Joulukalenterin 2. luukku

Lampaantalja penkillä kutsuu istumaan.
Lampaantalja tuo pehmeyttä ja lämpöä synkimpään talveen.
 Etuovelta talja on helppo lähtiessä napata pulkan, potkukelkan tai rattaiden lämmikkeeksi. Ihanaa aloittaa joulukuu valkea lumen keskellä!
Mun joulukuu alkoi varsinaisella hulinalla. Viime vuonna jäin ilman Ikean tarjoustaljoja. Tänä vuonna päätin haluta edullisesti taljoja, vaikka kuulinkin, etteivät ne olleet niin hienoja kangaspohjineen. 
Niinpä seisoimme jonossa ennen kymmentä. Ystävä otti lapset Ikean krokotiilisuunnistukseen, joka oli tosi kiva. Suosittelen suunnistusta, palkintokin oli hieno.
Lauma lähti puolijuoksua taljoja kohti. Taljalaarilla oli jo se semmoinen tunku, että ihmiset huusivat: 
Älkää työntäkö! Täällä on lapsia! 
Onneksi olin omani jättänyt ystäväni hellään huomaan. Sain laarin viimeisen taljan, plaah.
Kassoilla olikin lisää taljoja ja siellä oli ihan rauhallista. Taljat näyttivät hyviltä, ei kangaspohjia. Minä valitsin pitkäkarvaisia ja ystävä lyhytkarvaisia. :)
Olin niin tyytyväinen saaliiseeni, mutta nämä kaikki ei siis tullut meille vaan ystäville myös. :)

Kommentit

Eikä, vitsit nauroin tälle ihan kippurassa. Tiedätkö oli siellä joku muukin taljahamsterina tänään, kun itse menin sinne klo 13 tienoilla. Olin edellisenä päivänä kysynyt varastomieheltä, minne taljat pistetään ja sain kuulla että siihen joulukoristeiden viereen kassojen lähellä. Ja sinne sitten suuntasin suoraan kassojen kautta ja sain kuin sainkin kaksi kivaa pitkäkarvataljaa itselleni. Lisäksi ei mennyt jonossakaan kuin pari minuuttia, kun tällä kertaa mummot eivät ilmeisesti tajunneet jättipitkistä jonoista mennä itsepalvelukassalle. Olin tosi tyytyväinen. Ja hei, siis OIKEESTI sikahalpoja noi taljat. Meillä ne tuli pikkumiesten peppujen alle rattaisiin :-)
Hih, olipa hassu juttu! Mitä ne sitten maksoivat, kun ihmiset joutuivat tuollaisen hysterian valtaan? Olet aina tosi nätti kuvissa ja tuollaisilla pakkasillakin noin "viileät" vaatteet:)Minulla oli tänään saman verran vaatteita päällä ja meillä on sentään kevät:D Kiitos vierailuistasi ja kommenteistasi blogissani! Kävitkö muuten lukemassa vastauksen yhteen kommenttiisi...eli karppeja voi pitää lammessa Suomessakin. Netistä löytyy paljon tietoa aiheesta.
Hih, siinä riittää tarinaa ostokselle vuosiksi :) Olen itsekkin ajatellut ostaa ja miettinyt harmaata, mutta Ikean versiota en ole nähnyt vielä luonnossa . Valkoinen ainakin näyttää tosi kauniilta. Kiitos torstain luukusta :)
Amelia sanoi…
Minuakin jäi kutkuttamaan minkälaisessa tarjouksessa metsästyssaaliisi olivat ;-D Hyvä, että sait omasi! Kivoja ne ovat kyllä.

Talvista torstaita!
Tuire sanoi…
Hannis-Hauskaa, että sinäkin sait taljasi ja rauhallisemmissa merkeissä. :) Milloinkohan ne mahtavat loppua? Me jonotimme itsepalvelukassalle.

Mia-Kiitos! Meillä oli toinen kärry täynnä toppavaatteita, mutta näillä vetimillä tuli kyllä lämmin tuossa taljajumpassa. :) Lampaantaljat maksoivat juuri alle 10€. En ollut vielä kurkannut vastaustasi, täytyy käydä lukemassa. Äkkiseltään karppien kasvatus Suomessa ei kuullosta niin yksinkertaiselta.

Marie-Hih! Voin muistella urheuttani taljalla istuessani. Harmaatkin näyttivät oikein kauniilta, ne maksoivat neljäkymmentä euroa.

Amelia-Juuri alle 10€, että kyllä ne olivat tosi edullisia. Minusta ne olivat myös oikein hyviä.

Talvista torstaita kaikille!
Onnenkyynel sanoi…
Hih, täälläkin oltu samoissa puuhissa ;)
Jätin suosiolla lapset kotiin isänsä kanssa ja huristelin issekseen.
Meillä taljat tuli rekeen lastenhuoneeseen.

Onhan ollu teillä hurjaa menoa.
Minä ehin vasta 10.05 ja sain rauhassa kävellä kassoille hakemaan omani.
Olivat loppu jo ylhäältä silloin.

Ja oon myös tyytyväinen, ei tohon hintaan parempaa vois odottaa.
Ihania ovat.

