.
Tuire sanoi…
Cride-Kiitos! Sopisi varmasti hyvin tytölle ja pojalle. :)

Anne-Kiitos! Hauska kuulla, että teillä oli paljon käytössä. Kätevää pitää leikkimökkiä nyt varastona ja pihan kaunistuksena. :)

Täti Ruskea- Kiitos! Vanha arkku on jo nyt innoittanut leikkejä. :) Teidän merimaja kuullostaa oikein hauskalta leikkipaikalta! Ihan totta, että aivan liian harvoin näkee leikkipaikkoja pojille.

Mia-Kiitos! Hyvä ehdotus, täytyy miettiä. Toisaalta puinen ritarilinna sopii hyvin Suomalaiseen maisemaan. :)

Wau, toi mökki on tosi hieno, samoin arkku! Täältä vois tulla yks ritari into piukkana naapurivaltakuntaan vierailulle, kun täällä joutuu jakamaan neidontornin:) On niin tohkeissaan huitomassa aina lohikäärmettä miekallaan. Sit kun siltä kysyy ikää ja missä se asuu, tulee reippaasti vastaus: "Mä oon kolme vuotta ja asun linnassa!"
Tuire sanoi…
VillaVaahtokarkki-Voi miten ihanan topakka ritari teillä on! Ai niin meilläkin on lohikäärmeitä, nehän sopivatkin ritarilinnaan hyvin. Joo tulette sitten tarkastamaan naapurivaltakunnan tornin kunhan aika koittaa. :)