Kevätjuhla

Saimme juhlia eskarin kevätjuhlia aurinkoisessa ulkoilmassa.
 
Lauluesityksiä, picniciä, yhteisleikkejä, todistusten ja ruusujen jakoa, juoksua ja omenapuissa kiipeilyä kavereiden kanssa. Iloinen ja mutkaton tunnelma. Näin on nuorimmaiseni lähetetty koulutielle! 


Aika haikeaa ja iloista.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Raparperiin liittyen: monilta vanhemmilta ihmisiltä (esimerkiksi toinen mummuni, nyt yli 90-v.) tuntuu kuulevan kommentteja, että raparperi on juhannuksen jälkeen kitkerää ja ettei sitä oikein sen jälkeen voisi oikeastaan käyttääkään. Tämä on kai jokin vanha luulo. En ole itse (tai lapsuudenperheenikään) huomannut maussa eroa. Meillä on raparperia pakastettu koko kausi, aina pakkasiin saakka eli jopa lokakuulle. Jos raparperista tekee esimerkiksi sosetta, on alkukesän ja loppukesan soseella eroa: alkukesän sose on vetisempää, loppukesän kiinteämpää. Siksi itse tykkään loppukesän raparpereista enemmän!

Vanhoihin oppeihin taitaa kuulua myös se, että raparperi pitäisi automaattisesti kuoria. Ei sitä minusta tarvitse, edes alkusyksyllä (ihan turhaa hommaa oikeastaan), jos raparperi ei nyt ihan suuren valtatien varressa ole kasvanut. Huuhtaisu tai joskus jopa pelkkä pyyhkäisy riittää. Miten itse olet toiminut?

Saisipa raparperia jostakin! Se on kyllä niin herkkua, mutta jotenkin en ole tottunut ostamaan sitä kaupasta.
Tuire sanoi…
Hei! Aika jännä juttu tämä raparperi. Itse olen myös tottunut aina kuorimaan raparperit. Ehkei se ole välttämätöntä, toisaalta minä kuorin herkkusienetkin! Kysyin juuri äidin mielipidettä asiaan. :) Hänestä raparperit muuttuvat puiseviksi kukinnan jälkeen. Ehkäpä loppukesän raparperit sopivatkin hyvin soseeksi? Sosetta en ole tehnytkään, mutta nyt päätin koittaa loppukesällä. Kiitos vinkistä!

Toivottavasti saat raparperia tänä kesänä. Olisi aika tunnelmallista ostaa raparperit toriltä!