Palmun katveessa kotona


Sain Tukholman tuliaisina palmuvimman.
Olen jo pitkään haaveillut palmusta, mutta olin ymmärtänyt sen vaativan viileää talvetuslämpötilaa. Lounastaessani palmun alla totesin, että hyvin palmut näyttivät viihtyvän huonelämmössäkin.

Kotiin tuli mainos pikku taatelista ja se oli saatava. Taateli saa viettää kesät ulkona verannalla ja talvehtia olohuoneessa. 

Palmu saa minut niin hyvälle tuulelle. En aio huomata metrisiä kinoksia ja lumipyryjä. Palmun siimeksessä on lämmin tunnelma. 
Ihana palmu!
  
Pojatkin innostuivat palmusta niin, 
että se oli saanut koristeita aamulla.

Valoisia päiviä!

Kommentit

Tanja sanoi…
Aivan ihana tunnelma teidän kodissa. Hyvää sunnuntaita.
Tanja
Charm
Tuire sanoi…
Tanja-Kiitos! Palmu tuo lämpimän tunnelman. :) Kivaa sunnuntaita!
Pieni Lintu sanoi…
Aivan ihana - tuo mattokin kuin hiekkaranta! :D
Tuire sanoi…
Pieni Lintu-Kiitos! Niinpä siinä on hyvä varpailla. :)
Outi sanoi…
Hei Tuire! Luen säännöllisesti blogiasi täällä itäisemmässä Suomessa ja nyt vasta uskallan jättää ensimmäisen kommenttini. Ihastellen katselen kaunista sisustustyyliäsi ja yritän imeä siitä ideoita uuden kotimme kaunistamiseksi. Kiitos kun jaksat kauniilla kuvilla meitä ilahduttaa! Hyvää kevättä Sinulle ja perheellesi!
Iiiiks! Nyt taisit tartuttaa palmukuumeen tännekin--- tuollainen sopisi tulevalle pergola-alueelle täydellisesti! Mistä löysit sen?
Tillikan Tupa sanoi…
Aivan upealta näyttää palmusi! Siinä lehtien alla makoillessa voisi varmaan kuvitella olevansa jossain ihan muualla kuin omassa olkkarissa...Verhoideasi olohuoneessa on muuten tosi kiva! Olenkin pohtinut jo pitkään ideaa pariinkin ikkunaan ja nyt taisin sen saada.
Anonyymi sanoi…
Ihanasti tulee teille kevätvaloa sisälle... ja kiva kun (kuvasta päätellen) näyttää olevan sen verran tilaakin talon ympärillä ettei naapuri pääse ihan suoraan kurkistamaan sisälle :)
AnuElina sanoi…
Ihana palmu! Kyllä nyt kelpaa paistatella päivää palmun alla (ja kuvitella että on jo kesä...). :)
nanna sanoi…
Mä voisin just nyt lentää johonkin palmun alle. Korpeaa nää pakkaset ja kinokset vähitellen.
Ehkä mä lennähdän joku ilta sun palmun alle, se saattaisi lievittää pahinta tuskaa :D
Tuire sanoi…
Outi-Kiitos kauniista sanoistasi! Kiva, että jätit viestin. Iloisia kevätaurinkopäiviä teille!

VillaVaahtokarkki-Mä ihan jo näen palmun teidän pergolassa. Palmu löytyi Bauhausista.

TiilikanTupa-Kiitos! Ihan totta, palmun siimeksessä pääsee aina lämpimiin tunnelmiin. Kiva kuulla, että inspiroiduit verhoistani. :) Hyviä verhonhankintahetkiä!

Anonyymi-Kiitos! Valoa meille tulee kivasti. Meillä on pitkä ja kapea tontti, joten olohuoneen ikkunoista ei ole kurkkijoita. :)

AnuElina-Kiitos! Palmu tuo ihan kesäfiilikset. :)

nanna-Mä olen kanssa ihan täynnä tätä lunta, mutta palmun alla en ajattele sitä. Lennähdäpä poikastesi tänne palmun katveeseen, olisi kiva nähdä!

