Pikkuisen muodollinen


Vaikka varsinaista muotopuutarhaa saan vielä jäädä odottelemaan, on etupihan syksyllä valmistunut kaari aika ihana juuri nyt.

Onneksi istutin kasvit kaareen puolipyöreään muotoon. Siinä on kiva juju ja ryhti kukkapenkille, jossa muutoin on kaikkea muuten vain kivaa. 

Tulppaanit ovat angelikaa ja queen of night ja jotain valkoista. Tulppaanikaari vaihtuu pian pionikaareksi. :) Pionit ovat jo hyvässä kasvussa ja peittävät sitten tulppaanien nahistuvat lehdet. Olisipa koko istutusalue jo vihreä ja vehreä ja kukikas.

Olen kovasti pähkäillyt mitä kasvia kaaren keskelle. Kylvin siihen akileijaa, valkoista ja tummakukkaista. Mokoma rusokirsikka jätti kukkimatta, mutta purppuratuomi kukkii ihanasti puutarhan puolella. Olen muutenkin ihastunut purppuratuomen punertavaan lehdistöön. 

Sadeviikonloppu tiedossa. Kulunut viikko oli niin haipakka, ettei sade haittaa. Jospa vain lepäisi ja vähän siivoilisi.

Lokoisaa viikonloppua!


Edit. Onnea kaikille ylioppilaille ja toivotaan, että aurinko paistaa sittenkin huomenna!

Kommentit

kamomilla sanoi…
Aivan ihana kukkakaari kulkee kotinne ovelle.
Yhtäkkiä muistui mieleeni, että ihankuin feng shuin opit suosittelisivat kulkua ovelle juurikin jonkinlaisessa kiemurtelevassa muodossa.

Kivaa viikonloppua! :)
Tanja sanoi…
Tosiupea tuo kaari! Laitathan pionikaarestakin kuvia...Ne ovat lemppareitani, ja sopivat tuohon muotoon varmasti hyvin. Levollista viikonloppua.
Teija sanoi…
Oi teidän piha tulee olemaan vielä vehreä ja ihana! Mäkin haaveilen kaiken maailman valkoisista kukkivista pensaista, mutta ei oikein mihkään enää mahdu. Ja kova hoiteleminenkin niissä sit on. Tai no ei pensaissa niinkään mut muussa. Tänä viikonloppuna olis ihan pakko saada kasvit yhteen rinteeseen (80 m2?), oottelevat jo tuolla miehen pakussa. Mut aikansa se ottaa, ennenkuin leviävät niin, ettei tarvis paljon kitkeä. Ihanaa mut raskasta aikaa siis! :)
Tuire sanoi…
kamomilla-Kiitos! Itse en ole feng shuihin perehtynyt, mutta kuullostaa hyvälle periaatteelle. :)

Tanja-Kiitos! Yritän laittaa kuvia myös pioni kaaresta, tosin siinä on vielä aukkoja kun en ole saanut vielä hankittua ja päätettyä kaikkia pioneja.

Tänä viikonloppuna koitan kerätä voimia kun viime viikonloppu meni huhkiessa, jospa ensi viikonloppuna sitten taas lapion varressa. :)

Teija-Kiitos! Ok, nyt en valita. Sulla on iso urakka edessä. Teidän piha näyttikin upealta kuvissasi! Saisiko lisää postauksia teidän puutarhasta?
Nonnukka sanoi…
KYllä on kaunis!
Tuire sanoi…
Kiitos Nonnukka!
Oih, aivan ihana kaari ! Laita ihmeessä kuvaa koko hommelista, on se niin hieno ja ihan mun lemppari kasvejakin siinä kasvaa. Mitä on nuo aivan reunalla kasvavat?
Tuire sanoi…
Minna-Kiitos! Etupiha tunnisteella löydät vanhat postaukset koko hommelista. Kunhan kasvit ovat kasvanett laitan vielä paremmat kuvat etupihasta. :)
Uloimmalla reunalla on 20 keijuangervopensasta.

Voi sade on piiskannut tulppaanit lakoon. Pitäisi varmaankin käydä keräämässä ne maljakkoon.
Taina sanoi…
ihana piha!
mukavaa kesäkuuta sinne!
Tuire sanoi…
Kiitos Taina! Keräsin pitkät tummat sateen lamoamat tulppaanit maljakkoon. Ihanaa kesäkuuta sinnekin päin!
Anu sanoi…
Todella kaunis kukkakaari. Voin vain kuvitella miten iiihana se onkaan pionien puhjetessa loistoonsa. Leppoisaa lepopäivää!
Tuire sanoi…
Kiitos Anu! Toivotaan, että pionit kukoistavat pian. :) Lepopäivä alkoi hyvin kun pojat nukkuivat hiukan pidempään kuin yleensä. Ihanaa sunnuntaita!
Pitkästä aikaa blogikierroksella...Ihana kukkakaari! Samoin ihailtavan huolitellut kukkapenkin reunat edellisessä postauksessa. Täällä vielä tekemistä huolittelujen kanssa riittää pitkäksi aikaa. Se on sitten eri asia löytyykö sitä aikaa:)
AnnaO sanoi…
Kaunista ♥
Etupiha näyttää upealta :)
Tuire sanoi…
VillaVaahtokarkki-Kiitos! Hommaa piisaa täälläkin. :)
Ihanaa vauvantuoksuista aikaa teille!

AnnaO-Kiitos! Etupenkki sai taas muutaman kasvin lisää. Vähän vähältä se rakentuu. :)
Anne sanoi…
Aivan upea kaari,kaunista!
sanna sanoi…
Tuo kaari on kyllä kaunis. Hyvä idea laittaa kukkapenkki tuohon muotoon! Sopii kuvista päätellen hyvin kokonaisuudessaankin teidän pihaan :)
Onpa todella upea kaari! Hienosti valitut kukat.
Hanna sanoi…
Teidän pihalla näyttää jo tosi kivalta. Ihanasti pionit kasvavat siellä kovasti tulppaanien takana.
Mitä puskia muuten ovat nuo tulppaanien edessä?
Tuire sanoi…
Kiitos ihanista kommenteista! Olen oikein tyytyväinen kaareen, vielä kun se kokonaan vihertyisi. Ensimmäinen rivi kaaressa on keijuangervopensasta. Sen pitäisi kasvaa pieneksi ja pyöreän muotoiseksi.

Iloa viikkoonne!