Sipulikukkia ja syklaameja

Asettelin kolme kukkeaa syklaamia heinän sekaan Arabian rikkinäiselle vadille.
Sain istutettua sipulikukkia ennen ensilunta.

Angelique-, Finola- ja Mondial-tulppaaneja. Vaaleanpunaisia, vaalean vaaleanpunaisia ja valkoisia, kaikki kerrottuja. Sommittelin näitä kaikkia erilaisten valkoisten narsissien kanssa. Mukaan hiukan Ocean Magic helmililjaa.

Tuntuu hölmöltä ostaa helmililjoja sipuleina, koska keväällä kuitenkin ostan niitä ruukussa, jotka sitten istutan maahan. Mutta nämä olivat vaaleita enkä voinut vastustaa.

Krookukset ja posliinihyasistit odottavat vielä maahan pääsyä.

Kommentit

Villa Kajava sanoi…
Olin juuri lähdössä treffaamaan nukkumattia,kun huomasin Tuiren olleen linjoilla ;). I H A N A tuo syklaamiasetelma! HItsi,pitäiskö mun kaivaa ulkovarastosta yksi "koristeistutusalusta" ja laittaa siihen syklaameja..Nuoko kestävät pikkupakkasta?Kukkatietämykseni hyvin rajallinen :). Kyllä olet ollut niin ahkera,olet laitellut sisustusta sisällä ja nyt puutarhaa laitellut,HUH!Mutta nyt linjat kiinni,hyveli yöteli :)!t.Minna
Tuire sanoi…
Kiitos Minna! Pikkupakkasen kestävät, minä ihailen syklaamejani sisällä. Pitäisi kohdistaa seuraava tarmonpuusta etuoven suuntaan, kaikki kerääntyy. :)
Hyvät yöt!
TiaNina sanoi…
Ja sitten laitat myyrän karkotukseen niitä joitakin kasveja ja keppejä kuoppiin, että ihanuudet säilyvät ( olen kuullut kyllä, millä ne myyrät pysyvät pois, mutta nyt en muista). Meillä - metsänreunan toisella puolen - on myyriä, josko jo nyt vähentyneet, mutta en ole enää jaksanut laittaa sipuleita, kun ovat ne syöneet. Kuin myös kävi omenapuiden...Eli kannattaa tehdä oikeanlaiset myyräsuojat sinne istutuskuoppaankin, että saa juuret olla rauhassa. Meillä ensi keväänä uusi rupeama, yläpihalle uudet omenapuut.....
Maija sanoi…
Kauniita nuo syklaamit ja miten paljon sipuleita olet istuttanut. Mietin itse joidenkin joulukukkien kasvatusta ja jos laittaisi pääsiäiseksin narsissiruukun tulemaan.
nanna sanoi…
Me Felixin kanssa istutettiin pari pussia sipuleita ja muutama pussukka odottaa vielä kuistilla.

Asiasta toiseen, huomasin että sulla on pöytäliina!! Ja aika kaunis muuten!! :)
Tuire sanoi…
TiaNina-Voi vitsit niitä tuholaisia, että omenapuutkin! Toivon, ettei myyrät ehkä ekana vuonna ehdi uudelle pihalle syömään. Sitten täytyy harjoitella vastatoimia.

Maija-Ystäväni olivat laittaneet tuhat sipulia! Joista myyrät ovat syöneet suurimman osan. :( Tänä vuonna laitan noin 100 sipulia ja ensi vuonna sitten lisää. Menestyksekästä joulu- ja pääsiäiskukkien kasvatusta!

