EtupihaEtupiha valmistui syksyllä. Enää pensasrivi autotielle puuttuu ja  vähän istuttamista. Kiveys tehtiin Bendersin kivillä. Pieni ylätasanne kehystettiin piispanhattukivin. Käytävään kivettiin valokiviä. Valokivet näyttävät kauniilta hämärässä, niissä hyvän värinen valo. Päivällä vieraat eivät niitä huomaakaan. Rusokirsikka oli pitkään upean punainen.


Käytävä kiertää suurta istutusallasta, jossa kasvaa rusokirsikka, pioni- ja pensasangervokaari, syyshorteniaa, vuokkoja ja havuja. Muuri on Lemminkäisen Muurikkokiveä. Onneksi kaivuri laittoi suurimman osan mullasta muurin sisälle, mutta kannettavaa riitti silti. Minusta multaa pitää olla paljon ja kasvien ryöpytä muurin yli vehreänä. Saisipa jo nähdä vaikka kolmen vuoden päähän.
Autojen alapiha on asfalttia. Asfaltti on nopea tehdä ja siksi edullisempi. Asfaltti näyttää hyvälle omaan silmääni kun se viimeisteltiin kiveysreunoin. Autotallin edusta ja käytävän pää kivettiin puolikaaren muotoon.


Muurikon valokivissä on sinisempi valo ja ne valaisevat hyvin. Harmi, että valokivet ovat erivärisiä kuten pelkäsinkin. Talvella lumen kanssa valo varmaankin näyttää kivemmalta. En löytänyt tietoa asiasta, taitavat olla vielä niin uusi juttu. Olen silti tyytyväinen valokiviin ja koko etupihaan. :)

Tähän postaukseeni en ole yhtä tyytyväinen. Koitan tehdä paremman keväällä. Talvella on hyvä suunnitella pihaa kun on aikaa ja lumesta voi muotoilla linjoja ja koittaa käytännössä paljonko tilaa toiminnoille tarvitaan. :)
Kaikki kivet ja tarvikkeet hankittiin kivikoplasta.

Iloista isänpäivän iltaa!

Kommentit

kassu sanoi…
Todella kauniit kiveykset teillä! Ihana varsinkin tuo puolikaaren muotoinen asvaltin vaihtumiskohta. Oletteko itse suunnitelleet kaiken vai käytittekö ammattiapua?
selma sanoi…
Ou my, mikä piha! Ja mun lempikasveja paljon. Eipä uskoisi, että on niin tuore talo, kun piha on kuin unelma. Oot kyllä aikaansaava!
Tuire sanoi…
Kiitos kaunis kehuista kassu! Piha on ihan itse suunniteltu. Kävin talvella 2009 työväenopistolla pihan suunnittelukurssin. Siitä oli apua ja samassa tilanteessa olevien naapurien kanssa ollaan paljon puhuttu pihoistamme. :)
Tuire sanoi…
Kiitos selma! Kun taloa alettiin rakentaa päätin, että haluan pihan pian kuntoon. Välillä suunnittelin melkein enemmän pihaa kuin taloa. :) Olisin halunnut paremmat kuvat, mutta aina sataa ja/tai lasten lelut ovat levällään. Hauska kuulla, että kasvit ovat sinunkin lemppareita. Tulisi jo kevät!
Terhi sanoi…
Upeassa talossa upea piha! Ja vau, vielä itsesuunniteltu? Oot kyllä kätevä emäntä ;)
Saila sanoi…
Hieno! Minustakin valokivet ovat hyviä, useimmat todella hyvän näköisiä ja nuokin muurissa olevat, kuten sanoit, todella kivat talvella.
Hieno tuo kiveyksen ja asfaltin yhtymäkohta, yksityiskohdat ovat tärkeitä sillä ne viimeistelemällä näyttää materiaali kuin materiaali hyvältä :-)
Tuire sanoi…
Kiitos Terhi! Käteviä emäntiä kumpainenkin. :) Tulisipa lunta, en malta odottaa miltä piha näyttää lumisena.
Kotomon Taina sanoi…
ihana! meillä kivetykset taitaa jäädä kesään 2013 kun oon palannut tienaamaan... :P no, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! ;)
Tuire sanoi…
Saila-Kiitos, kiitos! Ammattilaisen kehu ilahduttaa erityisesti. :) Valokivet ovat vielä kauniimmat kuin kuvittelin. Yksityiskohdat huolittelevat pihan. :)
Anu sanoi…
Teillä on valtavan kaunista niin pihalla kuin sisällä! Valokivet ovatkin mulle ihan uusi juttu. Tuovat kyllä hurjasti käytännöllisyyttä pimeänä aikana.
Tuire sanoi…
Taina-Kiitos! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja kun tekeminen alkaa jää suunnittelulle vähän aikaa. Suunnittelu on kivaa!
Tuire sanoi…
Kaunis kiitos Anu! Valokivien lisäksi meidän pihaa valaisee katuvalo, joten valoa on riittävästi. Puutarhanpuolelle tulee sitten perinteisiä valoja tikun päähän. :)
Callista sanoi…
Ihana piha, kiveys, koti ja blogi :)!
Lovviisa sanoi…
Hienolta näyttää...Tuo valokivijuttu on kyllä kiva, näyttää hyvältä ja lissää turvallisuuttaa pimmeillä :)
Tuire sanoi…
Callista-Kiitos! Tervetuloa uudelleen!

