Kesäkukkien siemeniä

Minusta on tosi kiva tunnelmoida siemenpussien äärellä ja unelmoida täydellisestä kukkapenkistä.
Ostin sellaisia kukkia, jotka voi kylvää suoraan maahan toukokuun lopussa. Esikasvattaminen on kivaa. Kylvämisestä saa ihanan kevätmielen. Mutta minulla kasvien siirto ulos epäonnistuu usein ja suoraan maahan kylvetty siemen kukoistaa esikasvatetun ohi. 

Viime kesänä onnistuin erilaisten unikoiden, espanjan neidon ja tsinnioiden kanssa. Ne kasvoivat nopeasti ja kukkivat tosi pitkään. Niitä oli ihana käydä napsimassa maljakkoon!

Tänä vuonna lähdin tumma- ja valkokukkamuotiin mukaan. :) Vaaleanpunaista taloa vasten nämä värit näyttävät oikein hyviltä. 

Japanin akileija, lehtoakileija, törmäkukka, sievikki, 
salvia, pioniunikko, sormustinkukka ja kosmos.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy kermanvalkea auringonkukkauutuus, johon ihastuin. Ostin siemenet siemenkauppa.com:sta ja Plantagenista. Olen oppinut hankkimaan siemenet ajoissa ennenkuin suosikit myydään loppuun.

Kukkaunelmien lisäksi olen suunnitellut vaatehuoneen sisustusta ja säilytystä. Ensi viikolla pääsen myös antiikkiunelmiin ja ensi kertaa Tukholman antiikkimessuille! Jipii!

Ulkona hohtaa helmikuun hanget ja huomenna hiihdellään!

Kommentit

allidaalia sanoi…
Antiikkimessut kuulostaa kivalta ja vieläpä Tukholmassa ! :)
Varmasti teet hyviä löytöjä.
Kauniita kukansiemeniä olet pihaasi valinnut. Kevät ja Aurinko...niin ihana yhdistelmä!
Hauskaa Hiihtoreissua !!
Saila sanoi…
Antiikkitapahtumat kuulostavat todella houkuttelevilta! Ihania kukkia olet valinnut, menestyksekästä kevätkylvöä!
Eeviregina sanoi…
Kauniita kukkia aiot kylvää! Mulla on vähän sama juttu, esikasvatetut ei meinaa päästä ulos asti, mutta jospa kylvän ne suoraan ulos ensi kesänä.
Tuossa aiemmassa postauksessa on ihanan valoisa huone!
Niin kauniit virkatut verhot ja matto. Kävin tänään Kankurissa tutkimassa juuri tuollaisten mattojen mallia, kuteet odottavat jo kotona.
Äitini virkkasi aikoinaan pitkiä verhoja ja kappoja, mutta ihan valkoisia ei taida olla yhtään.
Luonnonvalkoisia, beesiä ja keltaisia löytyy, pitäisikin joskus kokeilla niitä meille.
Mukavaa helmikuun viikonloppua ja ystävänpäivää!
Tuire sanoi…
allidaalia-Kiitos! Kevät saa tulla kun kukatkin on jo valittu. :) Tukholman messut ovat kuulemma suuuret. Aika jännää!

Saila-Kiitos! Toivotaan, että kukat kukoistavat yhtä ihanasti kuin viime kesänä. :) En millään malta odottaan Tukholman antiikkimessuja.

Eeviregina-Kiitos! Suorakylvö on toiminut mulla hyvin. Voi ihanaa, että aloitat virkkaamaan. Kokeile ihmeessä äitisi tekemiä verhoja, ne ovat varmasti kauniita!
Hanna sanoi…
Taas se kiusausten aika kaupoissa on alkanut, siemenpusseja on jo kaikkialla. Mulla on ainakin 10 vuotta käynyt joka vuosi niin että päätän vakaasti etten osta kuin maahan kylvettäviä koska esikasvatettujen kanssa en ole koskaan onnistunut (okei, pari kertaa mustasilmäsusannien kanssa). Sitten kuitenkin haaveilen kaikista ihanuuksista mitä ei saa kuin esikasvatettuina ja päätän että kokeilen vielä kerran, jos vaikka tänä vuonna onnistuisi. Kylvän ja kasvatan, hoidan ja huolehdin, ja aina, ihan aina ne kuolee ennen kuin saan ne maahan. Taas on päätös koetuksella, en osta, en varmaan osta...
nanna sanoi…
Ihania kukkia!! Mun on pakko kokeilla tsinniaa, jos se on sullakin ehtinyt kukkimaan.
Oltaispa jo siinä vaiheessa, että voisi laittaa siemeniä multiin..
Tuire sanoi…
Hanna-Onneksi kukkien siemenet ovat aika edullisia kiusauksia. :) Esikasvatus toimii mulla paremmin kun kylvän ne hiukan myöhemmin kuin ohjeessa sanotaan.

Yöpakkasten välttely on turhauttavaa. UV-säteily on niin voimakasta nykyään, että sisällä kasvatettujen kukkien palamiselta suojelu on myös hankalaa. Voi olla, että minäkin silti yritän päivänsineä ja kelloköynnöstä. Onnea meille! :)

nanna-Kiitos! Tänä vuonna on paljon ihanuuksia tarjolla. :) Tsinniat ehti kukkia pitkään. Niinpä tässä kohtaa talvea tuntuu uskomattomalta, että multa ikinä tulisi esiin. Valo on jo lisääntynyt!
Nonna sanoi…
Sinä olet jo noin pitkällä. Olisikin fiksu hankkia siemenet jo nyt. Tuossahan on monta hyvää vinkkiä omaankin penkkiin.

Mukavia hiihtohetkiä! Ehkä törmätään!
Tuire sanoi…
Nonna-Näin pitkällä olen. Eikö se olekin niin, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. :) Kiva, että sinäkin pidit näistä kukista. Ehkäpä törmätään ladulla! :)
Anonyymi sanoi…
Oi, miten ihanaisia suunitelmia sinulla...Tuhkolma siintää itsellänikin mielessä...noille messuille en ole kyllä lähdössä, mutta pieni kevätretki sinne suuntaan olisi kiva päästä tekemään jossain vaiheessa :)

Helmikuun hanget- ihana sanaparsi!!!
Tunnelmallista sunnuntaipäivän jatkoa
Tuire sanoi…
Kammari-Tukholma on aina ihana! Tunnelmallista lumisunnuntaita sinne myös!