Valokuvakirjapyörteessä


Sairasloma hupenee hyvin valokuvakirjaa tehdessä.
Lankesin taas siihen samaan ansaan, että pitäisi saada kokonainen vuosi mahtumaan yhteen kirjaan. Viimeinen vuosi kotiäitinä ja ensimmäinen vuosi tässä talossa on niin merkityksellinen ajanjakso, että siitä haluaisi muistaa kaiken ja tallentaa kaiken.
Tehtävää ei lainkaan helpota se seikka, että napsin kymmenisen tuhatta valokuvaa sinä vuonna. Mieleeni palaa lukion äidinkielen maikka, joka valautti silmälasit nenälleen ja katseli meitä tuimasti kähäräpilven takaa sanoen: 
Kill your darlins.

Mutku, mutku, tässä pieni vie tuttejaan oraville ja tässä me laitetaan kaapelia ja vaikka tämä ei ole kuvana niin hyvä, niin tässä näkyy koko kadun keskeneräisyys jne jne.
Tykkään laittaa kuvakirjoja esille. Pöydillä ja hyllyillä ne toimivat kuin kehykset. Siitä on helppo napata kirja lähempään tarkasteluun. Pojatkin niitä usein selailevat. Kuvat auttavat pieniä muistamaan, hahmottamaan aikaa ja jäsentämään maailmaansa.

Tämä saa olla viimeinen jättieepos kuvista. Tästä lähtien teen kirjoja pienin teemoin, kuten kesämaanmatkakirja (kuvassa) tai yhdet synttärit. Kirjaakin on kivempi lukeakin, kun sillä on yhtenäinen teema ja eheä tarina. Ja niin paljon helpompi sellainen kirja on myös tehdä! Äikänmaikka oli oikeassa.

Perhostaulu on tupaantuliaislahja työkaveriltani. Hän on taitava käsistään ja leikkasi perhoset potterybarnin kuvastoista. Taulu sopii huoneeseen kauniisti ja sai talon parhaan taulunpaikan. :) Perhoset tuo kesämieltä talveen! Terveisiä työkavereille!


Aurinkoista viikonloppua!

Kommentit

GardenianKati sanoi…
Ompa suloinen tuo taulu. Tykkään myös tuosta teidän tapetista tosi paljon! Valokuvat on kyllä niin kivoja ihan oikeasti kädessä; kuvina tai kirjoina.
GardenianKati sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anu sanoi…
Juu nuo valokuvakirjat on käteviä. Meidän 2 viikon talvilomalta on 1400 kuvaa. Siitä sitten kirjaksi ;)
Omasta lapsuudesta olen skannanut kuvia ja se kirja on ollut kesken 2 vuotta. Sen piti silloin olla lahja siskolle ja äitille. Nyt jos tsemppais äitienpäiväksi....
Ja sit ne kirjat viime syksyltä, joululta ja se talviloma.
Mäkin tarvitsen saikkua/valokuvakirjantekolomaa!
Mirtzi sanoi…
Tosi kaunis tuo teidän olohuone! Ihana. Ja tiedän tunteen noiden kuvien kanssa, minulla vielä jossain koneen uumenissa ja pelkään, että ehtivät häviämään ennen kuin saan ne tehtyä kirjoiksi. En tiedä millaisen rytmin sitä ottaisi itselleen, että saisi ne aina teetettyä...ennen sekin oli "helpompaa":)
Maria sanoi…
Valokuvat ovat kyllä ihania muistoja! Teillä on valtavan kaunis olohuone! Ikkunat, verhot, lamput, kattokruunu, kaikki niin kaunista! :)
Anne-Mari sanoi…
Todella kaunis olohuone!
Perhostaulu kanssa tosi kiva...valokuvakirjat ovat tosi käteviä.
Tuire sanoi…
Kati-Kiitos! Taulu on ihana! Valokuvat pitää saada jotenkin esille käyttöön ja varmaan talteen. :)

Anu-Tosi upea lahjaprojekti sulla! Voimia kirjan tekoon ja yövalvomisiin! Aikaa kirjanteko vie, mutta lopputulos palkitsee. :)

Mirtzi-Kiitos! Rytmin löytyminen varmasti helpottaisi asiaa. Valokuvia kannattaisi varmastikin teettää useammin niin homma olisi helpompi hallita. :)

Maria-Kiitos! Jotain pientä sävyä tai väriä huone vielä kaipaa, mutta en löydä toivomaani. Ehkä joskus se oikea juttu puhuttelee.

