Rokokoosohvan sisuksissa


Tänään tartuin härkää sarvista ja aloin purkaa sohvaaani. Aloitin irrottamalla tämmöisiä nupinauloja.

Plyysin alla oli pehmeä kerros, ehkä villaa. En tiedä kuuluuko sen näyttää näin roskaiselta vai onko se likaantunut? Ötököitä en siitä erottanut.

Vaalea kangas suojasi kiehkuraista luonnonmateriaalia. Mitähän se mahtaa olla?

Kiehkuraisen alla säkkikangas, jonka sisällä meriheinää. Nämä kerrokset ovat oikein siistin näköisiä. Joku on paikannut reunaa sinisellä kankaalla.

Enempää en vielä tohtinut purkaa. Huomenna menen kirjastoon lukemaan aiheesta. Jos osaatte auttaa minua niin otan ilolla tiedon vastaan. :)

En usko, että meriheinä olisi ikuista, täytyyhän sen jauhautua tomuksi ajan saatossa ja levitä ilmaan. 

Myyjä arvioi sohvan 1950-lukulaiseksi jurvalaisen käsityön näytteeksi. Sivusta näkeekin kuinka se on spreymaalattu. Kunpa saisimme aarteemme pian käyttöön.

Raksa-aikataulut seuraavaksi, lupaan.


P.S. Otin minäkin sanavahvistukset pois käytöstä, joten kommentointi on entistä helpompaa ja ilahdun niistä kovasti. :)

Kommentit

Ihana sohva. Valitettavasti olen entisöinnistä aika tietämätön, luotan ammattilaisiin. Mutta jos vain into ja aika riittää, niin mikäs ihanampi harrastus!

Onnea sohvaurakkaan! :)
Vekarus sanoi…
Valitettavasti en osaa auttaa, mutta innolla odotan millaisen sohvasta teet!

Mukavaa loppuviikkoa!
Anu sanoi…
Voi kun on kauniin mallinen sohva. En kyllä entisöintiasioissa osaa avustaa valitettavasti mutta seuraan innokkaana, että mitä syntyy.
Mukavaa viikon jatkoa,
Anu
Amelia sanoi…
Oolalaà mikä kaunotar tuosta kehkeytyykään <3 Onnea urakkaan!
Terhi sanoi…
Mielenkiinnolla minäkin seuraan sohvakaunottaren kunnostusta, mutta auttaa en valitettavasti osaa.
Kesäkukka sanoi…
Kirjastosta varmasti löytyy neuvoja, jos vaan oikeanlaiset kirjat on paikalla :)

Tulee varmasti kaunis sohva!
Tuire sanoi…
Kiitos ihanista kommenteista!
En löytänyt googlestakaan nopeasti mitään hyödylistä projektiin. Luotetaan huomiseen kirjastoreissuun. :)
nanna sanoi…
Mulla olis pari aiheeseen sopivaa kirjaa. Haluatko lainaan? Niillä ei ole edes kiire takaisin.

Voisin ajaa ne sulle aamupäivällä töihin mennessä!
Tuire sanoi…
Olisko! No voi haluan kyllä!
Ai ei ole kiire takaisin, tämä vissiin näyttää pitkältä projektilta. :)
Me lähdetään kävelemään kappelille ennen yhtätoista. Tuhannet kiitokset!
Anonyymi sanoi…
Minäkin otin sanavahvistuksen pois kun itse olen kokenut sen hieman "rasittavaksi" muille kommentoidessa. Melkoiset pehmusteet tuossa sohvassa! Näyttää kyllä Jurvalaiselta ja Jurvassahan toimii yhä useita kalustetehtaita, niistähän voisit myös kysyä neuvoa jos et onnistu muualta saamaan tietoa!
nanna sanoi…
Meillä on niin paljon muuta projektia, että mööpeleiden kunnostamisen taidan aloittaa vasta eläkkeellä :) Että sellainen mukava laina-aika irtoaa täältä.

Mä meen yhteentoista töihin. Jätän ne sun ovenkahvaan, jos et ole enää kotona.
Tuire sanoi…
Marilla-Kiitos hyvästä vinkistä! Ei tullut itselle mieleen.

