Ei riitä, että elää!
Auringon paistetta, vapautta ja pieni kukkanen tarvitaan myös!
H.C.Andersen

lauantai 31. tammikuuta 2015

Löytö lentokentältä

Me olemme palanneet tropiikista. Olemme ihan väsyneitä matkustamisesta. Olen käynyt läpi lukemattomia kuvia, joita otin. Kuvat ovat niin ihania, että tulee melkein itsellekin epäusko, olinko todella tuolla. Laitan niitä tännekin kun ehdin.


 Phuketin lentokentältä löytyi yllätys, amerikkalainen Romantic Homes-lehti, jossa oli artikkeli kodistamme. Kun sain sattumalta tietää asiasta, lehdet olivat jo suomesta loppu. Terkkuja Bostonin ystävälleni, otan tilaamasi lehden yhä mielelläni.


Joulukotimme oli myös saksalaislehdessä, Living&More. Ihana ystäväni Berliinistä lähtetti sen minulle, kiitos!

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

lauantai 17. tammikuuta 2015

Uusi matto


Loppiaisena siivottiin kaikki kolme kuusta pois ja kylläpä siinä olikin hommaa. Sitten pyyhittiin lattiat ja levitettiin uusi matto paikoilleen. Iranilainen Nain-matto on tosi painava.


Jalan alla käsinsolmittu villamatto tuntuu ihanalta.


Matto muuttaa olohuoneen ilmeen aivan kokonaan.
Maton värit sointuvat kauniisti kaappiin kuten toivoinkin. 


Mitä pidät olohuoneen muutoksesta?
Pitäisikö raahata mitäänsanomaton valkea matto takaisin vai pitää tämä katseen vangitsija, joka varastaa koko shown?
 

Joulukuusen tieltä siirrettiin tuolit seinän viereen. Nappasin kuvat siitäkin, kun ne näyttivät niin hauskalta tapetin kanssa. Tuosta tapetista minulta onkin kysytty vuosien varrella lukuisia kertoja ja viimeksi viime viikolla.

 
Ulkona taas lämpöasteita ja kovaa tuulta. Taidamme tänään pelata muistipelia uudella matolla luistelun sijaan.

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!

P.S. Bloggerin hallintapaneli heittäytyi yhtäkkiä jättikokoiseksi ja tosi hankalaksi. Toivottavasti tämä näyttäytyy teille jotenkin normaalina. Osaisiko joku auttaa reitin takaisin normikokoon?


sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kauan sitten Fidzin kaukaisilla rannoillaLapsena laivan kannella ollessani fidziläinen nainen käveli minua vastaan, hän nappasi helmet kaulastaan ja asetti ne minun kaulaani. 

Olin aivan ihmeissäni, eikä hän hiljentänyt vauhtia selittääkseen. Varmaankin hän ymmärsi, ettei meillä ole yhteistä kieltä. Luulen, että hän halusi antaa minulle kauniin muiston saarivaltiostaan. Vai olisihan hän suutahtanut helmien alkuperäiselle antajalle ja halunnut niistä nopesti eroon? 

Keltaisista simpukoista punotut helmet ovat yhä tallessa. Niistä jäi kaunis muisto ja tulen hyvälle tuulelle kun silloin tällöin koristan niillä kesäisen asuni. Äidin kanssa laivan kannella ja isä on kameran takana. Tosi hauskaa, että isä sai skannattua muutaman kuvan vanhoista dioista. Kuvista olisi ehkä voinut saada parempilaatuisiakin, mutta pääasia, että sain jotain talteen omalle koneelle.

Tahdoin ostaa kaislahameen muistoksi, joka tosin on muoviakin. Kaivoin senkin näkyville ja sain kauhean kaukomatkakuumeen. 


Nyt meillä on matka varattuna pitkästä aikaa Kanariaa kauemmaksi.
En malta odottaa valkeaa hiekkaa!


Täällä on varsinainen lumimyrsky. Olikohan lumitöissä rehkimisestä mitään hyötyä, kun tuuli pöllyttää lumet minne haluaa. Tulipahan kuntoiltua.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!


perjantai 2. tammikuuta 2015

TalvihäätUuden vuoden aattona saimme olla mukana todistamassa vihkivaloja.


Helsingin vanha kirkko on kaunis.
Vihkiparille heiteltiin riisiä ja muodostettiin tunnelmallinen soihtukuja kun he astuivat ulos kirkosta.Ratikkakin sai hetkisen odottaa kun hääkulkue soihtuineen käveli läheiseen juhlasaliin.


Toisessa kerroksessa meitä odotti upea juhlasali.
Pöydät oli koristeltu kuohuvilla juomilla ja lumihiutaleilla.
 Uudenvuoden kunniaksi kuohuvaa juotiin läpi aterian. Ruokailua rytmitti iloinen korkkien poksahtelu, puheet ja maljojen kohottelut.


Hääparin tanssi. Oi millainen tanssi se olikaan!
Vieraskirjan vieressä oli polaroid-kamera ja saimme jättää hääparille kuvalliset onnittelut.


Morsian ryöstettiin näyttävästi.


Sää oli lauha ja lunta oli maaassa.
 Onneksi rakastavaiset ovat jo etelämerellä, 
kaukana täältä vesisateesta ja tuulesta.


Onnea Hanna & Michael!