Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

perjantai 30. syyskuuta 2016

Aurinkoinen syyskuu


 Syyskuu on ollut kuulas ja aurinkoinen ja varmaankin siksi ruska on tänä vuonna erityisen kaunis. 

Olen leiponut monen monta omenapiirakkaa. Pojat leikkaavat tasaisimmat viipaleet. Pullataikinapiiraan koristaa kinuski- tai vaniljakastike.

Luontoretkille olisi ollut kiva ehtiä enemmän.
Ruusut jaksavat vielä kukkia syyslehtien sataessa.
Seuraavaksi alkaa haravointi ja persikan sävyisten tulppaanien istutus.

Tänään syödään hyvin ja sytytetään tuli rätisemään. Levätään ja kerätään voimia. Huomenna alkaa kisaviikonloppu lasten harrastuksissa.

Aurinkoista syysviikonloppua kaikille!

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

tiistai 27. syyskuuta 2016

Unelmieni vuosi 2017


Merja ja Friida ovat tehneet yhdessä uudenlaisen kalenterin, Unelmieni vuosi 2017.


Kalenteri sisältää niiden tavallisten asioiden lisäksi kiitospäiväkirjan ja aarrekartan. Siihen on jätetty paljon tilaa omille merkinnöille ja visuaalisena ihmisenä ilahduin kauniiden kuvien paljoudesta. 


Friidan upeita kuvia saa ihailla lisää hänen blogissaan Koti kaupungin laidalla. Monitaituri Merjan blogi löytyy osoitteesta Kaunis arki kotiisi.


Kirjanjulkistamistilaisuudessa meitä hemmoteltiin Hotelli Helkan runsaalla salaattibuffetilla, kahvilla, kuohuvalla, suklaamuffinsseilla ja Huiskulan kauniilla kukkasilla.


Meitä koulutettiin aarrekartan tekoon. Hannan sanat kyllä osui ja upposi. Minun on vaikea unelmoida ja unelmoin tosi pienesti ja vaatimattomasti.Ehkäpä unelmointiakin voi harjoitella, aloitetaan!
Lähdin aurinkoisena syyspäivänä kirjan julkistamiseen pitkässä liivissä, paitiksessa ja vinoruutuisissa housuissa ja nahkanilkkureissa.


Housut olivat ainoa uusi vaatekappale ja kuinkas kävikään yksi sauma aukesi.

Unelmieni vuosi on aivan ihana joululahja idea, joka sopii kaikille. Jokaisen olisi hyvä unelmoida, ainakin jos tutkimuksia uskotaan. Kalenterin löydät täältä.


Ilmestyihän sinne aarrekartalleni juttuja kuitenkin.
Kiitokset Frida, Merja, Hanna, Hotelli Helka ja Huiskula!

P.S. Friida ja Merja tulin pöllineeksi vähän teidänkin kuvia, kun oma aika hupsahti aivan flowssa. Toivottavasti sopii? Puss och kram!

perjantai 9. syyskuuta 2016

Kahdestaan Champagnessa


Heinäkuussa saimme viikon ihan kahden. Kesä oli täynnä muuttoa ja ikäviäkin yllätyksiä, joten luulimme jo, ettemme pääse matkaan. Viikkoa ennen päätimme kuitenkin lähteä, tutkittuamme sääennusteen ensin.


Lensimme aamulla Pariisiin ja vuokrasimme auton. Ajoimme lentokentältä Champagnen pääkaupunkiin Epernayhin. Tuntui jännittävältä nähdä viljapeltojen vaihtuvan viiniviljelmiiin.


Veimme tavarat hotelliin ja lähdimme kävellen pitkin Avenue de Champagnea.


Olin sulaa farkuissa. Sää ennusteet eivät ihan pitäneet paikkaansa. Lämpöasteita olikin 37!


Olimme varanneet kellarivierailun Möet & Chandonille kello neljäksi. Ehdimme sinne nippa nappa, vaikka jäimme suustamme kiinni lapsuuden ystäväni perheen kanssa Charles de Gaullen kentällä.


Meitä oli varoitettu, että kellareissa on kylmä. Otin sen hieman liian tosissani. 10 astetta on melkein kuin kesä suomalaiselle.  Kierros maailman suurimmissa shampanjakellareissa oli mielenkiintoinen ja kylmä Möet & Chandon hyvää.


Onneksi Rakas äkkäsi vaatekaupan ja löysin alerekistä farkkuhameen loppupäiväksi. Pienikin matka hotellille tuossa kuumuudessa, kiireessä ja nälässä olisi harmittanut.


Avenue de Champagne on täynnä shampanjataloja ja kellareita. Ne sulkivat jo oviaan, mutta saimme sittenkin vielä lasilliset.


Lempeässä ilta-auringossa oli virkistävää uida pitkän päivän päätteeksi.


Hotellimme Villa Eugene oli todella viehättävä ja se sijaitsi Avenue de Champagnella.


Pienen hotellin puutarhassa aamiaisella.


Se oli ihanin aamiainen ikinä.


Teiden varsilla shampanjareitit olivat hyvin merkityt. Kartattakin olisi pärjännyt. Jos poistuimme reitiltä törmäsimme siihen taas kohta kuitenkin.


Viiniköynnökset kasvoivat viivasuorissa riveissä huolellisesti leikattuina. Eri shampanjatalojen tunnukset vilahtelivat pikkuteiden varsilla.


Maaperä oli valkoista.


Saimme Instagramiini kutsun pieneltä shampanjatuottajalta ja lähdimme tutustumaan heidän toimintaan.


Saimme oman kierroksen Champagne Secygnen ja Roger Manceauxin tuottajilta. 


Saimme maistaa shampanjaa kun se on vielä kuplatonta ja opimme paljon uutta laadukkaasta shampanjasta ja valmistuksen vaiheista. 


Kävelimme jälleen Avenue de Champagnea, joka hiljattain päässyt Unescon maailman perintölistalle. Turismi täällä on vasta heräilemässä. Se vähän yllätti, eivätkä ihan kaikki talot ota vastaan satunnaisia kulkijoita.


on hankkinut vanhan chateaunsa takaisin ja remontoinut sen uudelleen loistoon.


Linna ei ole yleisölle auki, mutta kontaktien kautta saimme yksityiskierroksen kellareissa.


Ja kuuden eri shampanjan maistelutilaisuuden kauniissa saleissa.


Chateaun siipirakennukeen on juuri valmistumassa shampanjabaari ja toiseen siipeen saimme kurkistaa myös. Siellä oli melkein valmiit upeat majoitustilat.


Kolme päivää Champangessa ja kolme päivää Pariisissa.
Reissu oli mitä ihanin ja kuulkaa shampanjakin maistuu nyt erilaiselta!
TallennaTallenna