9-vuotissynttärit!


Hyvää syntymäpäivää poikani!


Viikonloppu kului synttärijuhlien. Ensin vietettiin kaverijuhlaa ja sitten kutsuttiin aikuisia kylään.


Tällä kertaa keksittiin merkitä syntymäpäiväpolku ilmapallotikuin.


Tarjoiluvaunuun laitettiin limut ja mehut lapsille helposti valittavaksi ja löydettäväksi.
 

9-vuotias halusi synttärikakukseen mutakakkua, kaupasta!
Hmm, hukkaan on tainnut mennä kaikki leipomiseni pojille ja poikien kanssa. Leivoin kuitenkin banoffeen lastenjuhliin ja perinteisen kermakakun aikuisten juhliin. Sentään sain luvan laittaa kynttilät leipomieni kakkujen päälle. 


Lapsille tarjoiltiin banoffeeta, mutakakkua, pikku pizzoja, vesimeloonia, vihreitä kuulia, suklaakeksejä, viinirypäleitä, sipsiä, popcornia, kirsikkatomaatteja ja irtokarkkeja.Löysin Tigeristä jokaiselle oman pienen discopallon. Meillä välkkyi ja säkenöi ja niin discoilu alkoi.


 Sitten leikittiin piilosta. Pikkuveli piiloutui vanhaan arkkuun. Ja sinne halusivat kaikki vuorollaan piiloon. Parhaimmillaan kaksi kerrallaan.

  
Lopuksi kaikki 11 lasta juoksivat ulkona hippaa. Punaposkiset lapset kiittivät ja lähtivät. Oli niin hauskaa, että ehdimme avata lahjat vasta vieraiden lähdettyä!


  
Sitten leivottiin aikuisten juhliin. Äitini toi Tallinnan tuliaisina söpöjä sienikeksejä. Kauniit kukkasuklaat löytyivät joulukarkkihyllystä.
9 kynttilän puhaltamisessa onkin jo työtä. 
Olen jo aika iso tuumii sankari.


 Mitähän pikkuveli haaveilee vieraiden lähdettyä discopallojen tuikkeessa? 
 

Mummi, joka aina uskollisesti auttaa synttärijärjestelyissä, haaveilee, että juhliminen loppuisi kymmenenteen ikävuoteen. 

Siitä aloinkin pohtimaan. Loppuuko kaverijuhlat jossain vaiheessa vai järjestetäänkö juhlat aina? Mitä kokemuksia teillä on?


Kommentit

Nanna sanoi…
Mä ajattelin, että synttärit saa loppua tähän ysiin. Kymppinä vieköön muutaman hyvän kaverin leffaan tai jotain sellaista.
Tuire sanoi…
Nanna-Hyvä suunnitelma! :) Aika rumbaa tämä on, vaikka sitten onkin hauskaa.
Nainen Talossa sanoi…
Ihanat synttärit, kivoja kuvia! Nuo pienet discopallot on hieno idea. Tigeristä löytää usein kivoja juttuja.
Meillä vähän vielä pohditaan järjestetäänkö 9-v synttäreillä syksyllä isot kemut, vai olisiko jo aika juhlia vain parin kaverin kanssa. Ehkä jonkinlaiset liikuntahallisynttärit voisivat vielä mennä ;). Meillä suvun kesken juhlitaan kyllä joka vuosi jokaisen synttäreitä isosti, joten on siinä järjestämistä.
Nimetön sanoi…
Kaunis blogi sinulla:)
Meillä jatketaan vielä synttäreiden pitämistä,luokassa 13 oppilasta ja kaikki kutsutaan aina,se koko luokalla tapana.

Kauniita kevät päiviä:)
T.äiti Turusta
Tuire sanoi…
Nainen Talossa-Kiitos! Liikuntahallit tai leffa parin kamun kanssa voisi sopia isommalle pojalle? Ihanaa kun järjestätä aina juhlat suvulle! Siinä on paljon työtä, mutta tuleepa tavattua ja juhlittua. Sekin on tärkeää.