Nainen Talossa sanoi…
Miten hieno palmu!! Ja upeasti sopii teille. Huone on kaikenkaikkiaan hyvin kaunis. Kyllä ihmisen kannattaa kaikella tavoin tavoitella kesätunnelmaa. Veikkaanpa, että sait aikaan oikean palmuvillityksen :).
Tuire sanoi…
Nainen Talossa-Kiitos! Eikö vain sovikin palmu sisätiloihin. Mun pitäisi hankkia lisää muitakin viherkasveja. Varmasti palmu on ihana verannallakin. Ostapa vaan sinäkin palmu! :)
Saila sanoi…
Ihan loistava vastaisku tälle pitkään viivyttelevälle talvelle, joka on kuin ikävä vieras joka ei tajua lähteä ajoissa!
Mainio palmu, ja tuntuu niin ajankohtaiselta, monissa maissa harrastetaan palmunlehväkoristeita pääsiäisena, tai palmusunnuntaina varmaan ennemminkin. Siihen voi tosiaan ripustaa pääsiäiskoristeita, mikäs sen sopivampaa teemallisesti.
Kahvihetki palmun katveessa ♥
Loistoidis, Tuire!
Tuire sanoi…
Saila-Kiitos! Palmu on tosiaan toimiva vastaisku tälle arktisuudelle! Pääsiäiseenkin palmu sopii hyvin. Me söimme tänään mämmiä aamiaiseksi. :)
Sanna sanoi…
Heti mulle kanssa! Mihin saisin vielä mahtumaan...
Tuire sanoi…
Sanna-Joo sulle kans! Kieltämättä palmu vie aika paljon tilaa, mutta onhan se tilansa ansainnut. :)
Sanna Uusitalo sanoi…
Kaunis palmu ja tosi harmooninen olohuone!
Tykkään viherkasveista, mut ne ei ilmeisesti tykkää musta, ku jostain kumman syystä ne alkaa lakastua mun hoivissani!

-Sanna-
Ruutuoven takaa
Tuire sanoi…
Sanna-Kiitos! Mä todella toivon, että palmu tykkää meistä ja viihtyy täällä. Kaikki kasvit ei tykkää minustakaan. Toivottavasti sulla ja viherkasveilla löytyy yhteinen sävel. :)
Upea palmu! Suuria palmuja näki kodeissa usein vielä minun lapsuudessani ja toden totta ne viettivät talvet usein todella viileissä, lähes lämmittämättömissä huoneissa, joita ei talvella yleensä käytetty.

Mutta lämpimästähän ne ovat kotoisin. Eikä kuivan ilmankaan luulisi haittaavan, jos kerran keitaallakin pärjäävät:)
Tuire sanoi…
Terhi-Kiitos! Rohkaisevia näkkulmia. :) Toivotaan, että palmu viihtyy. Sain ohjeeksi kyllä kostuttaa sitä suihkepullolla. Iloa viikkoosi!
Vanilja sanoi…
Teillä on niin valoisa ja kaunis koti :) Hyvin sopii tuo palmu teidän olohuoneeseen.
Aivan mielettömän ihana olohuone <3
Tuire sanoi…
Vanilja-Kiitos! Palmu näyttää ainakin vielä voivan hyvin. :)

La Petite Princesse-Kiitos kiitos! :)
Silvana Ryhänen sanoi…
Moi Tuire! upealta näyttää,en tiedä mitään puutarhasta, mutta haluan ostaa uuden palmun sitten kysyn sinulta miten on palmun hoito talvella, ja mikä on paras lämpötila palmuun olohuoneessa?

Kiitos,

Silvana.
Tuire sanoi…
Silvana Ryhänen-Kiitos! Minunkin palmun ostoa pidätteli juuri tuo talvihoito. Toivon, että se pärjää meillä sisätiloissa. Meidän kotona on noin 21 astetta. Katsotaan keväällä kuinka kävi. :/