Tuhkolman antiikkimessut 2013


Tukholman antiikkimessut on nyt käyty toistamiseen! 
Voi kuinka kauniita juttuja siellä olikaan. Löysin paljon kaikkea pientä kivaa ja mahdollisimman hankalasti kuljetettavaa tietenkin. Kaikki jalalliset lasimaljat pääsivät kuitenkin ehjänä kotiin.

Ensimmäisen kuvan posliiniset verhonpidikkeet jäivät kaihertamaan mieltä. Neljännen kuvan osastolta ostin köyhäinhopeisen maljan. Kaikkialla oli toinen toistaan suloisempia kukka-asetelmia, myös viinibaari oli koristeltu kukkasin.

Jäimme yöksi hotelliin ja söimme herkullisen illallisen ravintola Grodanin kauniissa miljöössä. Pyörähdimme myös Sture Planin yöelämää katsahtamassa.


Seuraavana päivänä kävimme Hallwylska museossa aivan NK:n ja Bukowskin lähellä. Wilhelmina ja Walther Hallwylska rakensivat palatsin kokoelmilleen 1800-luvun lopulla. Rouva oli intohimoinen keräilijä ja koti sisustettiin antiikilla, mikä ei siihen aikaan ollut tapana. 

Oli jännä kurkistaa menneeseen maailmaan. Keittiössä oli kolme vesihanaa, kylmä, kuuma ja sadevesi. Astiat tiskattiin sadevedellä, koska siitä ei jäänyt kalkkiraitoja. Kaikkea oli mietitty.

Lomanen oli kaikkineen ihana! Tällä energialla jaksaa kesään ja hiihdellä poikien kanssa sekä siivota hiukan loman aikana.

Hauskaa hiihtolomaa!


Kommentit

Saila sanoi…
Olet nähnyt taas niin kauniita juttuja! Ruotsalaiset osaa, niin kuin nuo viinibaarin kukkasetkin ♥
Onnea varmasti onnistuneista hankinnoista ja mukavaa loman loppua!
Tuire sanoi…
Saila-On todella kaunista kun joka paikassa on eläviä kukkasia! Kiitos, taas tehtiin löytöjä! :)
Tuire sanoi…
Saila-On todella kaunista kun joka paikassa on eläviä kukkasia! Kiitos, taas tehtiin löytöjä! :)