Lovviisa-Kiitos! Varsinkin portaissa tarvitaan valoa. Saapa nähdä kuinka kulkuväylän valot pysyvät näkyvillä kun lunta alkaa tupruttaa ja pakkanen paukkua. Kevyen lumenalta valot varmaankin näyttävät kauniilta. :)
Anonyymi sanoi…
Sinulla on ihana koti ja piha :) Liityin blogiisi jos vaikka saisin omaan pihaani inspiraation kauttasi :) Nyt joulu on hullaannuttanut minut aivan täysin ♥

Käyn aika säännöllisesti My Country Home:ssa, aina sieltä jää käteen jotain ihanaa...
Tuire sanoi…
Elina-Kiitos! Tervetuloa lukijaksi! :) Joulu on niin ihanaa aikaa. Viime vuonna pidin joulukalenteria, ehkä sieltä löytyisi inspiraatiota?
Olisipa My Country Home vähän lähempänä meitä. Hauskaa, että pääset sinne.
Villa Brickyard sanoi…
Hei!
Löysinpä taas yhden aivan ihanan blogin ja kauniin kodin. Rupesin heti lukijaksi. :)
Tuire sanoi…
Kiitos ja tervetululoa Villa Brickyard! Mielenkiintoinen nimi blogillasi. Tulen vastavierailulle. :)
Hanna sanoi…
Hei ihan tosi upeannäköinen piha, ei uskoisi noin uudeksi taloksi. Kyllä tosiaan siisti ja viimeistelty piha on kuin piste i:n päälle.
Olisipa niin ihanaa kun saisi sisääntuloon ja autopaikoille kivetystä/asfalttia, vähentäisi hiekan kulkeutumista sisälle.
Mia sanoi…
Tosi kaunista nyt jo, ei tarvitse odottaa kolmenkaan vuoden päähän! Täytyykin laittaa muistiin nuo valokivet, sitten joskus kun mekin pääsemme pihaa laittamaan... :) Mukavaa viikon jatkoa!
Tuire sanoi…
Hanna-Kiitos! Joo, hiekan kulkeutuminen oli ärsyttävää ja meillä tuli myös mutaa, se oli näännyttävää. :) Meillä on vielä vähän hommaa kellarin edustalla kuitenkin. Hyviä pihansuunnitteluhetkiä!

Mia-Kiitos! Tykkään valokivistä tosi paljon. Hyviä pihansuunnitteluhetkiä teille myös!
AnnaO sanoi…
Etupiha on todella kaunis ♥
Anonyymi sanoi…
Hei Tuire,
Tää kommenttien jättäminen onkin ihan helppoa, kun siihen viimein ryhdyin. Tulin pitkästä aikaa piipahtamaan blogissasi. Kivetyksistä tuli todella kauniit ja valot ovat tunnelmalliset kuin koko kotisi ja blogisikin. Voi kun meidänkin piha olisi jo valmis...Mitä tiloja sinne teidän kellariin on tulossa? Meillä kellarihommat vievät nyt kaiken liikenevän ajan, eikä loppua vielä näy... - Vaaleanpunaisen talon Mari täältä toiselta mäeltä
Tuire sanoi…
AnnaO-Kiitos! Tykkään pihasta itsekin. :)

Mari-Kiitos! Kiva kun kommentoit ja hyvä, ettei se ollut hankalaa. :) Meidän kellari on ihan raakile ja sellaiseksi varmaankin jää vuosiksi. Kellari toimii varastona. Naapuri oli tehnyt kellariin upean pukeutumistilan, sellainen olisi ihana. Voi kun olisi kiva nähdä se teidän alkuperäinen vaaleanpunainen talo, viestitellään! :)
Marika sanoi…
Kauniilta näyttää piha. Minä en ole mikään asfaltin ystävä, mutta noilla kivireunoilla se kyllä näyttää tosi hyvältä. Meillä käydään juuri keskustelua pihan päällystyksestä kun mies haluaa asfalttia ja minä en. Piha on kyllä niin suuri, että kalliiksi taitaa kivillä tulla :)

Ja nuo valot noissa kivissä on kyllä hienoimpia keksintöjä, tulee niin tunnelmallisen näköistä ja samalla myös turvallista kun näkee missä se polku oikein menee :)
Tuire sanoi…
Marika-Kiitos! Olen oikein tyytyväinen asvaltin, kiveyksen ja valokivien kokonaisuuteen. Valokivet merkitsevät kulkureitin kauniisti. Suuri piha on kallis päällystää. Laittakaa paljon vehreyttä sekaan, vasta puut luovat paratiisin. :)
Satu sanoi…
Wautsi mikä piha! Olette saaneet ihan hurjasti aikaan kesän aikana! Näyttää tosi kauniilta!
Anonyymi sanoi…
Mulle tuli ikävä piirroksia laatoituksella! Meillä lapset piirtelivät innokkasti laatoitukselle pienenä - nyt ne ovat melkein aikuisia eikä tytär viitsi piirrellä laatoille kuin korkeintaan kerran kesässä nostalgian vuoksi.
Tuire sanoi…
Satu Kiitos! Melkein odotan, että pääsen luomaan lumia kivetykseltä ja saan nähdä valokivet lumiharson läpi. Työmiehet ja koneet saivat hurjasti aikaan syksyllä. :)

Anonyymi-Onpas sinulla ihana tytär kun piirtelee laatoituksille nostalgian vuoksi. :) Nuo lasten piirrustukset muuten kestivät monet sateet ja pelkäsin jo, että piirrokset ovat jäädäkseen, mutta kuluivat sitten viimein pois.
Anonyymi sanoi…
Tosi nättiä, olette kyllä onnistuneet tekemään hienon pihan!!! Rentouttavaa vkl :)
Tuire sanoi…
Kammari-Kiitos! Viikonloppuna pikkujouluilen. :) Oletpas ollut aikainen tänään. Hauskaa viikonloppua sinulle!