Parempi versio pikkupuutarhasta

Lempiruusuni on Luis Odier, Bourbon-kaunotar vuodelta 1851.

Näin piha muokattiin kestäväksi, mukavammaksi ja helpompihoitoiseksi. 

Kivet ovat upeita tunturin kiviä Suomesta. Kivet on nyt koottu poluksi, ripottelun sijaan. Kivet on sementoitu polkuun. Puutarhan muoto on pysynyt samana. Kaarevat linja miellyttävät.

Reunukset tehtiin nyt kestävästä eläväpintaisesta betonikivestä. Kivet on ladottu toisiinsa kiinni, enää ei multa valu raoista, eikä rikkaruohot rehota tai kasvit karkaile. Kivituhka sai väistyä harmaiden pikkukivien tieltä.
Kivetys valmistui harvinaisen kukattomaan aikaan loppukesällä 2007.

Tämän pihan harmitus on houkuttelevat pikkukivet, joita lapset niin mielellään heittelisivät ympäri ämpäri. Yksi kourallinen kestää sekunnin heittää ja tunnin nyppiä mullasta. Siis olen pitänyt kovaa kuria ja leikit on leikitty talonyhtiön leikkialueella. 

Pioni, Sarah Bernhartin väri sointuu kauniisti harmaisiin kiviin.

Uuteen puutarhaan ei tule yhtään alle 15 kg painoista kiveä. :) Uudessa pihassa leikitään, rennosti ja iloisin mielin! (Silti äidin muotopuutarha opitaan jättämään rauhaan, he he.)
Rautaritilä suojaa lapsia (jonkin verran)hukkumasta vesisaaviin. Uudessa puutarhassa haluasin kerätä sadevedet umpinaiseen saaviin. Hahmottelin niin, että ränni menisi saaviin. Saavissa olisi hana, josta vesi valuisi kastelukannuun. 

Tämä puutarha on ollut iltojen ilo.

Kommentit

nanna sanoi…
Sit kun sä olet muotoillut oman uuden pihan, niin tervetuloa muotoilemaan meidän piha!! Kohtuullisen kokoinen tontti puskee rikkaruohoa, ratamoa ja mäntyä.
Sarah B. kukki ensimmäistä kertaa viime kesänä, kuten myös keltainen pioni. Löysin muuten Felix-nimisen pionin toissa kesänä, mutta se ei vielä viime kesänä kukkinut. Nyt täytyy toivoa, että se on selvinnyt edes hengissä tästä talvesta.

Vikassa kuvassa muuten ihana fiilis!
Tuire sanoi…
Olispa hauska nähdä teidän piha ja kukkaset! En tiedä osaisinko sitä muotoilla, mutta eihän sitä tiedä vaikka jonkun idean keksisinkin.

Pionit on ihania ja Sarah B. ehkä ihanin. Hauska löytö tuo Felix-pioni. Toivotaan, että se kukkii ensi kesänä.
Julia sanoi…
Voih..olen sanaton. Niin kaunista! Pitäisköhän laittaa meidänkin piha ihan uusiksi.. mies ei tosin suostu luopumaan nurmikosta, joten tuskin onnistun. Mutta ehkä sitten joskus. Sarah B:tä on mullakin, se on niin kaunis <3 kukki viime kesänä ensimmäistä kertaa. Tuo sinun lempiruususi on myös mainio vaihtoehto, täytyy laittaa nimi ylös. :)

Julia
Kaisa sanoi…
Aivan ihastuttava kaunis mansikka hyytelökakku ........romanttinen tunnelma! Nam =)
Upean herkät pionit.

Me ratkaisimme omat pihaongelmat painekyllästetyllä puulla...terassia... (aikaisemmin pieni etupiha aina kuravellissä)hermo meni. 2 suurta tuijaa säästettiin.Helppohoitoinen. jotakin ruukkuruusuja =) ........voi mitä kaikkea ihanaa voisikaan keksiä......
voi Tuire tule meillekin suunnittelemaan =)
sini sanoi…
Toi ruusu on kyllä tosi kaunis. Ja teen huiman paljastuksen, että piha on luonnossa vieläkin upeampi kuin kuvissa :-)

Odotan innolla, että mitä ihanuuksia keksit uudelle pihalle!
U.M sanoi…
Ihanat ruusut ja pionit, voi kumpa mullakin olisi puutarha.. On ehkä joskus on, ei sitä koskaan tiedä kuinka pian ;)
Tuire sanoi…
Kiitos ihanista kommenteista!
Täytyy tunnustaa, että kakku ei ole omani, vaan lahja.
Terassit ovat mukavia oleskella ja suuret ruukut tuovat vehreyttä. Kaisa mä odotan innolla pääseväni teidän pihaa kurkkaamaan.
Uuteen taloonkin tulee paljon terassia ja parveketta.
Pirita sanoi…
Tosi kaunis piha, kukat tietysti mutta kivetyksetkin on hienot! :)