Talo mallia 2010

Oli oikeasti kiva tulla kotiinkin kesämaasta. Älkää naurako, mutta oikeasti olin aivan ihastuksissani kuinka kaunista täällä olikaan. Miten viikossa voi unohtaa, mutta toisaalta näin lumiset maisemat uudessa kodissa ihan ekaa kertaa. Oli ihan pakko kurkata joka ikkunasta. :)
Oli hauska huomata, että koti tuoksuu vielä uudelle.

Rakennusmääräykset tiukentuivat viime vuoden vaihteessa. Uusissa taloissa on nyt tälläiset ikkunat, joihin ei tarvitse kuurankukkia spreijailla. Kesäaamuisin ikkunoiden ulkopinnat ovat höyrystyneet ja talvisin on kuurankukkia. Se johtuu kuulemma siitä, että nelinkertaiset ikkunat, joissa on kaasua välissä, ovat niin tiiviitä, etteivät tasaa lämpöä lainkaan.
Töpselitkin ovat sen verran turvallisia, että niiden käyttö on vaatii tarkkuutta ja voimaa ja kärsivällisyyttä. Erään kerran poikaani nukuttaessa poika vaati yövalon päälle, eiku pois, eiku päälle...Ja niin hajosi yövalon töpseli kun yritin runnoa sitä seinään. Liekö pettänyt äidin kärsivällisyys vai tarkkuus?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Upea toi alempana kunnostamas sohva! Ja ruokapoydan ymparilla olevat tuolit, mista ne on hommattu? Kunnostitko nekin itse? Ihanat!!!
Nonna sanoi…
No kyllähän nyt on niin unelmamaisemat, että ei täällä naureta! Olette saaneet sopivasti ladattua lämpöä ja aurinkoakin kroppiin!

Mukavaa joulun odotusta!
Anu sanoi…
Aivan ihania ovat viime postauksesi jälleen kerran. Sohvasta tuli kaunotar. Kyllä ihailen niin taitoasi kuin sohvaa :) Siinä on varmasti onnellista istua, kun on omin käsin kunnostettu.
Risut, kela ja matkakuvat - ah. Kuurankukkasista puhumattakaan.
Oikein levollista ja tunnelmallista adventtiaikaa ja joulun odotusta teidän perheeseen.
Tuire sanoi…
Anonyymi-Kiitos! Rokokoosohva löytyi läheiseltä antiikkikirppikseltä. Medaljonkituolit ovat Ruotsalaista uustuotantoa ja ne on ostettu ihanasta Loimaalaisesta Ribbon liikkeestä 90-luvulla. Tuolit ovat pysyneet tukevina. :)

Nonna-No hyvä. :) Lumi on niin kaunista, vaikka lämpötila voisi pikkuisen kohota. Hyvää joulun odotusta!

Anu-Kiitos! Keittiön sohvalla on tosiaan onnellista istua. Varsinkin aamu- ja iltapalalla on kiva olla lähekkäin. Tunnelmallista adventtiaikaa teidän perheelle myös.
Krista sanoi…
Voi kuinka kaunis koti! Ihanat kuvat jäisistä ikkunoista ja takaa levittäytyvästä maisemasta.
Saila sanoi…
Nelinkertaiset ikkunat... herättää kateutta varmaan monessakin kanssasisaressa, ainakin tässä, joka asuu talossa jonka nurkista vetää, ja ikkunankarmit ovat aikansa eläneet ;-) Vaan ihan hyvin vanhakin talo vaan pystyy tarjoamaan suojan, ihmeen hyvin, eikä asenteen pidäkään talvella olla sellainen että t-paita päällä voisi olla, se on hirveetä tuhlausta.
Voi voi, uusissa töpseleissä ei ole otettu huomioon poikia nukuttavia äitejä ;-) Taas on joku teoreettinen insinöörimies ollut asialla!
Marja sanoi…
Ihania maisemia... kyllä kotimaan talvi on kaunis - jos on juurikin tällaista, lunta ja pakkasta! Ajattele kuinka paljon tylsempää olisi ollut kotiutua loskaan tai pimeään ja vesisateeseen... Osaan kuvitella tuon tunteen kuinka ihanaa on palata lomalta omaan uuteen kotiin - jossa tuoksuukin vielä uudelta :)

Terkkuja sairastuvalta! Niin ja ihania nuo reissukuvat. Tuttu ranta meillekin :)
Minttunen sanoi…
Käy kateeksi nelinkertaiset ikkunat.Meillä sellaset kakan ruskeat pokat ja raakaa ilmaa tulee niin että hiukset liehuu ikkunan edessä,kun ovat pirut niin harvat :)
Ihania reissukuvia!
Tuire sanoi…
Krista-Kiitos! Minäkin olen iloinen tämän tontin löytymisestä.

Saila-Mä en ole koskaan asunut vetoisten ikkunoiden kanssa, joten en ehkä osaa arvostaa. Sydänpuiset ikkunat olisi unelma. :) Aivan joku insinööri laittaa töpseliä ihannekorkeudella seinään, eikä muista, että ihmisillä on huonekaluja lapsien lisäksi.

Marja-Pikaista paranemista teille! Hauskaa, että tekin olette löytäneet rannan. Oli ihana päästä nauttimaan kauniista maisemista ja pulkkamäestä. :)

Minttunen-Kiitos! Kaupunkikodissani maalasin ikkunat, jotka joku oli maalannut kakan ruskeaksi ihan vapaalla kädellä. Olisittepa nähneet ne. :) Onko teillä sellaista paperiteippiä liehuntaa lieventämässä?

Huomenna alkaa joulukuu! Ihanaa!
Satu sanoi…
Mitkä ikkunat, wautsi! Todellako ne pysyy noin kauniina talvipakkasilla? Siis aivan ihanat! Onhan tässä talvessa puolensa, kaikki on niin kauniin valkoista, mutta nämä pakkaset voisivat ainakin minun mielestäni olla hieman matalemmat... Mukavaa joulukuun alkua!
Tuire sanoi…
Kiitos Satu! Tälläisenä ne pysyvät tai enpä tiedä kuinka kuuraiset ikkunat ovat ennen kevättä. :) Joo -5 astetta olisi oikein passeli.