Valkea sauna

Saunasta tuli valkea.
(Tulivalkea puuttuu, tämä toimii sähköllä, hihi.)
Lasiseinäinen sauna on vähän kuin yhtä tilaa pesuhuoneen kanssa. Siksi halusin korostaa yhtenäisyyden tuntua valkaisemalla saunan seinät. 
Sauna sudittiin Supi saunavahalla valkeaksi.  
Saunan ja kylpyhuoneen katot käsitellään, kun ensin kerätään voimia.
Hylly sai vaalean harmaan värin. Kulmahylly kotiutui samassa kuormassa rokokoosohvan kanssa.
Valkeassa saunassa on erilainen tunnelma. Tykkään hurjasti.
Tein huvikseni kyselyn. Hauska nähdä mitä tykkäätte valkeasta saunasta. :)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihanan valoisa, tykkään ! Olenkin miettinyt miltä näyttää valkoinen sauna. Kivalta näyttää, nyt uskallan omankin saunan sutia valkoiseksi ja lauteet meinasin sutia vaaleanharmaiksi! Kiitos kuvista :)
Anonyymi sanoi…
Hienohan siitä tulikin, niin miksi saunat yleensä ovatkin kovin tummia, siis aina puun värinen..ilme raikastui kerralla.
Anonyymi sanoi…
Lauteet korostuvat seinistä, kuvassa ehkä liikaakin.
Amelia sanoi…
Jes! Olen aina miettinyt eikö kukaan koskaan keksi laittaa valkoista saunaa :-) Tekisin nimittäin sellaisen itsekin, jos olisi oma talo. Looking good!
Ruusa sanoi…
Kovin valoisa ja kaunis! Hienosti se jatkaa tuota suihkutilan ilmettä! :)

Itse tykkään saunan "hämystä",joten siksipä meillä on musta sauna savusaunan henkeen.

On hienoa, että saunaankin saa nykyään erilaisia värejä, eikä pelkkää puupintaa!
Niina sanoi…
Tykkään tosi paljon valkoisesta saunasta!! <3
Hieno ja erilainen,miksi saunan edes pitäis olla aina tumma!
Tummat seinät ja valkoiset lauteet yhdistelmä on myös tosi kiva!
Tuo alin kuva on ihana,vau mikä ikkuna!:)
Sirutuuli sanoi…
Mie tykkään ja olen ehdottanut miehellekin, että valkaistaisiin meidän sauna. Ei ole suostunut...
Vekarus sanoi…
Pidän todella paljon, sopii niin hyvin yhteen kylppärin kanssa. Kauniit lampetit!
Tuire sanoi…
Kiitos kivoista kommenteista! Valkoisessa saunassa on levollinen tunnelma. On tosiaan kiva, että nykyään on erilaisia saunoja. Tumman hämyisässä on varmasti tunnelmallista saunoa.

Lauteet saa minusta erottuakin. Kiva idea olisi käsitellä ne harmaiksi, sopisi meillekin. Onko jollain kokemusta tuntuuko käsitelty laude esim. kuumalta?

Säleet tulivat tosiaan tänne suihkuhuoneeseen, jonne halusin korkean ikkunan. :) Lampetit ovat kirppislöytö vuosien takaa.
Anu sanoi…
On kyllä tosi kaunista, voi juku, miten ihana tunnelma! Meillä suunnitellaan kylpytiloja talon alakertaan ja olen kovasti miettinyt tään liittyviä seikkoja viime aikoina. Oli kiva nädä nämä kuvat - kiitos :)
Päivi sanoi…
Aivan ihanan valoisa ja kaunis! Tosiaan tunnelmaltaa hyvin erilainen, kuin ehkä se perinteinen, mutta tykkään kovasti! :)

-Päivi-
Minttunen sanoi…
Tosi kivan näköinen,tykkään!Itse laitoin saunasta seinät tummiksi ja nyt nuo kuvat nähtyäni tekisi mieli valkaista seinät meidän saunasta:)
Iida sanoi…
Kiva nähdä valkoinen sauna! Itse olen kyllä ajatellut tulevaan taloon mahdollisimman tummaa, jopa mustaa saunaa :) Tykkään hämystä ja saunotaankin usein kynttilänvalossa.