Juuri muistojen tallentaminen saa minut työskentelemään valokuvakirjojen kanssa. :)
Tuire sanoi…
Anne-Mari-Kiitos! Perhostaulu on niin kaunis ja ystävän tekemä iahduttaa. :) Valokuvakirjoja on helppo katsoa.
Marika sanoi…
Todella ihana perhostaulu. Tykkään myös niistä valokuvakirjoista. Tein miehelleni ja isälleni lahjaksi valokuvakirjat meidän talonrakennusprojektistamme ja siitä on ollut kiva aina tarkistaa milloin näytti miltäkin :)
Tuire sanoi…
Marika-Kiitos! Perhostaulu on ihana. Rakennusajan valokuvakirja on kaunis ja varmasti arvostettu kiitos! Raksakirja on yksi tekemättömien kuvakirjojen listallani. :) Olisipa enemmän aikaa.
Anne sanoi…
Hei Tuire!
Sairaslomalaisilla on samat asiat mielessä =) Tilasin myös valokuvakirjan viime vuoden tärkeimmistä tapahtumista. Aikaa vievää puuhaa, vaikka kuvia on paljon vähemmän kuin sinulla :) Mukavaa viikonloppua!
Alexandra sanoi…
Teidän olohuone on kyllä äärimmäisen kaunis! Tuo taulu sopii kun nenä päähän:) Haluaisin myös tuollaiset isot ikkunat, suostuiskohan mies purkamaan "vähän" seinää...

Minullakin on valokuvakirja-projektit pahasti kesken (viimeiseltä kolmelta vuodelta..)

Mukavaa viikonloppua!
Hei Tuire, kijoitin kommentin, mutta se ei tainnut ehtiä perille, kun kone kaatui. Mistä tilasitkaan noita kuvakirjoja? Muistan enää, että firman nimessä oli fly-sana lopussa.Harmittaa tosiaan, että itseltä on raksa-ajalta kaikki kuvat vielä arkistoimatta. Ehkä pitäis tehdä ensi alkuun takautuva raksablogi pikakelauksella ja perehtyä sitten kuvakirjantekoon... Noi olohuoneen korkeat ikkunat tuovat kyllä ihanasti tilan tuntua ja valoa huoneeseen ja perhostaulu on päässyt ansaitsemalleen paikalle. Kaunista!
Tuire sanoi…
Anne-Hauskaa, että olet samoissa muistojen tallentamispuuhissa! Kirjan teko vie aikaa, varsinkin kun sen haluaa tehdä huolella. Paranemisia ja kivaa viikonloppua!

Alexandra-Kiitos! Taulu on huoneen kaunistus. Kysäisepä mitä mies tuumaisi pienestä seinän purusta. Meillä piti vaihtaa keittiön ikkuna kiinteäksi ja olihan sitä hommaa talotehtaan miehillä siinäkin. :)
Jaksuja sulle valokuvien sortteeraukseen!

Villa Vaahtokarkki-Teidän Villa Vaahtokarkki on oikein namu tuossa kuvassa, kuten oikeastikin! Perhostaulu on juuri oikealla paikalla. :) Tilasin Shutterfly:ltä jenkeistä. Monelta firmalta on vaikea tilata Macillä. Raksakuvakirja olisi tosiaan kiva saada aikaiseksi. Pistä ihmeessä blogi pystyyn!
Anonyymi sanoi…
Hei! Koukussa valokuvakirjoihin täälläkin. Aion tehdä joka vuodesta oman kirjan ja iso työ siinä onkin, mutta kyllä tulos palkitsee!
Kiitos ihanasta blogistasi. Minullakin kaksi pientä poikaa ja samanlainen tyyli sisustuksessa. Tekstisi ovat monesti kolahtaneet kunnolla!
Elina
Kamomilla sanoi…
hei!
Kiva että jätit viestin blogiini, sillä sitä kautta löysin tänne :) Ihana kaunis koti teillä!

