Päärynää


Meidän pieni päärynääpuu, 2010 istutettu Aune, innostui tekemään vallan valtavasti päärynöitä!

Liljatkin joutuivat tukemaan pienen päärynän notkuvia oksia. Keräsin päärynät nurmelta. Syysleimun puraistu kukka koristi niin kauniisti yhtä päärynää.

Pienet leipurit.
Teimme taas piirakka suosikkiohjeellamme, mutta lisäsimme paljon sitruunaa ja hiukan kinuskia päälle.

Jännittävää tämä sadon odotus.Tänä vuonna saimme hurjan paljon mansikoita ja päärynöitä. Muutaman omenan ja kirsikan, eikä yhtään luumua. Saapa nähdä mitä ensi vuonna?


Kommentit

nanna sanoi…
Voi Aune miten söpöä satoa tuotat :) Ihanan näköisiä!!!

Mun on pakko saada myös yksi Aune, kunhan joskus ensi keväänä pystytään istuttelemaan jotain kaadetun metsän kohdalle. Tällä kertaa suositaan näitä vähän matalampia puita!
Tanja sanoi…
Voi miten hedelmällinen Aune. Olisipa kiva korjata tuollaista satoa. :) Kaunista syksyn jatkoa teille.
Tuire sanoi…
nanna-Aika ihmemimmi tämä Aune! En voi ymmärtää miten niin pieni puu teki niin monta päärynää. Teillä on kyllä hieno oma tunnelma siellä korkeiden puiden suojissa, mutta onhan matalissakin puolensa, varsinkin Aunessa. :)

Tanja-Ihan uskomaton Aune! Ja hyviäkin nämä päärynät ovat. :) Kaunista syksyä!
Leena sanoi…
Voi miten paljon päärynöitä! <3 Tuollainen päärynäpuu olisi ihana. :-)
AnniK sanoi…
Ihanan suloisia pikkupäärynöitä, varmasti ovat myös herkullisen makuisia oman puun tuotokset :)
AnuElina sanoi…
Söpöjä pikku päärynöitä! Ovatko vielä maukkaitakin? Oma pieni hedelmätarha olisi kyllä aika ihana... aika kaukainen haave kerrostaloasujalle. ;)
Tuire sanoi…
Leena-Niin pieni puu ja niin paljon päärynää! :)

AnniK-Kyllä nämä ovat herkullisia ja on nin kiva, että pojat voivat napata välipalaa puusta. :)

AnuElina-Aika söpösiä päärynöitä ja kyllä ne ovat maukkaita! Miksei kerrostalon pihaankin voisi laittaa hedelmäpuita ja marjapensaita? Meidän leikkipuistossa on viinimarjoja ja ne ovat lasten mieleen. :)
Hanna sanoi…
Voi kuinka paljon päärynöitä, meillä on samana vuonna istutettu päärynäpuu ja siihen ei ole tullut vielä koskaan yhtään päärynää:/ jospa sitten jo ensivuonna.
Tuire sanoi…
Hanna-Meillä taas luumu jätti sadotta. Ehkäpä teidäkin päärynä sitten ensivuona. :)
Anonyymi sanoi…
Meilläkin on päärynäpuu ja joka syksy tulee paljon päärynöitä, tosin melko pieniä, mutta kypsänä makeita. Mitä sä teet niistä vai tuleeko kaikki syötyä tuoreena. Mä vien niitä ystäville, työpaikalle ja pakastan kuutioina leivontaa varten, mutta mitä muuta niista vois tehdä? Tintti
Tuire sanoi…
Tintti-Onpa ihanaa, että teille tulee noin paljon päärynöitä! En tiedä mitä niille tekisi, mä olen ihan aloittelija tässä lajissa. :) Kuutioina pakastaminen kuullostaa järkevälle, ehkäpä hillokin olisi hyvää!
Katja sanoi…
Kaunista satoa :). On mukava saada jotain omasta puutarhasta. Meillä on vasta muutama omena puussa, mutta sitäkin suuremmalla innostuksella niitä seurataan ja jaetaan syötäväksi.
Tuire sanoi…
Katja-Sama tunnelma täällä sadon kanssa, varsinkin omenan. :) Mutta Aune yllätti ihan täysin. On tosi hauskaa syödä oman pihan satoa.
kamomilla sanoi…
Voi hitsit kun on ihania. Tuollaisen Aunen minäkin haluaisin. ;)
Tuire sanoi…
kamomilla-Päärynät ovat niin kauniita. :)
Krista sanoi…
Tervetuloa osallistumaan arvontaan: http://dayafterday2012.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-arvontani_22.html
:)
Krista sanoi…
Tervetuloa osallistumaan arvontaan: http://dayafterday2012.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-arvontani_22.html
:)
Anonyymi sanoi…
Kun minä oli lapsi kauan kauan sitten, asuimme vuonna 1912 valmistuneessa kerrostalossa. Sen pihalla, pesutuvan vieressä kasvoi suuri päärynäpuu, josta saivat kaikki halukkaat syksyisin päärynöitä. Se oli hauskaa ja jotenkin eksoottisempaa kuin tavalliset omenapuut.
Tuire sanoi…
Krista-Kiitos kutsusta!