Meillä on lauteet käsitelty jollain saunavahalla (?) en enää muista tarkempaa, mutta olisko ollut juurikin Supia? Lauteet on kuusta ja nyt ne on väriltään aika tummanruskeat. Eivät kuumene, vaikka tottakai aina alustan päällä istutaan, mutta laude sen vieressäkään ei ole kuuma eikä myöskään alimmat lauteet joilta kiivetään.
HoO sanoi…
Wau, todella kauniin ja viihtyisän näköistä! Kulmahyllykin on todella kaunis yksityiskohta :)
Pieni Lintu sanoi…
Ihana - saako tulla löylyihin!? :D
Senni sanoi…
Kulmahylly on ihana!
Mukavan näköistä, mutta minäki oon sitä mieltä että saunassa pittää olla pimeetä!
Anonyymi sanoi…
Ihanan valoisa :) Kaunista. Ajatonta:)
Tanja sanoi…
Aivan IHANA kylppäri ja sauna!! Ja Kiitos Tuire, tämä postaus tuli TODELLA hyvään aikaan, saatiin meki nyt sitten tältä istumalta omat kylppärisuunnitelmat päätökseen!! :D Oon ettiny jo kuukausia sitä täydellistä inspiraatiokuvaa ja tässä se nyt on. :)
-Heli- sanoi…
Ihana sauna, tuo valkoinen sopii kyllä hyvin :) Kiva tuo lasiseinä, meille on tulossa kylppäri/sauna remontti ja ollaan aateltu tuollaista lasiseinää, onko kätevä? Oliko kallis, vaikea laittaa?
Tuire sanoi…
Kiitos runsaista kommenteista! Tosi mukava kuulla, että kuvat ovat inspiroineet ja olleet avuksi omille suunnitelmille. Hyvä tietää, että värjätyt lauteet tuntuvat käytössä mukavalle. Ehkä jätän lauteet kuitenkin käsittelemättä.

Harvian lasiseinän laittoi talotehdas, sekin oli siis jo paikoillaan kun talo rekasta nostettiin. Seinä on itseasiassa pariovi. Minusta olisi parempi jos toinen puoli olisi kiinteästi lattiassa ja katossa kiinni. Lasiseinä on kiva käytössä. Tilantunnun lisäksi, on paljon levollisempi mieli kun näkee lapset kokoajan.

Voi tuota lunta! Olen aivan puhki lumitöistä ja pojan kerholle viennistä. Turvallisia matkoja kaikille!
Anu sanoi…
Enpä varmaan ole koskaan nähnyt valkeaa saunaa, mutta ei se ole yhtään hullumman näköinen.Isäni teki aikanana saunan joka oli pikimusta ja valona pieni tuikku. Mutta teidän kylppäriin kyllä sopii valkea paremmin kun musta. Olis aika synkkä näky ton lasiseinän läpi. Ja itse lasiseinä on ihana!!
ANNAO sanoi…
Kaunis sauna ♥
TiaNina sanoi…
Oliko Tuire panelit käsitelty jollakin ennen kuin laitoit valkoisen päälle? Mietin vaan,mikä homma olisi jos itse laittaisimme sen tumman puun - mikäälieolikaan nimeltään - osaan saunassa.Niin että tarviiko hioa ensin.No tosin mun mies pesee saunan kerta vuoteen joka tapauksessa niin että hioo lauteet ja käsittelee ne sitten jollakin aineella - taitaa olla niin tärkeä sauna, kun on ensimmäinen, minkä itse rakensi:)))
Raikas on tuo teidän sauna, en ole aikaisemmin nähnyt missään valkoista. Ja onpa nuo säleet nähnyt monta tarinaa jo:) Nyt lumitöihin.....
Anonyymi sanoi…
Tosi kaunis sauna! Ja kysyisinki et oliks teillä siis ihan uudet paneelit alla vai käsittelitkö vanhat paneelit valkoiseksi? Meillä on ikkunaton (PIMEÄ) sauna vanhoilla paneeleilla ja ajateltiin kesällä pistää seinät uusiks, mutta tuo valkaisuhan ois loistava vaihtoehto uusille paneeleille!
t.Merja
Anonyymi sanoi…
Kaunis sauna! Meilläkin on harmahtavan ruskeaksi sudittu, hämyinen sauna (ja lauteet), mutta valkea myös oikein kiva vaihtoehto. Kuitenkin erityisesti silmiini pisti tuo ikkuna! Onko siis säleet erilliset ja miten kiinnitetty ja mistä hommattu? Tosi kauniit ja meillä olisi tarve saada jonkinmoinen näkösuoja pesuhuoneen ikkunaan - tuommoiset säleet olisikin ihanat!
-Tiitu
Kaisa sanoi…
Aivan ihana sauna <3
Raikas ja Kaunis...
Kaunis, valkea sauna. Kelpais mullekin. VIelä valkoiset laudeliinat siihen....
Tuire sanoi…
Kiitos ihanista kommenteista! Minäkään en ollut koskaan ennen nähnyt valkoista saunaa. Vähän jännitti, mutta tykkään ja kiva kun tekin tykkäätte suurinosa.

