Laivan kuolaa ja muita Tallinnan terveisiä

Pienempi ihailee laivan kuohuja, todeten: 
Te on laivan kuolaa. Te tulee laivan tuutta.
Vietimme alkuviikon Tallinassa. Kävimme sadepäivänä ostoksilla Rocca al Maren kauppakeskuksessa. Siellä on paljon lastenkauppoja, pari ihanaa sisustusliikettä ja iso Noa Noa. :)


Tallinan eläintarhassa on norsuja! 
Pojat tykkäsivät krokotiileistä, apinoista ja kaloista. Eläintarhaa oli uusittu paljon verrattuna neljän vuoden takaiseen. Oli kauniita kukkaistutuksia ja esteetön kulku. Seuraavaksi uusitaan karhujen talo.

Tallinnassa on puksipuusta näin hieno muotopuutarha. Kyllä houkuttaisi kokeilla, mutta paleltuisikohan se meillä kuitenkin? Tuskin puksipuuta myöskään aitataimena löytyisi?
Tallinnassa tarjolla tosi paljon kukkia ja kakkuja, ihan pienissä marketeissakin. Kaikkialla aloittelivat hevoskastanjat kukintaansa.
Kakku herkuteltiin Mummin Tallinnan asunnossa. Kuularata helpotti poikien viihtymistä pienissä tiloissa kolmen päivän ajan. Reissu oli mukava, vaikka tosi paljon käytetyt rattaat hajosi. Taitava Mummi korjasi rattaat jollain putken liittimellä. :)
Pikkuiset retket ja matkat tuovat kesämielen!

Ystävä kertoi tekevänsä lasten kanssa kesälistan. Mekin tehdään nyt sellainen. Hauska kuulla mitä pojat kesältä odottavat.

Kommentit

Saila sanoi…
Ihanan kesäistä! Minulla on kokeilussa puksipuuaita, vasta kuuden puksin mittainen tosin :-D Selvisivät viime talvesta lähes kokonaan vihreinä, vain joitakin keltaisiksi menneitä tai lehdettömiä kohtia on. Ongelma on tosiaan se, ettei pieniä edullisia pukseja tahdo löytyä mistään, vaan ne ovat kaikki suuria kalliita palloja.
Tuire sanoi…
Saila-Kiitos! Vau! Ihanaa kun kokeilet! Mä ajattelin myös juuri sitä, että kuinka kallis kokeilu sitten olisi? Hyvä, että puksit ovat noin mukavasti talvesta selvinneet! :)
A-L sanoi…
Puksipuut ovat kivoja. Itse en ole saanut niitä menestymään III-vyöhykkeellä. Etelä-Suomessa on siis toivoa niiden suhteen.

Teillä oli varmasti hyvä reissu:)

Mukavaa viikonloppua!
Miia sanoi…
Ollaan kovasti mietitty jos lähtisi käymään Tallinnassa tai muualla Virossa, ikinä ei olla oltu ja kiinnostaisi kovasti. Onko sulla antaa jotain hyviä vinkkejä vielä näiden lisäksi? On nimittäin ihan aukko sivistyksessä tämän asian kohdalla ; D
Voi vitsi miten kivoja kuvia!

Täytyykin joskus miettiä tuota Tallinnan matkailua uudelta kantilta, en ole edes tiennyt, että siellä on noin mahtava eläinpuisto!

Kivaa viikonloppua!
Vaahtera-Maria sanoi…
Tuire, yksi aivan loistava idea saada täällä meillä menestyvä leikattava matala tai korkea pensasaita (siis minkä muotoinen vain) on taikinamarja tai sinikuusama. Taikinamarja kuulostaa tylsältä, mutta oikeasti siitä saa hienoja aitoja, "kasvireunoja", vaikka muotopuutarhaan. Sitä voi leikata kuten puksipuuta.

Tallinna ja Viro yleensäkin on kiva ja kiinnostava paikka, runsaudensarvi. Kivoja kuvia Tallinnasta :)
Mikko sanoi…
Tosi kivoja kuvia. Eläintarha on ihan kiva paikka, mutta eniten Tallinnaan liittyviä muistoja minulle heräsi tuosta kuvasta, jossa kannettiin kakkua. Ne olivat/ovat hyviä ja halpoja.
Tuire sanoi…
A-L-Kiitos! Reissu oli kiva. Me asutaan 1 vyöhykkeellä, joten ehkä voisi kokeilla. Harmi, etteivät menestyneet teillä.

