Kukki nyt

Syksyn viimeisiä kukkijoita meidän puutarhassa. 
Syyssyrikkä on aivan ihana ja perhoset ja mehiläiset lentelevät siinä. 
Ostin kaksi syyssyrikkäpensasta viime syksyn alesta ja ne talvehtivat molemmat hyvin. Lumimarja on kaunis pensas valkoisine marjoineen pitkälle talveen.
Kaunis katkero ja maksaruohoja.
Asteri on kärsinyt sateista, mutta kukkii pakkasiin asti.
Ritausmaruusu kukkii vielä suloisin nuokkuvin kukin.
Siemenestä kasvatin pikku tsinniaa ja valkoista samettiruusua. Karpaattien kello leviää kulovalkean lailla. Keskelle ilmestyi jokin punertava rikkakasvi? 
Califonian tuliunikko on kesän suosikkini. Se on kukkinut alkukesästä asti ja kasvaa kauniina kukkivina mättäinä. Siemenestä sekin. 
Aloitin kukkapenkin reunustamista betonikivin. Aaltoileva muovi on mennyt murskaksi ruohonleikkurista, mutta saa jäädä estämään juurien leviämistä kivien taakse. Nyt ruohon saa leikattua siististi metrin matkalta, enää 50 metriä kiveämistä jäljellä. :) Harmi, etten ottanut kuvaa kun laventelit kukkivat upeasti. Tämä Hidcote-laventeli talvehti myös hyvin.

Sateet väistyköön.
Kuulaita syyspäiviä!

Kommentit

TiinaK sanoi…
Hei!

Tuo lumimarja näyttää mielenkiintoiselta. Täytyypä harkita jospa ensi kesänä sellainen ilostutaisi omaa pihaani :)

Toivotaan todella kuulaita syyspäiviä!
Maija sanoi…
Hienoja puutarhakuvia!
Lumimarjaa ja varsinkin tuota maksaruohoa meidän pihaankin haluaisin, niistä, kun saa kivaa lisää syysasetelmiinkin ja kransseihin, no maksaruoho on ensi kesän listalla :)
Valkoinen samettiruusu on kiva, niitä sittenn ensi kesänä kanssa perinteisien sijaan. Onpas erikoinen tuo odottamaton vieraasi, kukkiiko se siis nyt ja onko kukkinut kuinka pitkään? Lehtien ja kukkienkin muodosta voisi luulla sen olevan angervo/mesiangervo laji, vaikka onkin noin matala.
Saa nähdä saanko laventelini talvehtimaan maassa ulkona, oletko suojannut omiasi mitenkään?
Senni sanoi…
Ihanaa syksyn jatkoa sinullekin!

Lumimarja on kaunis. :)
Riitta Sinikka sanoi…
Ihana puutarha!!Hyvää alkavaa viikonloppua!
Tuire sanoi…
Tiina K-Hei! Lumimarja on aivan ihana myös kattauksissa ja koristeissa. Sade saa riittää, meillä on kukkapenkit välillä ihan lätäköitä. Aurinko esiin. :)

Maija-Kiitos! Lumimarja on tosi kaunis. Rikkakasvini on aika korkea, vaikka kuvasta ei näytä siltä. Se kasvaa hurahti tuohon ihan parissa viikossa. Ehkäpä se onkin jokin angervo? En ole suojannut laventeliani millään lailla täällä enkä edellisessä pihassa, jossa se rehotti jo valtavana puskana. :)

Senni-Kiitos! Lumimarja on ihana. Onneksi tulee marjoja kun kukkaloisto vähenee. :)

Riitta Sinikka-Kiitos! Vielä on paljon perustamistyötä, mutta paljon on valmistakin. :)

Hyvää alkavaa viikonloppua,
kuulasta sellaista kaikille! :)
Lumimarja on kaunis. Maksaruoho on mun mielestä tosi kaamee..
Anonyymi sanoi…
Tiesittehän, että lumimarja on myrkyllinen? Lapsia kannattaa valistaa tästä asiasta myös.
AnnaO sanoi…
Kauniita kukkia ♥
Meidänkin pihaan pitäisi hommata kukkia jotka kukkisivat vielä syksyllä, tylsää kun enään ei mikään kuki. Lumimarja on kyllä niin upean näköinen :)
Tuire sanoi…
Reissuja ja romantiikkaa- Kiitos! Mäkään en ennen tykännyt maksaruohosta ja nyt niitä on omassa kukkapenkissä. :)

Anonyymi-Kiitos vinkistä! Puutarhakurssin vetäjä kertoi, että lumimarjan myrkyllisyys on lievää sorttia ja maku niin paha, ettei vaara ole suuri.