Talo on puolisen vuotta vanha ja olemme saunoneet vähän. En käsitellyt mitenkään. Sudin raot pienellä pensselillä ja panelit vaahtomuovisiveltimellä myyjän suosituksesta.

Valkoista pellavaa on jo ostettu, se pitää enää ommella laudeliinaksi. :)

Säleet ovat näkösuojana todella kivat. Raahasin ne Bostonista, siellä niitä on joka paikassa. Ne ovat siis erilliset ja ruuvattu saranoilla ikkunanpokaan. Sivupalkissa on säleiden tarinaa enemmän.
Mari - Somasti sanoi…
Oikein nappi veto! :)
allidaalia sanoi…
Tykkään saunastasi todella paljon. Ihanan raikkaan näköinen. Kulmahylly ja lampetit kruunaavat koko pesutilan.
Kaunista!
Anna Clarissa sanoi…
Ompa nätti sauna! Itse en tykkää saunoa mut jos sellainen olis pakko hankkia niin tuollainen se olisi ;)
Johanna sanoi…
Tykkään, sauna on tosi valoisan ja raikkaan näköinen. Hieno lopputulos. Kivaa keskiviikon jatkoa.
Tuire sanoi…
Kiitos kommenteista ja kivaa keskiviikkoa!
Anonyymi sanoi…
Mielenkiintoinen sauna ja nätti. Itse haluan kyllä saunoa pimeässä ja tummassa, meillä on saunassa valona vain puukiukaasta tuleva valo. Ja hämy on mielestäni ollut syy siihen, että meillä nuorisokin saunoo yhä yhdessä keskenään ja vanhempien kanssa. Kukaan ei näe juuri mitään ja hämyssä ja lämpimässä on mukava aika ajoin jutella hiljakseen turvallisesti. Pesuhuoneemme taas muistuttaa sumuisuudessa lähinnä höyrysaunaa, koska vesi lämmitetään padassa ja se ehtii melkein aina kiehua. Pukuhuoneessa taas on talviaikaan valaistuksena vain takkatuli. Ja pihasaunasta sisälle kävellään tietysti vain tähtien valossa...
:-) Me taidetaan olla aika pimeää porukkaa!
Esmeralda sanoi…
Vau! Tosi kaunis ja ihanan raikas. Todella erilainen sauna, poikkeaa kyllä hurjasti perinteisestä suomalaisesta saunasta. Minäkin voisin tykätä valkoisesta saunasta itselle. :D
J sanoi…
Wautsi, aika jännä! En ole koskaan nähnyt valkoiseksi maalattua saunaa, tykkään kovasti! Meillä saunan katto on musta, mutta ei liian synkkää kun seinät ovat puunväriset.

