Maria Theresia


Kristallikruunu oli kahta muuttoa paossa vanhemmillani. Nyt vasta se saatiin kotiin ja ehjänä. Maria Theresia-kruunu on hankittu osto- ja myynti-/antiikkiliikkeestä. En oikein tiedä kuinka vanha kruunu on on, mutta ei kauhean vanha kuitenkaan. 

1930-luvulla kristallin valmistus kuulemma muuttui. Sitä vanhemmissa kruunuissa on kaunis himmeä hohto. Ehkä joskus.
Kieputin valkoisen tilkun kruunun ketjun ympäri. Taitoin vain reunat sisäänpäin ja kiinnitin hakaneulalla ylä- ja alareunasta.
Nuori Maria Theresia (1717-1780) Unkarin ja Bohemian kuningatar.

P.S. Sohvalla pilkottaa uusin kangasostokseni. Siitä lisää piakkoin. :)

Kommentit

-Heli- sanoi…
Kaunis on lamppu :)
Amelia sanoi…
Kaunotar *huoks*
tiina sanoi…
Se on U-P-E-A!!!! ♥
Mia sanoi…
Aivan ihana. Kaunista!
Saila sanoi…
Ihana, kun tuossa kauempana katossa on pelkkä hehkulamppu ;-) Hyvä kontrasti, ja kuvaa hyvin sitä, että muutto on niin suuri projekti. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...
Minä ihailen sinun tyylitajuasi, koko koti on kuin yhdestä puusta veistetty, tuo kruunu esimerkiksi sopii tapettiin täydellisesti. Ja sohvalla oleva toile de jouy -kangas (näyttäisi olevan sitä?) myös. Kun ulkonakin on valkoista, on teillä kotona sisälläkin kuin kuulas talvipäivä!
Hanne sanoi…
Ihastuttava kristallikruunu!
Mukavaa sunnuntaita:)
Pakkasakka sanoi…
IIIK IHANA - mä olen ihan täpinöissäni tälläisiin valaisimiin. Todella kaunis.
Johanna sanoi…
Onpas upea valaisin, tosi kaunis. Mukavaa sunnuntain jatkoa.
Ainosofia sanoi…
Kaunis - kaunis!

Meilläkin on olohuoneessa Maria Theresia. Vähän erilainen.
Villa Kajava sanoi…
Kristallikruununne on kaunis ja näyttävä :)! Meillä on aika paljon samanlainen makkarissa sekä lampetit. Siinä on tuo keskiosa, johon sinä kieputit kangasta, kullanvärinen jonka päällä lasia(?). Yritin tiirailla kuvaa tarkasti, kangas näyttää upealta . Mihinköhän käytät sitä tai mitä teet siitä, jäädään mielenkiinnolla odottelemaan :).

Kivaa sunnuntaita!

t.Minna :)
Anne sanoi…
Vou kun on kaunis kruunu <3 itse etsin meidän olohuoneeseen samanlaista vanhaa, mutta sen pitäisi olla ainakin 12 lampun suuruinen. Tänään juuri otin taas esille Nizzan antiikkimarkkinoilta viime kesänä ostamani lampetit, jotka ovat vanhat ja patinoituneet, pitäisi keksiä niille jokin hyvä paikka :)
Sanna-Riikka sanoi…
Ihana on!!! Varmasti antaa myös kauniin valon! "Kangaspilkahdus" sohvalla näyttää aivan teidän kotiinne melkeinpä minne vain laitettavaksi ja muotoon mikä vain...mielenkiinnolla odotankin mitä siitä sitten teet.
Esmeralda sanoi…
Kaunis! ♥ Ihanan ylellinen.
Tuire sanoi…
Kiitos ihanista kommenteista!

Saila-Kotimme kuin kuulas talvipäivä; oi miten ihanasti sanottu. Kiitos! Hehkulamppu läks. :) Totesin, että yhden kruunun valo riittää kyllä. Ja kangas on juuri toile de jouy.

Ainosofia-Kiitos! Ehkäpä kruununne näkyy kuvissa, tulen kurkkimaan taas. :)

Minna-Kiitos! Oi teillä on lampetitkin! Kieputin kankaan vain ketjun päälle. Alempana on lasia ja kattokiinnikkeen päällä on myös kaunis kristallikuori, ne saivat jäädä näkyviin.

Anne-Kiitos! Teille sopisikin sellainen oikein suuri. Vanhat lampetit kuullostavat ihanilta, varmasti ne löytävät paikkansa. Mulla on sellainen kaukainen haave, että jos löytäisi pöydällä seisovan vanhan pienen kruunun. Ne ovat niin jänniä. :)

Sanna-Riikka- Kiitos! Kangas on huitaistu paikoilleen. Laitan pian kuvia siitäkin. :)

Iloiset sunnuntain jatkot!
Meillä alkaa pian poikien liikkari. Vihdoin pienempikin sai paikan perhejumpasta, kivaa!
Lenni sanoi…
Ihana kruunu, rakastan niitä <3 Mutta mistä ihmeestä fiksut lamput niihin nykyään? Hamstrasin omiin kruunuihin (melkein joka huoneessa jonkinlainen kruunuhässäkkä) 40W kynttilälamppuja, mutta nyt ne alkaa olla loppu, ja en tod tykkää niistä energiasäästölampuista, syttyvätkin niin hitaasti. Ihana tapettei teillä siellä seinässä, mistä/mitä se on? Kaunista ja harmonista, tykkään!
Kaisa sanoi…
Oih aivan ihastuttava lamppu <3
quu sanoi…
Kiva nähdä näitä kruunuja taas ihmisten kodeissa!

Ne oli kauan aikaa 80-90-luvulla melkein kirottuja, mutta nyt onneksi sisustustyylit on sen verta ihania, että kristallikruunut sopivat koteihin taas. :)

Kaunista teillä! <3
Maria sanoi…
Ihana! Innolla odotan, missä kangas on :)
Tuire sanoi…
Lenni-Kiitos! Me ostettiin juuri hehkulamppuja, vielä niitä saa. Kaapit täyteen vaan. :) Eikä se ole Suomessa energian tuhlausta, meillä kun lämpöä tarvitaan. Eri asia maissa, joissa täytyy viilentää koteja. Tapetti on Laura Asleyn Josette.

quu-Kiitos! Niin se varmaankin on ollut 80-90-luvulla. Kristallikruunut ovat kauniita.

Kiitos Kaisa ja Maria!
Laura sanoi…
Kaunis kruunu, mutta silmiin osui myös kaunis tapetti. Kenen valmistajan se on?