Kodinhoito ja !


Kiitos teille kauniista sanoistanne! Koti on tuntunut, jos mahdollista vieläkin onnistuneemmalta, kommenttienne myötä.

Lukijoitakin on nyt yli sata, mikä olisi aivan juhla-arvonnan paikka, mutta nyt en taida jaksaa ajatella sitä. Sorry, mutta myöhemmin sitten. 

Olen saanut tunnustuksia Sanna-Pauliinalta Nostalgiaa ja patinaa-blogista, Ninalta Kukkarinne-blogista ja  Aamunkukalta Prinssita ja viikarit-blogista. Kiitos niistä, ne ilahduttavat! Nyt en saa niitäkään laitettua eteenpäin. Toivottavasti ymmärrätte, varsinkin jos luette eteenpäin.
Meillä piti olla hektisen hauska viikko. Joka päivälle jotain kivaa ja erilaista.

Eilen huomasin kellarin katosta tippuvan vettä!

Soitto ja putkimies tuli tänään. Vuotava viemäriliitos löytyi kerrosten välistä. Yläkerran kylppäri käyttökieltoon ja huomenna tulee toiset miehet repimään tämän kauniin kodinhoitohuoneen. Sitten kuullaan lisää.


Puutarhanaru sai paikan peltilaatikostosta, joka löytyi kesällä Sokokselta.

Ikean jakkara (10€) on maalattu hopean harmaalla Allbäck-pellavaöljymaalilla. Ikeasta myös pitkään etsimäni matto, jossa ei ole kumipohjaa ja joka on siksi hyvä heittää pyykkiin.

Tämä liila kodinhoitohuone on ensimmäiseni. Laskutilat ja kaapit tuntuvat ylellisille. Pitkän harkinnan tuloksena en ottanut yhäkään kuivausrumpua. Pyykit kuivuvat ekologisesti ja edullisesti telineissä kylpyhuoneessa tai tällä pitkällä seinällä.

Nyt on huoli vesivahingosta ja mieli apea. Olin niin nauttinut tästä uudesta kodista. Kaikki tuntui onnistuneen ja olevan hyvin.

Kommentit

nanna sanoi…
No persuke!!! Olipa tylsä käänne... Mut hei, KAIKEN voi korjata. Vaivaa ja riesaa siitä tietysti on. Mä olen jotenkin jo liian tottunut noihin juttuihin.

Meillä on kuivausrumpu, jonka olemassa olon olin jo ehtinyt unohtaa, kun en sitä juurikaan käytä. Tänään ystäväni Ikeassa haaveili kuivausrummusta, kun muistin edes koko kapistuksen olemassa olon. Ilmankin selviää, varsin mainiosti. Ainoa missä se helpottaa talvisin, on lakanoiden ja pyyhkeiden kuivatus pesun jälkeen. Muuten se on mun mielestä lähinnä vaatteiden tuhoaja.
Tanja sanoi…
Voi ei!! :( Varmasti harmittaa ja ketuttaa ja hatuttaa, en voi edes kuvitella! Toivotaan ettei ois kovin pahaa tuhoa tullu.

Mut aivan ihana kodari! Ehottelin miehelle just eilen jotain noin vaaleaa lattiaa kodariin myös, mutta se meinaa kuulemma kävellä likasilla työkengillä just sieltä...

Onko nuo ovet samat ku keittiössä?
Wilhelmiina sanoi…
Voi teitä, paljon voimia ja rutistuksia täältä jatkaa eteenpäin. Onneksi uusia pintoja saa aina :)
Mukavaa viikkoa kaikesta huolimatta!
Tuire sanoi…
nanna-Kiitos lohdutuksesta! Olenkin ajatellut teitä tämän episodin yhteydessä. Mä kuivaan lakanat portaiden kaiteella tyylikkäästi. :)

Tanja-Toivotaan, ettei olisi kovin paha. Huomenna sen pitäisi selvitä.
Kurakenkäkodari tarvitsisi varmaan tummat saumat, laatta voi kaiketi olla vaalea? Ovet näyttävät samoilta, virallista totuutta en edes tiedä. :)
Taso on betonilaminaatti, tykkään siitä.