Mukavaa viikonloppua!
Kamomilla
Heh tiedän tuon tunteen kun rupeaa tuota 10.000 kuvaa käymään läpi. Nimittäin vähän samaa vikaa meikäläisellä. Olen tehnyt aina vuosittain lastemme kuluvasta vuodesta valokuvakirjan ja nyt kaksi viimeistä vuotta on vielä tekemättä kun noita kuvia on oikeasti NIIIIIIN paljon, että jo sieltä kuvien löytämiseen menee hirmuinen aika. Ehkä kesällä sitten käyn urakkaan. Huoh! Nyt jo ahistaa :) Minkä firman kuvakirjoja olet muuten käyttänyt? Siinäkin jo urakka, että löytää se kivoimman pohjan. Kaikki tähän astiset olen tehnyt eri firmoilla. Mukavaa viikonloppua!
Tuire sanoi…
Elina-Kiitos kauniista sanoistasi! Hauskaa, että ollaan samassa veneessä pienine poikinemme. :) Sulla on siis systeemi, kirja joka vuodesta. Varmasti hyvä juttu. Mä vielä etsin rytmiäni. Valokuvakirjan käteen saaminen on hyvä palkinto uurastuksesta!

Kamomilla-Kiitos ja mukavaa, että löysit tänne! Aurinkoa viikonloppuusi!

Cride-Urakka ja juuri se luopuminen kun joka kuvaa, ei voi ottaa mukaan on työlästä. Sitten itse kirjan teosta kyllä tykkään. Ai sinullakin on kirja joka vuodesta systeemi. Täytyy pohtia omaa systeemiä. Olen tehnyt kirjani jenkkifirma Shutterfly:ssä. Siellä saa nyt tehtyä ihan millaisen vain haluaa.
Hauskaa viikonloppua!
Lovviisa sanoi…
Niin ihanata...Kuullostat ihan minulta jottain kaksikymmentä vuotta sitten :)
Tuire sanoi…
Lovviisa-Kuullostanko...aika ihanaa. :)
Riitta Sinikka sanoi…
Ihana idea pitää valokuvakirja esillä, eikä piirongin laatikossa! Iloista päivää!
AnnaO sanoi…
Kaunis taulu ja ihania kuvia teiltä :)
Valokuvakirjat on kyllä kivoja, pitäisi meidänkin teettää pari kirjaa kun ei ole moneen vuoteen niitä teetetty.
allidaalia sanoi…
Kiva laittaa muistot kirjaan. Niitä on helppo selailla. Olen tehnyt anopille amerikkaan monta kirjaa minun ja J:n yhteiselosta. Näin hän saa osallistua meidän elämään kuvien kautta.
Teidän olkkari on niin kaunis ja valoisa. Kivaa Viikonloppua !
Tuire sanoi…
Riitta Sinikka-Eikö olekin kiva idea nostaa kirjat esille. :)

AnnaO-Kiitos! Kuvakirjan teko vaatii aikaa, mutta on kivaa ja tulos palkitsee.

allidaalia-Kiitos! Ihanaa kun aurinko paistelee ikkunoista sisään. Anoppi on varmasti iloinen kun olet tehnyt hänelle kuvakirjoja. :)
Anonyymi sanoi…
Ihana blogi sinulla!

<3llä: http://khetkia.blogspot.com/
Voi voi, minäkin TAHDON tehdä valokuvakirjan!

Kaunis ja rauhallinen olohuone. Miten saat pidettyä sen puhtaana kahden pikkupojan kanssa?
Tuire sanoi…
Hetkiä-Kiitos! Tulenpa kurkkaamaan sinun blogiasi. :)

Mia-Teepä valokuvakirja ihanasta talostanne ja kaikesta kauniista taiteestasi! :) Sohvanpäälliset on pestävät. Kesällä vaihdetaan ulkohousut sisähousuihin. Puhtaus ei ole ongelma, mutta epäjärjestys on. :)