Tosi raikas lopputulos :)
Tuire sanoi…
Pimeä porukka-Teillä saunotaan oikein aidoissa tunnelmissa! Kuullostaa rentouttavalle yhdessä ololle, todelliselle luksukselle.

Esmeralda-Kiitos! Valkean saunan taikaa. :)

J-Kiitos! Teidänkin sauna kuullostaa hyvälle jännittävällä tavalla.

Mukava kuulla miten erilaisia saunoja teillä on. :) Rentouttavia saunahetkiä kaikille!
Minusta valkoisten seinien kanssa sopisi paremmin harmaat lauteet kuin nuo puunväriset. Sitten tuli sellainen mieleeni myös, että valkoisten seinien kanssa sopisivat sellaiset lauteet, jotka olisi tehty keraamisista laatoista. Sellaisia on joissain kylpylöissä ja uimahalleissa. Perinteiset lauteet eivät omasta mielestäni näytä kovin kivoilta valkoisten seinien kanssa. En siis voi osallistua kyselyysi, noissa kolmessa vaihtoehdossa ei ole minulle sopivaa vastausvaihtoehtoa ;)

Meillä ei ole saunaa, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa, kun kaikki tärkeämpi on tehty, voisin sellaista ajatella. Chilessä sellaisen teettäminen vaan on vähän hankalampaa kuin Suomessa.

Ihana ikkuna ja hylly kylpyhuoneessanne.

Meillä alkaa myös ihan pian kylpyhuoneen laatoitus. Olemme ajatelleet jotain ihan valkoista peruslaattaa. Lattiassa on jo isot vaaleat laatat, samaa kuin olohuoneessa. Tahdoin, että koko alakerta on samaa laattaa. Miksi? En tiedä ;)
Anonyymi sanoi…
Hei,
näyttää ihanan avaralta ja valoisalta, todella kiva :)


t. anne
Syysunelma sanoi…
Onpa ihanan avaran näköistä!:) Onko tuo nyt ollut pitkään valkoinen, näkyykö siinä käytön jäljet miten? Olisipa ihana saada itsellekin noin valoisa sauna:)
Anonyymi sanoi…
Ihanan valoisa ja avara kokonaisuus!
Mielestäni puunväriset lauteet sopivat hyvin ja tuovat "maalaisromantiikkaa"; puunväri on lämpimämpi kuin harmaa, tosin myös harmaana varmasti kiva.

Itsekin olin ajatellut valkoista, mutta tykkään nostaa saunoessa aina jalat seinälle ja pelkään, että seinä pinttyy tummemmaksi hyvinkin pian, me kun saunomme vähintään 3 krt viikossa..?
Aion nyt kyllä kokeilla, saahan sen aina helposti tummemmaksi..

Meillä on ovi ja oviseinän yläosa lasia ja niistä saa aika usein pyyhkiä pisaroita; meillä kun on aika kalkkinen vesi. Samasta syystä kylppärin kaakelit ja niiden saumat on värjäytyneet ajan saatossa kellertäville laikuille, mitä en saa poistettua millään, yöksis. Oiskohan kellään vinkkejä puhdistusongelmaan?
Nipsu sanoi…
Ihanan erilainen sauna, jotenkin niin rauhoittava. Nykyäänkin kaikki vahaa saunojaan mustaksi tms. niin tuo on kyllä niin raikkaan ja puhtaan näköinen, että.. Ihana!
Tuire sanoi…
Kiitos kommenteista! Sauna on pysynyt kauniina, mutta saunomme myös aika harvakseltaan. :)
Heli sanoi…
Mietin juuri, miltä näyttäisi valkoiset supi-seinät ja lauteet muuta väriä - sain tästä hyvää pohjaa suunnitelmille. Kiitos hienoista kuvista!
Tuire sanoi…
Heli-Tosi kiva kuulla, kiitos! Hyviä saunasuunnitelmia sinulle!