Wilhelmiina-Kiitos rutistuksesta! Toivotaan, että saadaan hyviä uutisia.

Kepeämpää viikkoa teille!
Hannis sanoi…
Voi hiisi, tää ei ole kivaa :-(

Mutta kyllä se kuntoon tulee ihan varmasti - toivottavasti pian!!

terkuin H
Saila sanoi…
Voi ei!!! Harmi! Voimia huoleen. Onneksi kyse ei ole elämästä ja kuolemasta eikä kukaan ole vaarassa, se pistää aina asiat perspektiiviin.
Kaipasin kuivausrumpua ehkä ekaa kertaa elämässäni kun yritin pestä kahta untuvatyynyä jotka eivät kuivuneet ikinä vaan alkoivat haista, pesin uudestaan ja sama juttu, tietysti :S
Vein ne sitten pesulaan, mutta niissä on edelleen vähän paha haju, hitsi!
TiaNina sanoi…
Moikka, toivottavasti kaikki selviää pienin murhein - ja onneksi ainakin on takuut. Tarkoititko että ykkös- ja kakkoskerroksen välissä vai ykkösen ja kellarin? Meillä oli nimittäin jokin vastaava ykkösen ja kellarin välissä, vettä tippui autotallin lattialle, mutta todettiin sitten kuitenkin pieneksi murheeksi - jokin "helmi" lytyssä liiasta kiristämisestä joidenkin putkien liittymäkohdassa, josta sitten osin myös "kondensoi" vettä. Ihanan tila kodinhoitohuone - meillä liian kapea, aina täynnä jotakin treenikassia, koiran pyyhettä, pyykkikoria...jne elämänjälkiä :)
Aamunkukka sanoi…
Ymmärrän täysin että ajatuksesi ovat jossain muualla tällä hetkelllä:-(

todella kurja tilanne teillä, mutta ajattele positiivisesti. Jos repivät tuon kauniin huoneen niin korjaavat myös;-)entistä ehommaksi. Meilläkin on muuten uudisrakennus, ollaan asuttu kohta 2kk täällä.Meillä vain ei ole talopakettia vaan ihan pienen urakoitsijan "naputtelema" rivari. Meilläkin oli mielessä se että jos jotain vikoja löytyy niin urakoitsijan piikkiinhän ne menee. Miten teillä menee nuo lasku/korvausasiat? Kovasti tsemppiä ja voimia sinne!
Nina sanoi…
Voi että tuota vahinkoa... :( Kurja juttu! Jaksamista korjailuun... Kodinhoitohuone on kaunis.
Teija sanoi…
No hitsin hitsi!! Nanna tossa sano kyllä hyvin, että kyllä kaiken saa korjatuksi, vaikka vaivaa siitä onkin.

Kodari on ihanan tilava! Jakkara olikin hyvä muistutus, mulla on se ollut laatikossa jo viikkoja. Jospa sais sen jo kasattua ja maalattua.

Iloista keskiviikkoa kaikesta huolimatta!
Vekarus sanoi…
Voi kurjuus! Toivottavasti saatte tänään hyviä uutisia!

Kotinne on niin kaunis!!!!!
Anis sanoi…
Voi kuinka ikävä asia. Toivottavasti selviätte mahdollisimman vähällä repimisellä. Ihanan iso kodinhoitohuone.
Heli sanoi…
Oi ei!! Mutta onneksi tämä tuli ilmi nyt heti alussa, ettet ole ehtinyt täyttää vielä joka kaappia ja koloa..