äiti Turusta- Kiitos sanoistasi! Kuullostaa kyllä tosi mukavalta tavalta lapsesi luokassa! Yhteinen hauskanpito varmasti lujittaa kaverisuhteita. :)
Hannis sanoi…
Siinä Espoonlahden Heseä vastapäätä olevan Nesteen ja S-marketin välissä on ihan hitsin kiva synttäripaikka, Tempputemmellys. Tramboliinihyppely vielä 10-11 vuotiaidenkin synttäripaikkana ollut tosi suosittu. Kivat juhlat teillä ollut :)
Saila sanoi…
Vau mitkä juhlat ja tarjoilut, kelpaisi tällaiselle nelikymppisellekin :-D Varsinkin sieni-kukkaruusukekakku on uskomattoman kaunis!!
Tuire sanoi…
Hannis-Kiitos! Eli isommatkin viettävät synttäreitä. Pistetään mietintämyssyyn. :)

Saila-Kiitos kiitos! Minäkin olin tyytyväinen kakkuun. Se sopisi hyvin myös meille puutarhaihmisille. :) Harmi, ettei tarvikkeita ole aina saatavilla.
Nonna sanoi…
Taitavat muuttaa vähän muotoaan, siis vähemmän porukkaa ja jotain leffailtaa tai yökylää tms. Meillä 13 täyttävä poika suunnitteli, että ehkä kesällä muutaman kamun kanssa Lintsille...

Ihanat tarjoilut! Teillä on sitten niin kaunista!
Tuire sanoi…
Nonna-Kiitos! Kuullostaa hyvältä ja helpommalta syntymäpäiväjuhlalta. Sitä odotellessa. :) Tosi mukavaa, että pojallasi on oma suunnitelma juhlintaan. :)
Nimetön sanoi…
Välillä synttärijuhlia ei ollut, mutta nyt on taas: viimeksi leivoin sekä "kaverisynttärille" että sukulaissynttäreille 20-vuotiaalle!
Tuire sanoi…
Anonyymi-Ai kuinka hauskaa! Kyllähän tasalukua kelpaa juhlia! :)
Unknown sanoi…
Tosi kauniit tarjoilut, ihanasti laitettu esille <3 ja muutenkin kaunis keittiö! Onko nuo keittiön tuolit niitä IKEAn 1700-luvun kopioita? Mä haaveilen niistä, sopis ehkä pikkulapsiperheeseen aitoa antikkia jokseenkin paremmin! Mutta ihanan kaunista teillä on =)
Meillä lapset pitää isoista juhlista ja niinpä synttäreillä on monesti koko kännykän osoitekirjallinen perheitä =) juhlat on kivoja, vaikka järjestäminen käy välillä työstä. Mutta aina lopputulos on palkinnut!
Aurinkoista vapun odotusta sinulle Tuire!
Tuire sanoi…
Elise-Kiitos kaunis! Medaljonkituolit ovat ruotsalaista työtä uustuotantona, muta ei Ikeaa. Ne ovat olleet oikein kestäviä. :) Oi miten kivasti teillä juhlitaan! On aina hauska nähdä onnellisia juhlijoita ahkeroinnin palkaksi. :) Valoisia päiviä!
Nimetön sanoi…
Voi mitkä ihanat juhlat. Lasten riemua on ilo katsella!
Mukavaa loppuviikkoa sulle ja aurinkoisia päiviä
Tuire sanoi…
Micu-Kiitos! No niipä, lasten riemua katsellessa unohtuu kaikki vaivannäkö hetkessä. :) Aurinkoisia päiviä!
Sari sanoi…
Hei! Meillä lasten juhlat on päätetty kymppivuoteen. Tämän jälkeen voi parhaan/parhaiden kavereiden kanssa käydä leffassa, syömässä tms. :)
Tuire sanoi…
Sari-Kiva kuulla. Varmasti hauskoja syntymäpäiviä! :)
Nimetön sanoi…
Voi, onko esikoisesi tosiaan jo 9v. Paljon onnea sankarille!
Olet super kaunis, tyylikäs, nuorekas, upea ja taitava äiti! Eivät sanat riitä. Mukavaa vappua teille!
Tuire sanoi…
Anonyymi-Voi kiitos imartelevista sanoistasi! Aika rientää, tuntuu tosiaan jännältä, että hän on jo 9-vuotta. Nyt on mukava mennä nukkumaan hyvillä mielin. Oikein ihania kevätkesän päiviä sinulle!