Miia-Kiitos! Tallinnassa on monenlaista kivaa. Vanhassa kaupungissa tepastelu on kyllä kokemus ja siellä on paljon tapahtumiakin kesällä. :)

Villa Kaarnakallion Emäntä-Kiitos! Eläintarha paranee koko ajan, kannattaa käydä! :) Kesällä pitäisi päästä ruusutarhaan.

Vaahtera-Maria-Kiitos vinkistä! Nuo voisivat olla varteenotettavia vaihtoehtoja. Olisihan se pääasia, että reunus olisi hyvinvoivan ja vehreän näköinen.

Mikko-Kiitos! Kakut ovat Ihania Tallinnan muistoja! Olisipa meilläkin enemmän ja edullisempia kakkuja!

Iloset viikonloput!
Sannu sanoi…
Onko Tallinnassakin Noa Noan liike.En oo tienny.
Mukava reissu ollut teillä ja kiva kun Mummikin päässyt kuvaan:)
Viikonloppuja toivotan:)
Tuire sanoi…
Sannu-Rocca al Maren kauppakeskuksessa oli iso ihana Noa Noa! Mummin kanssa on mukava matkustaa. :) Kivaa viikonloppua!
tiina sanoi…
Riemullisia matkakuvia täällä.
Tuo edellisen postauksen syreeni on todella kaunis. Aina ihana, tarvii varmaan etsiä itselle myös. ♥
Tuire sanoi…
Kiitos tiina! Eikös olekin kaunis syreeni. Hyvää etsintäonnea! :)
Kiitos matkavinkistä. Mua tai meitä vaan yököttää nuo eläintarhat eläinten vapaudenriiston vuoksi. Mutta lapsille ne on kivoja paikkoja. Ja tuolla kauppakeskuksessa en olekaan ennen käynyt. Ja Tallinnan leivokset on mielettöman ihania ja halapoja.
Tuire sanoi…
Reissuja ja romantiikkaa-Ole hyvä. :) Pienet häkit ovat ahdistavia, mutta niitä uusitaan suurempiin. Eläintarhat tekevät myös tärkeää työtä lajien säilymiseksi. Leivokset ja kakut ovat ihania!
Eeva sanoi…
Moi,
asun ns.nelosvyöhykkeellä pohjanmaalla.Mulla on n. 4 vuotta ollu puksipuu ja se kun vaan
kasvaa ja kasvaa:) Istuta omasi suojaisaan paikkaan muiden kasvien lähelle niin kyllä menestyy !!!
Tuire sanoi…
Eeva-Kiitos tuosta ilahduttavasta tiedosta! Nyt kyllä istutan puksipuuta. Mietin vielä minne. :)
Satu sanoi…
Kuulostaapa kivalta reissulta. Me ei olla koskaan käyty Tallinnassa eläintarhassa, mutta nyt voisi pistää suunnitelmiin kun isompi poika haluaisi laivareissulle.
Tuire sanoi…
Satu-Kiitos! Laivamatkat ovat tosi kivoja ja perillä on eläintarha hyvä kohde. Meidänkin pojat nauttivat laivalla olosta.
Maikkuli sanoi…
Heippa! Sinulla on kiva blogi! Eksyin tänne ihan vahngossa Villatölli-blogin suosikit listalta.

Asustelen itse täällä Satakunnassa ja opiskelen tällä hetellä puutarhuriksi Kokemäellä. Koulullamme on oma taimitarha Karimaan puutarha jossa myydään puksiåuusta ns. Karimaan kantaa, joka on erittäin talven kestävää. Sitä on kasvatettu ja myyty siellä jo vuosia. Karimaan puutarhalta löytyy upea puksipuu aita joka on estänyt hyvin talvet. Suosittelen hakemaan taimet tuolta jos haluaa puksi puu aidan. Myös tuolla jo aiemmin mainittu taikinamarja soveltuu myös hienosti leikatuksi aidaksi!
Aurinkoista kevättä sinulle!