Anonyymi-Lapsuutesi koti kuullostaa ihanalta paikalta! Kiva kuulla, että hedelmäpuut ilahduttaa kerrostalon pihalla. Päärynät ovat jotenkin tosi hauskoja. :)
Henna sanoi…
Moi Tuire,

Ihania makoisia päärynöitä =) saat näistä vaikka mitä ihania herkkuja tehtyä!

Mie sain töitä, niin kivaa vaikkakin työ onkin siivoustyötä, mutta kuitenki tekemistä päiviin!

Mie tekasin suolasen piirakan töistä tullessa ja lohikiusausta huomiselle evääksi töihin ja ruuaksi. =)

Henna
Tuire sanoi…
Henna-Pitää leipoa uusi piirakka, ensimmäinen syötiin jo. :) Onnea uudesta työpaikasta! Oletpa vihmerä kun jaksat laitella eväät ja kaikki, kuullostaa herkullisilta!
Anu sanoi…
Huikean näköisiä päärynöitä! Teillä on kyllä ollut sato kohdillaan tänä vuonna. Omenoita tulvii joka tuutista, mutta kiva että on jotain muutakin.
Mimosa sanoi…
Vau mikä päärynäsato! Ja vielä noin suloisen ja herkullisen näköisiäkin :-) Kyllä meidänkin pihalle sitten joskus tulee päärynäpuu, toivottavasti yhtä tuottoista kuin teidän :-)
Voi suloisuus kuinka ahkera Aune teidän pihassa asustelee! Meidän Pepin, Jukan ja Saarenmaan -kimppa ei tuottanut vielä edes yhtään kukkaa, yhyy:)Päärynä on kyllä kiva piristys myös omenapaaistoksen joukossa.
Tuire sanoi…
Anu-Eikös vain olekin söpöjä päärynöitä!

Mimosa-Päärynöissä on tosiaan jotain suloista. Toivon teille satoisaa päärynäpuuta! Ja pidetään peukkuja, että Aunemme jaksaa tulevinakin vuosina. :)

VillaVaahtokarkki-Päärynä piristää. :) Toivotaan ensi vuodeksi jättisatoa kaikista päärynälajikkeista!
Alexandra sanoi…
Voi jösses, meidän päärynä, istutettu myös 2010 taitaa olla oikea pihtari, ei yhtään mitään ole vielä ilmestynyt:)Eli Aune taidetaan ensi keväänä istuttaa, olen nimittäin odottanut päärynöitä kuin kuuta nousevaa. Ihania nuo teidän päärynät!
Tuire sanoi…
Alexandra-Ilmeisesti Aune tulee varhain satoikään. Kiva, että teille mahtuu toinenkin päärynä, tekevät varmasti yhdessä hyvän sadon. On ne päärynät vaan niin ihania!
Anonyymi sanoi…
Onpa kauniita. Onko tuo Aune itsepölyttyvä, ettei tarvitse toista puuta kaveriksi? Suunnittelin laittavani yhden omenapuun lisää, mutta tämän vuoden sadon jälkeen (kellarit ja pakkaset täynnä omenahilloa, -marmeladia, -mehua, -lohkoja, -kuutioita, -sosetta jne.), hmmm... Jospa laittaisikin päärynäpuun...
-Tiitu
Tuire sanoi…
Tiitu-Oi teillä on ainekset valmiina moniin kesteihin, vau! Kyllä Aune on mielestäni itsepölyttyvä. Meilläkin se on yksinään ja teki suuren sadon.
Elli sanoi…
Ihania päärynöitä :)