nanna-Mä olen pöytäliinaillut ihan innolla vierailusi jällkeen. :) Tämä on itseasiassa vanha vahakangas, jonka meinasin jo heivata, mutta se oli hävittänyt tahransa säilössä, jee!
taburetti sanoi…
Kauniin kukka asetelman olet tehnyt syklaameista ..:))
Joka syksy huomaan itse pistäväni lisää sipulikukkia maahan, tosin tuntuu, että kaikki niistä ei tule pintaa, ainakaan meillä.
Tortaita toivottelen sinulle!!
Jaana
sariw sanoi…
Oih, vaaleansinisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmä on kyllä tosi herkullinen : ) Upeita sipuleita oletkin löytänyt.
Mukavia istutuskelejä !
Ihanan pitkäjänteistä puuhaa, istutus nyt ja ihailu keväällä.
Kumminkin voi jo iloita vaikkei lopputulosta vielä näy :)

Kaunis kukka-asetelma!
Anoisaa torstaita:)
Anu sanoi…
Herkkiä, kauniita sävyjä. Olen tänä
syksynä aivan unohtanut piilottaa sipuleita maahan! Nyt pitääkin tarttua toimeen.
Syklaamiasetelmasi on ihana. Minäkin ajattelin hakea huomenna alkavan syysloman kunniaksi syklaamin :)
Iloa,
Anu
Tuire sanoi…
Jaana-Kiitos! Toivotaan, että kaikki nousevat ja kukkivat, vaikka varmaan osa jää. Sipulit näyttivät elinvoimaisilta.

sariw- Kiitos! Minäkin tykkään, sama yhdistelmä oli jo vanhassa kodissa. Viipyilin sipulihyllyjen edessä, niitä on niin kiva valita. :)

Marie- Kiitos! Nyt voi nähdä kukkaloiston mielikuvissaan. Lieko todellisuus tarua ihmellisempää?

Anu-Kiitos! Plantagenissa oli muuten sipulit puoleen hintaan. Iloista syyslomaa!

Valoisaa torstaita kaikille!
Teija sanoi…
Kauniit syklaamit! Kiitos muistutuksesta, mullakin autotallin nurkassa oottelee viime keväiset sipulikukat istuttajaa. Ainakin kokeilen, nouseeko ylös keväällä. Nyt vaan tuulee sen verran, ettei oikein tee mieli lähtee istutuspuuhiin..!
Hanna sanoi…
Oisipa ihana istuttaa sipulikukkia mutta nounou. Meitä odottaa sitten tosi epämääräinen ja mutainen piha keväällä.. :/
Hannis sanoi…
Moikka!

Istutin viime syksynä aivan kamalasti sipuleita ja voi että kun olin tyytyväinen sitten keväällä + kesällä. Aínut, että parhaat tulppaanit kukkivat, kun olimme kesäkuun alun 2vko reissussa. Mutta muuten onnistui hyvin. Uudella tontilla on kuulemma omenapuiden alla skilloja aivan hurjasti!

Ihana toi vaaleanpunavalkoinen tulppaani, rakastan just sitä väriä :-)

Kiiruun keskeltä terkkuja!!!
Saila sanoi…
Ihanaa pastelliunelmaa on tulossa kevääksi! Nuo vaaleansiniset helmililjat olivat varmasti vuoden parhaimpia ostoksia, sitten kun ne keväällä aukeavat niin sitä ymmärtää miksi :-) Ne ovat niin pieniäkin, että niitä voi olla monen monta.
tiina sanoi…
Ompa soman värisiä kukkijoita sinne tulossa. :)
Tuire sanoi…
Teija-Kiitos! Minä en taida jaksaa nostaa sipuleita ylös joka vuosi. Hyviä istutushetkiä!

Hanna-Seuraavana vuonna sitten.

Hannis-Kiva kuulla, että sipulit kukkivat kauniisti. Se huono puoli matkoissa on, vaikka ihana päästä välillä muihin maisemiin. Voi skillat ovat ihania!

Saila-Kiitos! Täytyy laittaa helmililjoja lisää ruukuista ensi keväänä.

Tiina-Kiitos! Onneksi valikoimaa piisaa. Sipulihyllyn edessä on niin hauska haaveilla. :)