Joulukalenterin 4. luukku

Leivotaan pipareita. 
Juuri sillä hetkellä en olisi jaksanut, mutta poikien into oli niin suurta, etten hennonnut pistää vastaan.
Siis muotit ja matkoilta tuodut kovat karkit esiin. Viime vuonna ihastuin tähän Pentikin enkelimuottiin. Laskin huvikseni piparimuottini kerran ja olihan niitä yli sata. Silti yhä etsin ihan pientä sydäntä enkelin sydämeksi sykkimään. Ripustusreiän painan öljypullon nokalla.
Siihen asti enkelit saavat sydämen hameenhelmaa koristamaan. Alla olevat espanjalaiset Tirman Cristal-karkit olivat ihan parhaita. Ne sulivat juuri kun piparit olivat valmiita, eivätkä kiehuneet yli.
Karkkipiparit pistellään suihin ensimmäisenä, mutta ne ovat hyvin kauniita ikkunaan ripustettuna kun valo loistaa kuin lyijylasityön läpi. Sitten koristellaan vielä kuorruttella ja nameilla.
Ja tulihan hyvä joulumieli! :)

Kommentit

En olekaan ikinä kokeillut tuota karkinsulatusta. Täytyy kokeilla seuraavaksi ehdottomasti!!! Mitä nameja suosittelet? Lasipurkkinameja on kyllä nykyisellään sisustusliikkeet pullollaan, että eiköhän sieltä jotain löydy. Tänään leivoin 10 pellillistä pelkkiä pikkutähtipipareita, jotka koristellaan vielä jos ehditään. Tarjoillaan niitä huomenna esikoisen synttäreillä. Hitsi kun olisin tajunnut tämän jutun, olisin tehnyt karkinsulatuksen jo tänään :-)
Tuire sanoi…
Ihana tähtitehdas teillä Hannis! Namien pitäisi olla kovia karkkeja. Suomessa myytävissä on usein jauhoa sisällä tai päällä ja yleensä salmiakkia. Yläkuvassa olevat ruotsalaiset sulivat nopeasti, silloin ne voi laittaa vasta kun pipareita on jo paistettu vähän aikaa. Sitä pitää kokeilla. Espanjalaiset cristal-namit toimivat kuin unelma, ne sulivat tahtiin kun pipari paistui. Hyviä piparikokeiluja!
CosyCottage sanoi…
Kauniit nuo piparit, mihin nuo karkit sulatettu! Itsekin oon ihan nyt haksahtanut noihin erilaisiin piparimuotteihin ja haluisinkin niitä paljon lisää. Kun oon nyt katsellut netistä kaikkia leipomuksia mitä niillä on tehty, into on vaan kasvanut niiden hankkimiseen : ). Niillähän kun voi tehdä muutakin kuin vain pipareita. Iloista viikonloppua!
Tuire sanoi…
CosyCottage-Leipomukset kuullostavat ihanilta! Pitäisi ehkä käydä katsomassa tai sitten vain odotan jos blogiisi ilmestyy jotain hauskaa. :)

Piparista viikonloppua kaikille!
Anonyymi sanoi…
Kauniita nuo karkkipiparit! Ja minulle ihan uusi juttu! Pysyykö karkkiosa ehjänä, kun piparit irrottaa leivinpaperilta? Hyvin pitänee jäähdyttää ensin?

Meillä on piparitalkoot tänään...

Mukavaa lauantaita!

- Kristiina -
Anu sanoi…
Ostin NYCistä silloin pienen pienen sydän ja tähtimuottisarjat. Pienin sydän on 5mm halkaisjaltaan ja isoin ehkä sen 1cm. Suomalaisissa leivontakaupoissa en ole ihan noin pieniä nähnyt. Confetissa on pienin 9mm.
Minä tein eilen piparitaikinaa josta tulee suupalapipareita lahjaksi. Niitä ei koristella, mutta tehdään ehkä piparitalo tai juna.
-Heli- sanoi…
Ihania pipareita :)
Meilläkin täytyis leipoa pojan kans tässä joku päivä..ostin piparimuotteja sellaisen lajitelman jossa oli monta erilaista.
HoO sanoi…
Ihan mahtava idea tuommoinen karkkilasitus! Todella kauniita pipareita kaikki :)
Tuire sanoi…
Kristiina-Kovat karkit jähmettyvät tosi nopeaan ja irtoavat leivinpaperista helposti. Piparitalkoot ovat hauskoja!

Anu-Voi mitä ihanuuksia löysit NYCistä! Mulle riittäisi kyllä 9mm oikein hyvin. Pitää tilata. :) Piparijuna on varmasti tosi hieno!

Heli-Kiitos! Iloisia leipomishetkiä teille uusilla muoteilla!

HoO-Kiitos! Ja kiitos sanasta, karkkilasitus onkin hyvin kuvaava nimitys. Alan käyttää sitä sanaa. :)
Minni sanoi…
Onpas hyvä idea tuo karkkijuttu! Ja sulla on todella kauniita muotteja!!!

Meillä vaan ihan tavallisia muumeja yms.

Pitääpäs oikein etsiä tuollaisia ihania lumihiutale- ja enkelimuotteja.
Marika sanoi…
Oh onpas kauniita pipareita! :)
Ekaa kertaa blogissasi ja heti bongasin noin ihanan ja minullekin aivan uuden idean! Karkkilasitus - näyttävät todella kivoilta ja toteutuskin noin helppoa. Kiitos:)