Nannan kanssa olen kyllä sitten täysin eri mieltä kuivausrummusta. Meillä ihan ehdoton. Lähtee ihan parhaiten kaikki eläinten karvat vaatteista eikä tartte roikottaa vaatteita ympäri taloa. Ei minusta pilaa vaatteita todellakaan, vaan ennemminkin pitää ne ihanan sileinä ja pehmoisina - ottaa siis sen irtonukan veks. Ei tartte silittääkään, jos vaan heti ottaa lämpimät vaatteet ja viikkaa. Lakanoita sen sijaan en kuivaa siellä kuiviksi asti, ne menee ihan ryttyyn. Otan ne sieltä puolikuivina, viikkaan hetkeksi ja levitän sitten kaiteelle loppukuivamaan. Tietty on sitten vaatteita joita siellä ei voi kuivata (farkut yms) ja olen toki onnistu siellä alkuaikana pilaamaan muutaman vaatteet.. kutistuivat.. =D Nykyään ostankin aika paljon vaatteet sen mukaan että voi rummuttaa (esim useimmat Hennesin vaatteet voi, myös lasten farkut). Minä olen kyllä kuivausrummun puolestapuhuja. Kesällä toki laitan ulos kuivumaan, mutta talvella ihan paras kodinkone! Jos on tilaa kuivattaa muualla niin se on hyvä, meillä ei oo ja siksi rakastan kuivuriani yli kaiken!
Voihan surku! Mutta onneksi huomasitte nyt ettekä sitten vasta joskus, kun olisi jo pahempaa tuhoa ehtinyt tapahtumaan. Jaksamisia, kärsivällisyyttä ja nauttikaa muusta ihanuudesta!
Oi ei! Tsemppiä teille. Kyllä se siitä, ja ihan pian jo nautit uudesta kodarista ja naurat eilisen vastoinkäymisille!
Anonyymi sanoi…
Onko teillä sellainen kuivaimella kuivattava ryömintätila joka lehtien ja telkkarin mukaan on ollut ongelmana Finndomon taloissa? Kun katselin sen uuden, kauniin hometalon asujien haastattelua jossain ajankohtaisohjelmassa, tuli kauhea sääli, kun ajattelin, miten onnellisia he ovat olleet niin kauniista talostaan ja sitten sellainen riesa siellä ryömintätilassa. Miten paljon talotehdas on ollut yhteydessä asiakkaisiinsa näitten kohujen aikana?
Anonyymi sanoi…
Hei!

Vasta löysin blogisi. Ihana! Ja ihana talo!
Ennen kuin pääsin lukemaan pidemmälle koitin jo googlettaa tuota lattiaasa e motionin whitea woodia. En löytänyt mitään. Viitsistkö vielä tarkentaa minulle?

Olemme remontoimassa vanhan talomme huoneita. Tilaamani keittiö on hyvin samanlainen kuin sinun. Lattia on vielä mietinnässä ja olen juuri tuollaista vaaleaa harkinnut.

Nyt tutkimaan lisää!

t. Katti
ANNAO sanoi…
Voi kun kurja juttu :(
Toivottavasti ei ole mitään isompaa. Kodinhoitohuone näyttää kauniilta ja toimivalta :)
Johanna sanoi…
Vastoin käymiset ovat aina ikäviä ja varsinkin, mikäli on vasta muuttanut aivan uuteen taloon niin sitä kuvittelee, että mitään ei voi tapahtua. Voimia..
Tuire sanoi…
Hannis- Ei ole kivaa. Kodinhoito revittiin eilen ja tänään heidän pitäisi purkaa yläkerran kylppärin kaakelit. Puuh!

Saila- Kiitos, olen koittanut ajatella perspektiivissä. Se auttaa, vähän.

TiaNina-Valitettavasti ykkösen ja kakkosen välissä, mutta ei ole pahasti kastunut. Kellarista revittiin hiukan märkiä villoja pois.

Aamunkukka-Kiitos! Rahaa en ole edes ajatellut. Pidän itsestään selvänä, että talotehdas hoitaa asian.

Kiitos Nina!

Teija- Kiitos! Hauskoja maalaushetkiä! Mä ensin maalasin ja sitten kasasin.

Vekarus-Kiitos! Sikäli uutiset olivat hyviä, ettei kerrosten väli ole kastunut.

Anis-Kiitos! Tänään revitään yläkerran kylppärin kaakelit. :(

Heli-Onneksi kävi ilmi nyt kun ei vielä paljoa kastunut, eikä ole ehtinyt homehtua. Huh!