nanna- Enköhän mä tuolla laina-ajalla pärjää. Ei munkaan pitänyt tätä tehdä, vaan ihan vain verhoilla. :) Hurjasti kiitoksia!
allidaalia sanoi…
Kaunis sohva!
Hienoa että itse entisöit sen.
Onnea urakkaa!
Vien aina Etappiin ongelmalliset vanhat huonekalut korjattavaksi. Etapissa työttömät entisöijät tekevät todella edullisesti ja hyvää jälkeä. Suosittelen jos omalla paikkakunnalla on tämä työpaja ja omat taidot eivät riitä entisöintiin.
tiina sanoi…
Tuo sohva on niin kaunis, aivan ihana. <3
Pura koko fyllinki pois, katso onko jousien sidokset vielä kunnolla kiinni, jos ei ole niin niitä pitää korjata. Sitten uusi juuttikangas pienillä nauloilla kiinni ja uutta meriheinää tilalle kunnon toppaukseksi.
Sitten siihen ommellaan kangas meriheinään kiinni joka pitää toppauksen paikoillaan.
(ompelukset tehdään juuttinarulla)
Ja vielä pehmuskerros, vaikka ohut tuollainen vanulevy.
Sitten päälliskangas.
Näin se taitaa edetä, jos on joku "oikea verhoilija" niin korjatkaa toki... itsellä on jokunen vuosi siitä kun viimeksi verhoilin,
saattaa muisti pätkiä. ;D
Voi että, tuosta tulee niin IHANA!
Tuire sanoi…
allidaalia-Kiitos vinkistä! Onko se etappi sellainen paikka, että tekevät kohtuullisen nopeasti vai meneekö siinä vuosi?

tiina-Kiitos neuvoista! Hyvä kuulla, että sinäkin purkaisit vanhat fyllit. Alta katsoen näkyy sellaiset aaltomaiset jouset, jotka vaikuttavat hyväkuntoisilta. Meriheinä vähän arveluttaa mua kun ollaan astmaatikkoperhe ja se on varmaan työläs laittaa. Kehtaanko sanoa, että saatan ostaa Etolasta vaahtomuovipatjan.

Ihanaa kohta nanna tuo kirjansa.
Anonyymi sanoi…
Hei!

Itse aloitin juuri toisen verhoiluprojektini kansalaisopistion kurssilla. Voin suositella Sari Hakalan kirjaa nimeltä Perinteinen verhoilu, siinä on minusta sellainen perusteos, jolla pärjää aika pitkälle.

Satu
Anna-Clarissa sanoi…
Hei!
Serkkuni Hannis (Toukokuun tyttö :)) vinkkasi minulle tämän sinun blogin. Meillä on sama tapetti olkkarissa ja Ektorpin soffaa, vitriiniä yms. Katsoin läpi sinun vanhoja postauksia ja niin näyttää kotoisalta :)

t. Anna
Tuire sanoi…
Satu-Kiitos vinkistä! Nannan tuomat kirjat vaikuttivat myös hyviltä. Ehkäpä etsin vielä suosittelemasi kirjan. Mukavia verhoiluhetkiä sinulle!

Anna-Clarissa-Hauskaa, että meillä on sama maku. :) Kävin minäkin vierailulla blogissasi.
Saila sanoi…
Onnea entisöintiin! Luulisi ettei meriheinä ole kovin allergisoivaa, varsinkaan kun se on tiiviisti kankaiden sisällä eikä siis pölyä keräämässä. Mutta kyllähän vaahtomuoviakin kalusteisiin laitetaan, mikä itsestä vaan tuntuu hyvältä. Ei tuo kuitenkaan ole mikään "Suomen ensimmäinen sohva" jostain 500 vuoden takaa, jonka materiaalinen vaihtaminen olisi jonkinlainen rikos :-)
Kiva kun jaksat sen laittaa uudeksi, kaunis huonekalu löysi uuden perheen.
Cal Girl sanoi…
Hei, kiitos ihanasta blogistasi! En ole kaynyt taalla pitkaan aikaan, mutta nyt on talokin valmistunut. Onnea! Keittion antiikkikaappi on ihana!
Tuire sanoi…
Saila-Kiitos kommentista! Helpotti. :) Purin tänään kaikki pehmut ja imuroin. Sitten päästin vanhemman pojan irrottelemaan nauloja kanssani, jonka jälkeen pieni astmaatikko oli aika tukossa. Lääkettä, vaatteet koneeseen, suihkuun ja hiustenpesu. Kyllä se nyt tulee vaahtomuovista.

Cal Girl- Kiitos sanoistasi! Ja rokokoota se kaappikin, tästähän tuli rokokookoti ihan vahingossa. :)
Hieno sohva! Rohkeasti olet ryhtynyt sen entisöintiin itse, hyvä hyvä!
akissfromthepast sanoi…
hieno sohva :) näyttää jurvalaiselta, mutta voi olla kyllä vanhempikin.. laitahan kuvaa sitten kun on sohva verhoiltu uudelleen :)taidanpa liittyä lukijaksikin on sen verran kiva blogi sulla!