AnnaO-Kiitos! Syksylläkin pitää päästä taimitarhalle ja nyt voi aloittaa mainiosti myös tulppaanimanian. :)

Kivaa perjantaita!
Anonyymi sanoi…
Tuo myrkyllisyys muistui vaan mieleeni lapsuudesta, jolloin oman huoneeni ikkunan alla oli lumimarja. Se oli todella kaunis.Kun äiti sai tietää sen olevan myrkyllinen, se poistettiin kokonaan. Siihen aikaan ei tosin ollut näin paljon tietoa kasveista, kuin tänä päivänä:)
selma sanoi…
Aikamoinen puutarhuri olet! vau! Onneksi alkaa lepokausi, ei jaksaisi enää millään hoitaa pihaa ja rikkaruohoja.
Tuire sanoi…
Anonyymi-No voi harmi. Ehkä silloin oltiin ehdottomampia kuin nykyään ja tietoa tosiaan vähemmän kun ei voinut googlettaa. Nythän voisit ehkä istuttaa lumimarjan?

selma-Kiitos, kiitos! Lepokausi on tosiaan tervetullut meillekin. Mutta tulppaanit ja kirjopikarinliljat ensin maahan ja sitten lepo. :) Eläköön vuodenajat!
Heidi sanoi…
Hei Tuire, puutarhasuunnitelmat täysin kesken, joten viimeinen postauksesi antoi mukavia lisävinkkejä, kiitos niistä!! Haluankin antaa sinulle myös "Tunnustuksen" -ihanasta blogistasi joka on pullollaan kauniita kuvia!!
Esmeralda sanoi…
Tosi kivasti teillä näin syyskuussakin kukkivia! Meille pitäisi vielä syksyn kasveja laittaa, meinaa olla vähän ankeaa syksyisin.
Lumimarja on kyllä ihana, meillä ei omaa ole mutta taloyhtiön pihassa on iso pensas, josta käyn taittamassa oksia sisälle.
Tuire sanoi…
Heidi-Kiitos ja kiitos tunnustuksesta! ihania puutarhasuunnitelmia!

Esmeralda-Kiitos! Minäkin haluan lisää syyskukkijoita, jotta kesä jatkuisi. :) Meidän lumimarjat ovat vielä niin pieniä, ettei niistä voi nappasta kovin paljoa koristeeksi. Kasvavat kuitenkin kohisten.

Kukkaisaa viikkoa!
Anonyymi sanoi…
Minä niin olen odottanutkin puutarhakuvia, kun muistin kevään taimiviljelmäsi! Kiitos! Ja siitä etupihan (?) muotopuutarhasta olisin myös kiinnostunut! Millainen tuli?
Tuire sanoi…
Hauska kuulla, että muistit viljelmäni. :) Parhaat kukat tuli suoraan avomaalle kylvetyistä siemenistä.

Etupihan kuvia laittelen kuhan joku päivä ehdin kuvailla hämärässä ja ei sateessa. Voi olla paljon vaadittu näin syyssateilla.

Muotopuutarha tulee verannan eteen puutarhan puolelle joskus hamassa tulevaisuudessa, kun hommaa riittää niin paljon. Toivottavasti hama tulevaisuus tarkoittaa ensi kesää?

Iloa viikkoonne!
Terhi sanoi…
Käyhän nappaamassa tunnustus blogistani!
Tuire sanoi…
Kiitos, kiitos Terhi! Minä tulen ilomielin nappaamaan. :)
Anskuliini sanoi…
Hauskaa päästä kurkkimaan toisten puutarhaan kun itsellä ei ( vielä) sellaista ole!! Mukava kun piipahdit blogissani :)
Tuire sanoi…
Askuliini- Kiitos käynnistä! Hyviä puutarhasuunnitelmia, mutta sinulla on hienoja juttuja suunniteltava ennen pihaa olettaisin. :)
Sirkka sanoi…
Hei sinä ihana Tuire puutarhoinesi, kaunista katseltavaa ja melkein tunnen huumaavan tuoksujen tunteen!

Aurinkoisia päiviä ja nautitaan kauniista kukista!
Tuire sanoi…
Voi kiitos Sirkka! Tänään keräsin uuden kimpun syyskukkia viikonlopuksi. :)

Peukutetaan auringolle ja iloitaan kukista!