Pörröstä viikkoa ;)
Helena sanoi…
Montako ostit? Jyskissä oli miun mielestä kolmellakympillä...
bellagio sanoi…
Myöhästyin, kaikki oli myyty loppuun tunnissa ainakin Tampereelta :(
Piti hakea kavereille, koirille autoon.
No itselläni on ennestään yksi makkarin mattona...
Esmeralda sanoi…
Itsekin olisin halunnut lähteä taljametsästykseen, mutta en saanut lapsia aamupäiväksi mihinkään. Nyt taljat onkin varmaan loppu... :(
Mutta kiva, että sulla kävi hyvä tuuri ja sait mitä lähdit hakemaan!
Kauniita kuvia!
Minttunen sanoi…
On varmaan ollut melkoinen kuhina,voin vain kuvitella:)
Onneksi lähin ikea on reilun 100km päässä niin ei tule aivan joka kerta lähdettyä,kun mieli tekee.
Willasukka sanoi…
Hih! Itse en ollut metsästämässä mutta kuulin että hässäkkää oli ollut, joku vanhempi rouvashenkilö oli 40 taljan kanssa Espoon Ikeasta poistunut :D Mitähän hänen sukulaisensa saa joululahjaksi..? :)
Tuire sanoi…
Onnenkyynel-Kiva, että sinäkin sait taljoja! Minusta taljat olivat oikein hyviä. Reki lastenhuoneessa, kuullostaa ihanalle!

Helena-Ostin muutaman. :) Jyskin hintakin kuullostaa kohtuulliselle.

bellagio-Voi harmi! Menipä ne siellä nopeasti, en siis turhaan ollut ajoissa. Ehkä ensi sinua onnistaa.

Esmeralda-Kiitos! Olisi jännä tietää kauanko niitä riitti. Onkohan tuo Tampereen tunti ennätys?

Minttunen-Oli kuhinaa, ihan positiivisesti kuitenkin. Moni vei varmasti ystäville.

Willasukka-No olipas paljon. Minäkin näin kuinka lähti laatikollinen, huh.

Pörröistä päivää!
Johanna sanoi…
Ihanan pörröinen talja, upea.
-Heli- sanoi…
Taljat näyttävät kauniilta ja edullisesti olette ne saaneet!
Paljonkohan noilla on hintaa normaalisti?
Tuire sanoi…
Kiitos Johanna!

Heli-Ikean normaali hinta on vähän alle 40€. Helena tuossa yllä muisteli, että Jyskissä olisi ollut 30€. Onnea taljan etsintään!
Suvimarja sanoi…
Hah, ei siis taida olla taljoja enään sunnuntaina! Itse ajattelin silloin käydä ikeassa. No eipä mitään, mielessä kyllä kävi että varmaan voin jäädä ilman. Täytyypä katsoa tuo jyskin tarjonta.
Satu sanoi…
Meillekin kotiutui yksi Ikean talja! Tosin en ollut itse paikalla vaan sain sen ystävältäni joka oli sattumalta Ikeassa samana aamuna, joten kävi hyvä tuuri :)Ilmeisesti siellä oli melkoinen ryysis!
Saila sanoi…
Hyvä että metsästysreissulla oli onnellinen loppu! Huh, minua ahdistavat tungokset enkä mene lainkaan hulluille päiville tms., vaikka olisi millainen tarjous. Ei tuo varmasti hauskaa ollut. Siispä hyvä että saalis oli runsas ja mieluisa, vaivan palkaksi!
Tuire sanoi…
Suvimarja-Voi olla hiukan heikko tarjonta sunnuntaina. :( Onnea taljajahtiin!

Satu-Hienoa! Sinulla on hyvä ystävä. :)

Saila-Minä ihan viihdyn välillä tungoksessakin, siitä tulee mukamas tehokas olo. :) Kunhan sitä ei kestä kauaa. Eilen ihmiset olivat hyvällä tuulella kuitenkin. Ja saalis palkitsi vaivan, kuten sanoitkin. :)
Villa Kajava sanoi…
Onpa kiva kalenteri :)! Hih,hauska teksti ja sinä tyytyväisenä saaliisi kanssa kuvassa ;)! Vitsi, mikä löytö tuohon hintaan! Kävin sunnuntaina ikeijassa ja silloin oli normihinta-oliko tuosta jokin mainos ollut jossakin?No ei se 40€ paha hinta ole. Mietin vain onko se pohja liukas,pitääkö pulkassa? Meillä yksi ihanan pehmoinen pitkäkarvainen talja Askosta ja pari saisi siis tulla lisää...Teidän talon väri on niiiiiin ihanan puuterisen sävyinen :)!Hienoja kuvia uudella kameralla!

terkuin Minna :)
Sanna-Pauliina sanoi…
Metsästys on herkkä taitolaji joka vaatii vaistoa ;DDD
Tuire sanoi…
Minna-Kiitos! Onneksi talo tuli sen värisenä kuin kuvittelinkin. Taljat olivat joulukuun tarjouksena. Eivät ne minusta liukkaita olleet. Hyviä taljahetkiä!

Sanna-Pauliina-Niin tai kerran ilman jäämistä. :)


En löytänyt Ikean esitettäni. Kurkatkaapa onko ensi vuoden kuukauden tarjoukset onko vuoden päästä taljahuumaa?
Tuire sanoi…
Minna-Kiitos! Onneksi talo tuli sen värisenä kuin kuvittelinkin. Taljat olivat joulukuun tarjouksena. Eivät ne minusta liukkaita olleet. Hyviä taljahetkiä!

Sanna-Pauliina-Niin tai kerran ilman jäämistä. :)


En löytänyt Ikean esitettäni. Kurkatkaapa onko ensi vuoden kuukauden tarjoukset onko vuoden päästä taljahuumaa?
Suomineito sanoi…
Jotain uutta Suomesta. Enää ei juosta ilmaisen kahvin perässä vaan taljojen ;-) Hassua kuinka aika muuttuu. Onkohan meillä Hollannissa noi tulossa tarjoukseen...Voisin tohon hintaan kyllä kanssa ostaa