Monet ystäväni sanoivat, etteivät enää pärjäisi ilman kuivuria kun siihen tottuu.

Rebecca- Sitä minäkin siunailen, että onneksi se kävi ilmi nyt hyvän tuurin ansioista.

Emilia- Kiitos! Toivottavasti tämä on pian muisto vain.

Anonyymi- Meillä on vähän eri tilanne kun meillä on kellari. Kellarin on tehnyt meidän hankkima urakoitsija. Meilläkin kyllä pyörii se kuuluisa kuivain. :) Tarkastellaan ja toivotaan parasta meille ja muille. :)
Katti- Lattiaa löytyy K-raudasta. Täytyy kyllä sanoa, että K-raudan olisi aika siirtyä nettiaikaan. Heidän sivuilta ei löydä mitään.

ANNAO-Kiitos!

Johanna-Niinpä sitä valmistuatuu vain nauttimaan uudesta.
Tuire sanoi…
Hannis- Ei ole kivaa. Kodinhoito revittiin eilen ja tänään heidän pitäisi purkaa yläkerran kylppärin kaakelit. Puuh!

Saila- Kiitos, olen koittanut ajatella perspektiivissä. Se auttaa, vähän.

TiaNina-Valitettavasti ykkösen ja kakkosen välissä, mutta ei ole pahasti kastunut. Kellarista revittiin hiukan märkiä villoja pois.

Aamunkukka-Kiitos! Rahaa en ole edes ajatellut. Pidän itsestään selvänä, että talotehdas hoitaa asian.

Kiitos Nina!

Teija- Kiitos! Hauskoja maalaushetkiä! Mä ensin maalasin ja sitten kasasin.

Vekarus-Kiitos! Sikäli uutiset olivat hyviä, ettei kerrosten väli ole kastunut.

Anis-Kiitos! Tänään revitään yläkerran kylppärin kaakelit. :(

Heli-Onneksi kävi ilmi nyt kun ei vielä paljoa kastunut, eikä ole ehtinyt homehtua. Huh!

Monet ystäväni sanoivat, etteivät enää pärjäisi ilman kuivuria kun siihen tottuu.

Rebecca- Sitä minäkin siunailen, että onneksi se kävi ilmi nyt hyvän tuurin ansioista.

Emilia- Kiitos! Toivottavasti tämä on pian muisto vain.

Anonyymi- Meillä on vähän eri tilanne kun meillä on kellari. Kellarin on tehnyt meidän hankkima urakoitsija. Meilläkin kyllä pyörii se kuuluisa kuivain. :) Tarkastellaan ja toivotaan parasta meille ja muille. :)
Katti- Lattiaa löytyy K-raudasta. Täytyy kyllä sanoa, että K-raudan olisi aika siirtyä nettiaikaan. Heidän sivuilta ei löydä mitään.

ANNAO-Kiitos!

Johanna-Niinpä sitä valmistuatuu vain nauttimaan uudesta.
Suvimarja sanoi…
Voi kurjuus! Mutta onneksi huomasit sen näin pian, eikä varmaan mitään isompaa ole päässy tapahtumaan.
Teillä on kyllä todella kaunis koti, ja eiköhän tuo kodinhoitohuonekin kohta ole taas jo entisensä :)
Kiva kun olit käynyt blogissani vierailulla :)
Jenni sanoi…
Hei!

Sinun blogisi on ihana.
Ja uusi koti, oijjoijoi, MITEN UPEA!

Saanko kysyä, mitä tällainen talo maksaa?
Tuire sanoi…
Jenni-Kiitos! Talo on K-raudan avainkoti, nykyään omatalo Easy 169, sieltä löytyy hinnastokin. Meille tehtiin paljon terassia ja parveketta lisää ja vähän muita muutoksia.
Anonyymi sanoi…
Hei!

Sinulla on aivan IHANA koti!

Mistä olet hankkinut tuon etusivulla näkyvän naulakon kodinhoitohuoneeseesi?

Maikki
Tuire sanoi…
Kiitos Maikki! Naulakko ostettiin Ellokselta.